עזרה

moran92

New member
עזרה

שלום! עוד כמה ימים אני טסה לארה"ב אני מעניינת לקנות שם מחשב נייד! אני רוצה שתעזרו לי איזה מפרט אני צריכה הדרישות שלי הם: להשתמש באינטנט אופיס ICQ מסנג'ר וגם לאיזה משחק כבד או אפילו שניים(לדוגמא:GTA ,NFS ....) התקיצב הוא בין 4000- ל5000 . תודה על העזרה.

tomer65538

New member
IBM R50e. אולי לאחר כל הפרסומים

שלי של IBM יראה כאילו אני משווק אותם אבל באמת שלא. עשיתי את הבחירה שאת עשית בדיוק לפני שבועעים בערך, ומכיוון שהחלטתי כך ואני חושב שזה נכון לדעתי כל מי שאני מכיר צריך גם (לטובתו כמובן) קניתי ב buy center - החנות הזולה ביותר שמצאתי למחשב שציינתי בכותרת. מדובר במחשב בעל המפרט: celeron-m 360 1.4ghz 1mb cache 40gb 5200 512mb ddr 266mhz צורב דיוידי וינדווס אקספי home edition כרטיס רשת אלחוטי+מודם בלי כונן דיסקטים הסוללה מחזיקה זמן מאוד סביר של 3.5 שעות (בדקתי בעצמי ויצא מאוד קרוב) המסך 15 אינצ והמחשב שוקל 2.9 קילו - יש מקום לשיפור אבל במחיר הזה אין כל כך. המחשב עלה לי 4800. בחנות סיפקו את המחשב בזמן שהבהטיחו (תוך שלושה ימים, כשזה היה בתקופת חגים והכל) והמחשב עובד ונראה טוב

senseBOP

New member
אל (../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif) תקני את זה!

את מחפשת מחשב לשחק בו גם משחקים כבדים, ואין שום סיכוי בעולם שאיזשהו סלרון יספיק לך. בנוסף, יש לו רק 512MB DDR266, שזה גם גרוע, והמעבד הוא רק 1.4G עם L1 קאש. מה שאומר, שאם היית נמסה, לא היית מוצאת מחשב יותר גרוע לצרכים שלך. את צריכה משהו על בסיס סנטרינו, רצוי סונומה, עם DDR2 ועם כרטיס גרפי בעל זכרון נפרד, רצוי 128MB, אפשר גם רק 64MB. כאן בפורום אנשים מעדיפים ששואלי השאלות באים עם כמה דגמים שמוצאים חן בעינייהםף ואז הם עוזרים להם לבחור מבין האפשרויות. מאחר ואני מבין שאין לך הרבה מושג במחשבים, הנה התכונות שאת צריכה לחפש בנייד (שימי לב שהמחיר יהיה יותר בסביבות ה-6500, ולא 5000, כמו שציינת.) - מעבד: פנטיום סנטרינו (דותן, או סונומה) במהירות של 1.7G) - זכרון: 512MB DDR2 (אם יש לך כסף אקסטרה, תמורת 500 שקל את יכולה לשדרג את הזכרון ל-1GB, בדרך כלל. דבר שמאוד מומלץ לעשות, למרות שניתן לעשות זאת גם לאחר הרכישה, אם מרגישים שצריכים.) - כרטיס מסך: לא משנה איזה, רק לא מובנה (Integrated). רצוי עם 128MB, אך ניתן בהחלט להסתפק עם 64MB לסוג המשחקים שאת רוצה. שימי לב כי משחקים חדשים לא ירוצו כל כך טוב על 64MB. שאר התכונות לא ממש חשובות, אבל בגדול את רוצה: - כונן קשיח בנפח של 60GB ומעלה - צורב (יש כאלו שיגידו צורב DVD, אבל אני לא חושב שאת אישית צריכה אחד. מה גם, שניתן לשדרג חלק זה מאוחר יותר, אם רוצים.) - Windows XP Home. אני לא חושב שאת צריכה את גרסאת ה-Pro. אלא אם את הולכת להתחבר לרשת מקומית בבית. - מסך בפורמט רחב (15.4 אינצ'). טוב לצפיה בסרטים. פחות טוב למשחקים, כי יש כאלה שלא ממש מסתדרים עם הרזולוציה המוזרה והלא סטנדרטית. - כרטיס רשת אלחוטית מובנה (קיים כמעט בכל דגם בימינו, ושימושי מאוד) זהו, אני חושב שזה ייתן לך תמונה קצת יותר ברורה לגבי מה את צריכה לחפש. אל תתביישי לשאול שאלות נוספות, אם יש לך...

