עזרה

i n d sky

New member
עזרה

יש לי חבר, שמאוד מתקשה לקבל דברים ששונים ממנו. הוא אוהב להעביר ביקורת אבל לא מוכן לקבל ביקורת חזרה, האמונה שלו במציאות (כמו שהוא רואה אותה) מאוד חזקה, יש כאלו שמסכימים עם דרך ההתנהלות שלו, ולא מעט שמתקשים לקבל אותה. אני מרגיש שהוא צריך לעבור זעזוע חזק על מנת לשנות את תפיסת העולם שלו, ואולי אז לראות דברים בצורה אחרת ולקבל את זה שיש עוד מציאות חוץ משלו. מה כדאי לעשות? איך כדאי להתערב מבלי לגרום לו להתגונן? כדאי בכלל להתערב?

ibag

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

בטח שכדאי, תתערב,תתערב.

.m

New member
האמנם עזרה../images/Emo35.gif

בעצם השאלה "איך כדאי להתערב" אתה לוקח אחריות שאינה שלך. אחריות על ההתפתחות שלו... אני חושבת שזה לא המקום שלך להתערב. אינך יכול לכפות עליו את תפיסת העולם שלך, בדיוק כפי שאתה מתקומם כשהוא מנסה לכפות עליך את תפיסת העולם שלו. אתה יכול להציע עזרה, אבל הוא חייב לבחור לקבל אותה.
mai

niva99

New member
הבנת נכון

במיוחד כשרשמת שלדעתך הוא זקוק לאיזה "זעזוע קטן"... דאגתי שלא תארגן לו איזה זעזוע (הכל ממטרה טובה כמובן) להאיץ את התפתחותו האישית.

בתור מטפל...

הרבה פעמים אנשים מגיעים אלי ואומרים "יש לי חבר עם בעיה X, מה אפשר לעשות?" לעיתים אני מזהה שהם מדברים על עצמם (ולא על "חבר") ולעיתים הם באמת מדברים על חבר... ואז אני מציע שה"חבר" ישאל את השאלה, כי העזרה הכי גרועה שאפשר לתת זה לעזור למישהו שלא מבקש עזרה...

למעלה