עזרה

flash182

New member
עזרה

ההורים שלי התגרשו לפני שנתיים בערך. אבא שלי עבר לגור לא רחוק מהבית שלנו והאחים שלי אצלו בערך 1/3 מהזמן. אנחנו 4 אחים (אני בן 20, יש לי אחות עם פיגור קל בת 18, אחות בת 15 ואח בן 10) הוא דווקא מסתדר עם המצב מצויין, הוא מפנק את הילדים שלו כשהם אצלו ודואג שיהנו. היא לעומת זאת מסתבכת ותוסבכת. כשאנחנו אצלה היא כול הזמן עוזבת את הבית ויוצאת לבד (וכשאנחנו לא בבית היא הרבה פעמים בבית), והיא כול הזמן עושה ומדברת שטיות, היא ממש לא יציבה ורק חושבת על שינויים גדולים שהיא במצבה לא יכולה לעשות (אין לה כסף) עכשיו יש לה רעיון טיפשי חדש, שאני מפחד שהיא לוקחת יותר מדי ברצינות. היא רוצה לעבור לגור הרחק מהאב בצפון, ואחי הקטן יגור איתה, אחותי עם הפיגור תגור בפנימיה (למרות ש18 שנה היא לא ישנה לילה לבד, בלי ההורים), ואחותי השניה תגור עם האבא. אני לא הנקודה הבעייתית כי גם ככה אני רוב הזמן בצבא. בקיצור היא מפצלת את המשפחה. מה עושים איתה? אני חושב שהיא צריכה דחוף פסיכולוג שינסה לעזור לה להתייצב ולהסגר על עצמה כי אני חושב שהיא הולכת לאיבוד מרוב בילבול. מישהו מכיר פסיכולוג כזה מאזור המרכז? זקוק לתשובה מהירה

הוא והיא.....

אני לא מבינה אותך איך אתה מדבר במונחים כאלו" מה זה הוא והיא"מה דעתך על אמא ואבא איפה הכבוד.

נראה לי

שאמא שלך במצוקה - ואתה במקום לברר מה מניע אותה לעשות את ההחלטה שלה לעבור, מתייחס בזלזול "והיא כול הזמן עושה ומדברת שטיות, היא ממש לא יציבה ורק חושבת על שינויים גדולים שהיא במצבה לא יכולה לעשות (אין לה כסף) עכשיו יש לה רעיון טיפשי חדש".... אמא שלך גידלה 4 ילדים - מתוכן ילדה אחת עם פיגור, עם כל הקושי הנובע מכך, ועכשיו, עם עזיבת אביך את הבית, חרב עליה עולמה, חלק מההתמודדות שלה זה הצורך בשינויים, אחד מהם הוא המעבר לצפון. גם אם נראה לך שזה טפשי, אל תזלזל בה, יכול להיות שמה שהיא עושה זה טוב בשבילה, ועוד יותר יכול להיות שזאת הפעם הראשונה שהיא עושה משהוא בשביל עצמה!

אמיץ

מצדך להגיע לכאן, לשאול שאלה שכזאת - אני לא בטוחה שהשאלה שלך נכונה. נראה לי שאמא שלך במשבר, או אולי מחפשת שינוי - מבקשת לפתוח חיים חדשים וזו לבטח זכותה המלאה. אם אתה מנסה להיות לצידה - לדעתי, כל מה שהיא צריכה זו תמיכה ועידוד. מצד שני, אני כואבת את כאבך - נראה לי שמה שאתה רוצה זה את אמא בחזרה, כמו שהיה פעם, למרות שאתה בצבא - כל אחד צריך אמא, ולא משנה בין כמה הוא ואיפה הוא. ייתכן והשאלה היא איך מתמודדים? איך לתמוך באמא כשהרצון שלך הוא אחר? האם זה אפשרי לשמור על המשפחה קרובה? באופן אישי, לדעתי, את הגלגל אי אפשר להחזיר אחורה אז מה שנותר הוא לבנות הווה טוב ככל שאפשר. אני בעד שכל אחד יעשה מה שהכי טוב לו (כל עוד אין פגיעה באחר, כמובן) ועל המרחקים הגאוגרפיים תמיד אפשר להתגבר (אוטובוס, רכבת, מכונית, מטוס סילון או כדור פורח). בהצלחה גם לך וגם לאימך.

למעלה