עזרה

marish1

New member
עזרה

כל הזמן אני קוראת על מורה מתקנת. מה עושים כשיש בבית עוד שני ילדים והתקציב לא מאפשר מורה פרטי או כל עזרה פרטית? השאלה שלי בעצם, מה בית ספר כן יכול לתת לתלמיד עם בעית קשב,חוץ מהקלה בשיעורים. גם אני וגם בעלי עובדים, המצב לא גרוע,אבל לא מאפשר.מי קובע שתלמיד "זכאי" או צריך מורה מתקנת ? תודה

דליה.ד

New member
מי קובע

על מנת לקבל בבית הספר עזרה הילד צריך לעבור ועדת שילוב (אבוד כבר השנה, ועדות שילוב נערכות בסוף שנה כדי לקבוע זכאות לשנה הבאה, או בתחילת שנה - תלוי בבית הספר). ועדת שלוב תקצה שעות רק לילד מאובחן באבחון פסיכו -דידקטי ובמידת הצורך - נוירולוגי. עד כאן הכל יפה, אבל לאור הקיצוצים הקשים במשרד החינוך, לכל בית ספר מוקצים מספר שעות מסויים, אותם יקבלו הילדים "הקשים" ביותר, כך שאם יש ילד עם תסמונת דאון אחד בבית הספר - נניח - הוא יקבל את רוב השעות והשאר לא...או אם יש 20 תלמידים לקויי מידה ובית הספר קיבל רק 10 שעות שילוב, או שיבנו קבוצות למידה או שחלק יקבלו וחלק לא. תלוי בשיקולי בית הספר וסדר העדיפויות של ועדת השילוב. שמעתי שהיום יש סטודנטים שהתארגנו לתת שיעורים פרטיים בסכומים מגוחכים. הם אינם מבצעים הוראה מתקנת והם אינם מומחים ללקויות למידה אבל אולי זה מספיק לבנך.

למעלה