Jan22

New member
מתי מתי מתי תבינו

שלא קונים סלרון ? נתחיל מההתחלה ,ניידים זה עסק יקר ,ככל שישקול פחות יעלה יותר ואיכות הרכיבים יורדת .התקציב של 5000 שקל הוא לא רע אבל עדיף יותר במידה ואת מתכוונת להריץ משחקים .*CELERON הוא מעבד נפוץ מאוד בניידים וצריך לדעת דבר אחד עליו - הוא חלש ולא מספיק ליישומים חזקים ,משמע לא לקנות. המודל שאת צריכה לשאוף עליו הוא כך : *מעבד סנטרינו 1.6MHZ ומעלה **זיכרון 512MB 400/533MHZ עדיף DDR2 שזה בעצם טכנולוגיית זכרונות מהירה יותר מDDR 1 ***הרדיסק החל מ60GB מהירות 5400 ,אל תקני עם 40GB - קשה להחליף אח'כ הרדיסק במידה ורוצים ולכן עדיף להשקיע קצת יותר שלא להצטער בעתיד ****כרטיס מסך של 128MB כגון GMA של אינטל או היותר מתקדמים של ATI/NVIDIA (למרות שהGMA מעולה) ..

רק תיקון קטן

DDR2 לא יותר מהיר מ-DDR1 למרות שיש לו יותר MHZ. הסיבה לכך היא של-DDR2 יש תזמונים גבוהים יותר אשר מאטים אותו ובעצם מאזנים אותו יחד עם DDR1. לכן DDR1 400MHZ נותן ביצועים כמעט דומים ל-DDR2 533MHZ.

senseBOP

New member
מספר תיקונים לגבי הסלרון וסנטרינו

סנטרינו אינו(!!!) שם מעבד. זהו שם "חבילה", או סטנדרט, שמאגד בתוכו 3 תכונות: מעבד הפנטיום מדור ה-M, טכנולוגיית ה-SpeedStep, וכרטיס רשת אלחוטית מובנה. ללא אחת מאלה, לא ניתן לקרוא לדגם הנייד כ"סנטרינו". הסלרון, או ה-Celeron M ליתר דיוק, הוא מעבד בעל תכונות זהות(
) למעבד ה-Pentium M (בניאס, דותן, סונומה) ההבדל היחיד (
) ביניהם הוא טכנולוגיית ה-SpeedStep. טכנולוגיה זו היא מה שנותנת לפנטיום M את היכולת לחסוך בשימוש בסוללה. כל מה שהיא עושה זה כשהמעבד אינו בשימוש, היא מכניסה אותו למצב שינה (Deep Sleep), ובכך חוסכת מספר אחוזים בחיי הסוללה. הסלרון, מפאת כמות הזכרון המועטה שיש לו ב-L1, אינו מסוגל לדבר עם הטכנולוגיה הזו, ולכן אינו חסכוני כמו השאר, ואינו יכול להקרא "סנטרינו". יש להבדיל אלף אלפי הבדלות בין הסלרון השולחני (מה שידוע כאיטי יותר, ובזבוז כסף מושלם) לבין הסלרון M, שהוא בעצם זהה לחלוטין בביצועו לפנטיום M. ההבדל היחיד הוא שהוא פחות יעיל בחסכון חיי הסוללה. לאנשים שלא משאירים את הנייד שלהם דולק סתם בין שימוש לשימוש, אין כל חשיבות ל"חסרון" הזה. רוב האנשים תמיד שמים מוזיקה ברקע, או גולשים באינטרנט, כך השמעבד תמיד בשימוש, ולכן טכלונוגיית ה-SpeedStep אינה נכנסת לפעולה, וחיי הסוללה של נייד כזה יהיו כמעט זהים לנייד בעל מעבד סלרון M. לסיכום, אל תשללו על הסף דגמים בעלי מעבד סלרון, אך שימו לב כי זה תקף רק לדור החדש, דור ה-M. הדגמים הישנים אכן יעילים הרבה פחות, והם בזבוז מוחלט של כסף

למעלה