עזרה

goblin572

New member
עזרה

אני אמור להתגייס בחודש במרץ, ולפי התאריך, ולפי המנילה, אני אלך לקרבי, לאחת מיחידות השדה. הפרופיל שלי כאמור הוא 97. למרות זאת, אני אישית, לא רוצה ללכת לקרבי. אני בהחלט מעוניין, לשרת שירות צבאי מלא וראוי, אבל לא בתור לוחם. אני יכול ורוצה לתרום לצה"ל בהמון תחומים. אני כבר ביקשתי מצה"ל קד"צים, בחיל התקשוב, ובחיל החימוש החימוש ובחיל האוויר, אבל ככל הנראה הסיכוי שצה"ל יאפשר לי ללכת לשם הוא נמוך מאד בגלל הפרופיל. אני גם הייתי עד לא מזמן בעתודה טכנולוגית, אבל יצאתי מהמסלול בגלל שלא רציתי להשקיע שנתיים במקצוע שלמדתי (הייתי בפרוייקט "מרום טכנולוגי" של חיל החימוש)אבל אני בהחלט אהייה מעוניין בשירות טכני מכל סוג אחר שלא מצריך למידה של שנתיים(ויש רבים כאלה). אם צה"ל ייקח אותי ליחידה קרבית כלשהי, אני לא אוכל לתרום שם, בגלל שלא תהייה לי שום מוטיבציה להיות שם ומלכתחילה אני אגיע לשם בחוסר רצון ובגישה שלילית, אז מה הטעם? הייתי רוצה לדעת אם ישנה אפשרות, מישהו לדבר איתו, בקשה מסויימת, או כל דבר שבאמצעותה אני אוכל ללכת לשירות לא קרבי מצד אחד, אבל שירות שיתרום לצבא, ואם אפשר גם לי ואולי בנוסף גם ייתן לי משהו אחרי הצבא. חוץ מזה אני כבר הייתי שוחר, ב"מרום טכנולוגי", למרות שזאת היתה תקופה מאד קצרה של חודש בערך, אולי גם זה יכול לעזור לי קצת? יש סיכוי בשבילי אולי ללכת למסלול של שוחר? כל מסלול?

shimonev

New member
יש מצב.

תישלח מכתב ללשכת הגיוס ותבקש מהם יפה ללכת לחיל האוויר

shimonev

New member
זה שיש לך פרופיל 97 זה לא אומר

שלא תוכל להגיע למערך הטכני.

יהללל

New member
יותר קל יהיה

לקבל את זה שהצבא זה לא תוכנית לפי בקשתך, להבין שאין לך בררה וללמוד להנות מכל תפקיד שיתנו לך. מי שיקבע את מהלך השירות שלך זה רק אתה. תוגל להנות מכל תפקיד שיתנו לך כמו שבאותה מידה תוכל לסבול ממנו. תבחר אתה את הדרך. חבל ללכת ראש בקיר.

goblin572

New member
סליחה?

את העובדה ה"כואבת" שהצבא הוא לא בדיוק תוכנית כבקשתך (משפט נדוש לחלוטין דרך אגב) הבנתי כבר מזמן, ואני לא אכנס לזה. בכל אופן, אני לא מעוניין לשרת כקרבי, כלוחם, וזאת עובדה. אני חושב שיש דרכים אחרות, והן רבות מאד, שאני אוכל לתרום לצבא ולא כלוחם, אחת מהן היא שירות במערך הטכנולוגי של הצבא, בכל דרך שלא תהייה, אם זה דרך קד"צ או בדרך אחרת. אז באמת אני יכול לבחור בדרך הפסיבית שלך ולומר, נו טוב, שיהיה, לקבל את הגורל וללכת למקום שאין לי שום רצון להיות, שום מוטיבציה לשרת, לתרום לו או כל דבר אחר. ההפך הוא הנכון, אם אני אלך לקרבי מחוסר ברירה, באופן טבעי כמו מה שיקרה לכל אדם שיכריחו אותו לעשות משהו בכוח בניגוד לרצונו, זה רק יגרום לי לדיכאון ולחוסר תפקוד, כך שגם הצבא לא ירוויח מזה כלום. מצד שני אני יכול להתעקש, ולעשות כל מה שאני יכול כדי ללכת למקומות לא קרביים שבהם אני אישית ארגיש טוב יותר איתם, אני גם אוכל לתרום לצבא יותר במקומות האלה ואולי אפילו יותר מזה. יכול להיות באמת שבסופו של דבר אני באמת אצטרך ללכת לקרבי ואולי ההרגשה שלי אפילו מוטעית, וזה לא כל כך גרוע כמו שזה נראה ואפילו יהיה לי טוב שם. אבל אני מסתכל על מה שיש לי כרגע, ואיך שאני רואה את זה אני מעדיף לנסות ולעשות את כל מה שאני יכול כדי להגיע לאן שאני רוצה. ואולי אני אפילו אצליח.

