עזרה

באסו

New member
עזרה

ד"ר שלום. הייתי כבר אצל מ"ס רופאים וכל אחד עם חוות דעת שונה הייתי מעוניין לשמוע את דעתך לממצא של ה-MRI השני שלי. אשמח אם יש מישהו שיכול לתת חוות דעת על ה- MRI במישורים שונים במישקל ערכי T1, דיכוי שומןT2, דיכוי שומן פרוטון 3D אחרי הזרקת G.D בהשוואה לבדיקת M.R.I שבוצע 26/8/04 קיימת נסיגה משמעותית של ה- BACKERS ציסט שהיה, מצטמק הפעם ניתן לראות שכבת נוזל העוטף את הגיד ה- SEMIMEMBRANEUS וגיד מדיאלי של הברך. נוזל אינפרא מניסקלי קידמי ל- L.M קיים ללא שינוי. לא נצפה נזק ב- M.M קרן אחורי. נוזל קידמי ל- A.C.L אחרי הזרקת G.D ייתכן נזק בחלק הפרוקצמלי ללא קרע שלם. המוקד הסובקונדרלי ב- L.F.C נסוג הפעם עם שארית מינימלית ושינוי בעוצמת אות זעיר ב -L.F.C שינוי בעוצמת אות עם בצקת במח עצם ב- L.T.C וב- M.T.C השינוי ב-M.T.C חדש ולא היה בבדיקה הקודמת. הבצקת במח עצם ב- M.F.C עם נסיגה אבל עדיים קיימת. בסיכום: בהשוואה עם הבדיקה הקודמת מ- 26/8/04 1) נסיגה ב- BACKER´S ציסט אבל שכבת נוזל מסביב לגיד הפנימי של הברך. 2) נסיגה של A.V.N שהיה ב- L.F.C קיימת מעט דרוש מעקב. 3) נוזל קידמי ל- A.C.L ייתכן נזק חלקי ללא שינוי יותר בחלק הפרוקצמלי. 4) BONE LESION עם בצקת במח העצם ב- L.T.C וב- M.T.C שלא היה ממצא חדש. נסיגה של הבצקת במח העצם ב- M.T.C ממצאים הדורשים השוואה עם צילומי רנטגן, מיפוי וביקורת MRI בעוד 3 חודשים. מה מצבי?? נכון להיום אני עושה ספינינג, משקולות וריצה בלי כאבים בכלל האם יש אפשרות לחזור לשחק כדורגל?? תודה ארז

MRI

מדובר בפגיעה מורכבת בברך, אך לא ניתן להתייחס לממצאי ה- MRI בלי התמונה הכוללת (תלונות ובדיקה גופנית). יש לפי הבדיקה נזק למרכיבים שונים בברך והתחזית לעתיד שונה מאדם לאדם.

באסו

New member
תלונות

כמו שאמרתי אני עושה ריצות וספינינג ללא כאבים וגם הרמת משקולות ברגל האם הפגיעה העיקרית היא בסחוס?? כלומר האם נפגעו לי 3 סחוסים מתוך 4? הבעיה היותר גדולה שהייתי אצל 8 רופאים עד היום וכל אחד אומר משהו אחר בין הרופאים היו גם ד"ר טיין וגם ד"ר אייכנבלט וכל אחד אמר משהו אחר

תשובה

כנראה שמצבך לא כ"כ גרוע. MRI נוטה לעיתים "להגזים" בחומרת הממצאים, עאשר התפקוד, כמו במקרה שלך, הרבה יותר טוב. קשה כמובן לחזות את העתיד, אבל תיתכן החלמה מלאה.

באסו

New member
תודה

שמחתי לשמוע את דעתך למרות שהייתי אצל 8 רופאים אחרים וחלקם מוכרים וכל אחד אומר דבר אחר כנראה שהכי טוב זה לשמוע לגוף שלי. המון תודה

באסו

New member
שאלה נוספת

רציתי לדעת עוד דבר האם זה יכול להיות ארטריטיס ראומטואידי ?? או Iliotibial Band תודה

למעלה