עזרה!

2bator

New member
עזרה!

הסיפור שלי הוא כזה ואני מקווה שמי שמבין יוכל לעזור לי לפני שלושה שבועות אחי שחזר בתשובה והיה 3 שנים בישיבה נכנס לצבא למרות שהוא לא רצה אבל המשפחה שלנו מאוד לחצה עליו להתגייס והצבא בשום פנים לא היה מוכן לשחרר אותו וטען שהוא כשיר עם פרופיל 97 ובלי בעיות נפשיות או גופניות במשך השלושה שבועות האלה הוא נכנס לצבא עבר את שרשרת החיול התגייס סיפחו אותו לטירונות של בנים בנות הוא נכנס והוציאו אותו משם עקב אי התאמה עד שימצאו לו בסיס אחר בינתיים הוא הוגדר כחייל קיבל משכורת צבאית וסופח לאיזה שהוא מקום בפסח הוא עשה איתנו סדר והתנהג כרגיל ורק אמר לנו שאחרי פסח יש לו לסיים את הסידורים עם הצבא הוא חזר לצבא סידר שם את הסדורים ומשם הלך לישיבה יום אחרי מתקשרים אלינו מהישיבה שלו ואומרים שהוא ארז את התיק שלו בשבת ועל לרגל בירושלים לפי טענתו כדי לראות את המשיח... חשבנו שצוחקים עלינו או שזו בדיחה שלו כדי לצאת מהצבא אבל למרבה הצער (שהיה רב) התברר לנו שהבחור לא עובד עלינו והוא השתגע אבסורד... האמת לא האמנו עד שלא התקשרו אלינו מהמשטרה ואמרו לנו שנבוא לקחת אותו כי הוא צעק באוניברסיטה בירושלים ועשה בלאגן רק כדי להסביר אחי בד"כ הוא בחור שקט שלא מתחצף או רב עם אנשים רגוע ועדין כזה בקיצור במהלך כל השבוע הבנו שהוא השתגע למרות שזו היתה מכה בשבילנו כי לא תפסנו את זה עד עכשיו רק לאחר הוא התחיל באמת לדבר שטויות ולעשות כל מיני דברים ממש לא נורמלים שאני לא אפרט איבחנו אותו כמה פסיכיאטרים וקבעו שהוא זקוק לטיפול של כדורים וטיפול צמוד של פסיכיאטר בכל הסיפור הזה היו המון המון מחדלים של הצבא של בית החולים ושל המשטרה שאני לא אפרט הגעתי לכאן בניסיון לבקש עזרה כי אין לנו מושג איך עושים את זה אמרו לנו שאנחנו צריכים להוכיח שמחלת הנפש קרתה בגלל הצבא ורק אם נוכיח את זה יכירו אותו כנכה צה"ל ואם לא יממנו לו רק לחצי שנה הזו טיפול ותרופות והשאר כמו שהם עשו עד עכשיו נזרק אלינו השאלה היא מה הפרוצדורות ואיך בדיוק הם מבקשים ממני להוכיח את זה? אם זה ברור שבתקופה של השלושה שבועות האלה ואפילו פחות הוא נהייה בן אדם אחר לגמרי ונהייה בן אדם שבלי כדורים כולנו לא מכירים בלשון המעטה ואיך הצבא מפיל עלינו את כל הקטע של להוכיח לא מספיק כל המחדלים שהוא עשה, ולא מספיק שזה קרה בזמן שהוא הוגדר כחייל? אני אשמח לשמוע כל עזרה או ייעוץ בנושא כי אנחנו לא מבינים בזה כלום הדבר היחיד שיידעו אותנו הוא שצריך למלא תביעה עם הוכחות שזה קרה בגלל הצבא. אני אשמח לכל עזרה שהיא בתאור

shanis

New member
ממש בכמה מילים

הייתי מציע לכם לפנות לעו"ד שמתמחה בנושא. פגישת ייעוץ ראשונה היא בחינם והוא יוכל לפזר חלק מהעשן סביב הנושא. עד כמה שאני מבין שמחלות נפש וכו', הן הרבה פעמים רדומות ואירוע מסוים יוצר את הטריגר לתפרצותם החוצה. אתם צריכים להוכיח שהוא לא סבל משום בעיה לפני הגיוס (לא היו לא שום סממנים לכך לפני הגיוס) והצבא הוא הטריגר למצב שבו אחיך נמצא. בשביל זה צריך לפנות לפסיכיאטר מכובד ומוכר שיתן את חוות דעתו בעניין.

עָנת

New member
שלום לך../images/Emo39.gif קראתי בעיון הודעתך

ואני חושבת שעליכם לעשות מס' דברים
1.להשיג מסמכים רפואיים שאחיך התגייס לצבא בריא בנפשו ובגופו
2.לידיעתך
הרבה פעמים קיימות מחלות (בעיקר תורשתיות)מסוימות שהן כביכול "רדומות" וברגע מסוים בעקבות טריגר מתפרצות
מאוד יכול להיות שמסגרת הצבאית עירערה את נפשו
3.עליכם לאסוף כל חומר רפואי עדכני
ולהצטייד בחוו"ד רפואית
. 4.מצטרפת לשי
,לכו ותיתיעצו עם עו"ד
,(מרבית מהעו"ד נותנים יעוץ משפטי ראשוני בחינם
) 5.בכל אופן, מאחלת לכם רק טוב
. 6 2bator מזמינה אותך לעיין בחומר בפורום
ו...הרבה בריאות לאחיך
נשמח לשמוע עידכונים בהמשך!!!

2bator

New member
תודה רבה על התשובות רק עכשיו

הצלחתי להיכנס ולראות מה רשמו לי, עדיין לא הכנו את התביעה אבל זה בתהליך, בינתיים אחי בטיפול ונקווה לטוב אני יעדכן אותכם תודה בתאור

למעלה