murzik3591

New member
כיפור כבר עבר../images/Emo4.gif

"אני חושב..." אל תחשוב. "זה רק יגרום לי לדיכאון ולחוסר תפקוד" אתה חייב לשמוע מקצין כמה שזה שזה מעניין את האגוזים של הצבא למה זה יגרום לך או שתסתפק כאן מחברי הפורום שמכירים קצת את המערכת
לא אולי, אתה תצליח אם תעשה משהו. בזה שתכתוב פה לשוחרים עלובי נפש כמוני מה בא לך או לא בא לך לא תשיג את המטרה שלך. תתחיל ליצור קשר עם המערכת, תגרום למערכת להבין שלא כדאי להם לקחת אותך לקרבי. סביר להניח שתהיה מוכרך להיות ילד רע לכמה זמן, לסרב הרבה ולעשות בלאגן.
בכל דרך וכל כיוון, הכל לטובה כמו שאחינו עם הפייסים אומרים.

goblin572

New member
כיפור עבר, אבל לבקש סליחה אפשר תמיד

"אל תחשוב"-אין כזה דבר, לא אצלי, לא אצל אף אחד, אפילו לא בצבא. "אתה חייב לשמוע מקצין כמה שזה שזה מעניין את האגוזים של הצבא"-גם אם כן וגם אם לא, זה לא ממש לא משנה לי. אם זה לא מעניין, נגרום לו להתעניין. איך שאמר גלילאו: "ובכל זאת, נוע תנוע...". כן בטח, לאף מ"פ לא איכפת מאיזה חפ"ש שלא מרוצה מאיפה שדפקו אותו, עד שמוצאים אותו עם כדור בראש במקלחות (זה קרה, זה יקרה ואני לא רומז למשהו חס וחלילה, אבל היו דברים). "תסתפק כאן מחברי הפורום שמכירים קצת את המערכת"-למה נראה לך? "בזה שתכתוב פה לשוחרים עלובי נפש כמוני מה בא לך או לא בא לך לא תשיג את המטרה שלך"-לא יכולתי יותר להסכים. "תתחיל ליצור קשר עם המערכת, תגרום למערכת להבין שלא כדאי להם לקחת אותך לקרבי"-עשיתי, אני עושה ויש עוד הרבה עבודה לפני. בקיצור, אין ספק שאני אצטרך להיות "ילד רע", לנדנד למערכת עד שייצא משהו, אם ייצא. אתה יכול רק לאחל לי בהצלחה

יהללל

New member
כמה נדוש ככה נכון.

אני יסביר לך משהו פשוט, את הצבא אי אפשר להבין, לא מעניין אף אחד מה אתה רוצה ואיך אתה רוצה. אתה תעשה מה שיגידו לך וזאת העובדה. כבר נתנו לך את האפשרות לשוחרות בפרויקט "מרום טכנולוגי" וזה לא התאים לך. קרבי לא מתאים לך. סתם ג'ובניק גם לא מתאים לך. מה כן? בקיצור, אני עדיין בדעה שמכל תפקיד שלא יהיה אפשר ללמוד ולהנות, הכל תלוי בגישה שלך, ואולי באמת כמו שאמרת בעצמך, יתברר שזה לא כל כך נורא. וכמו שהזכיר פה אחד החברים, אם לא יתנו לך, ותחליט בכל זאת ללכת נגד המערכת, תבזבז המון זמן ואנרגיה בכלא צבאי ובריבים מיותרים. לדעתי חבל, אבל זו בחירה שלך. לפעמים אם הולכים עם המערכת ולא נגדה מגלים שזה דוקא יכול להיות נחמד. ושוב, אני לא אומרת שכדאי שתוותר, כל עוד אתה לפני גיוס אני מציעה שתעשה הכל כדי לשכנע אותם שהם טועים ושכדאי להם לנצל אותך לתפקיד אחר. אבל שוב אני בספק אם זה יעזור. אני פשוט לא מבינה למה שהצבא ייקח אותך לתפקיד שלא כולל בתוכה למידה של שנתיים, ויעשה ממך חייל רגיל, כשיש לך פוטנציאל ליותר מזה.

יהללל

New member
אתה אמרת

או ככה לפחות הבנתי
"הייתי רוצה לדעת אם ישנה אפשרות, מישהו לדבר איתו, בקשה מסויימת, או כל דבר שבאמצעותה אני אוכל ללכת לשירות לא קרבי מצד אחד, אבל שירות שיתרום לצבא, ואם אפשר גם לי ואולי בנוסף גם ייתן לי משהו אחרי הצבא."

יהללל

New member
*בתוכו

ובקשר לדרכים איך לשכנע את הגוף האטום הזה שנקרא צה"ל, אני לא יכולה לעזור, ואני לא ממש חושבת שהגעת למקום הנכון..

למעלה