מעולם לא עבדתי בשירות לקוחות וכרגע אני ממלא שאלון לעבודה כלשהי ונשאלתי מה הוא החלק הקשה ביותר בעבודות נותן השירות ? אשמח אם מישהו יתן לי קצת מניסיונו האישי
אנשים אוהבים לבוא עם כל העצבים מהבית, מהדרך ומהעבודה וברגע שתגיד משהו קטן שלא מצא חן בעיניהם - יוציאו עלייך את כל העצבים, החלק הקשה בשירות לקוחות הוא לדעת להתמודד אם הדברים האלו, כמובן לדעת לא לקחת ללב ופשוט למצוא להם פיתרון.
הכי קשה זה לעמוד על הרגליים ולהתרוצץ 8 שעות ולראות לקוחות שלא מעריכים את זה ולא משאירים טיפים .. אתמול היהלי לקוח ששתה קפה ואפילו לא טרח להשאיר כסף.. זה הבאסה הרצינית מבחינתי..
זאת שאלה שהוא קיבל במסגרת שאלון לקבלה לעבודה כנותן שירות,אז סביר שהם מנסים לבחון אותו על היכולות התמודדות שלו, התשובות שלכם בתור נותני שירות מראות כבר על תיסכול (ובצדק) אבל נראה לי שמעסיק יעדיף לחשוב שהוא יכול להתמודד עם הישראלי המצוי ולא רואה בזה קושי בכלל כל השאלונים האלה של פסיכולוגיה הפוכה וכל התלאות האלה שמעבירים אותנו נראה לי שצריך עור של פיל ויכולת משחק גבוהה כדי לעבור אותם והכל למען המטרה הנעלה-שכר מינימום אבל זה כבר לא קשור לנושא..
הינו בהרבה מקרים שחקן מול הלקוח. כי תמיד צריכים להיות נחמדים , אדיבים וסבלניים ולא תמיד בא לנו. אפשר לקחת את כל הסיטואציה הזו כאל אודישן בכתב לתפקיד בהצגה שנקראת שירות לקוחות אך עם קורטוב של אמת. לקחת הכל בקלות , לנסות לזרום עם הדברים בקלות יתר ואז הדברים לא יראו כל כך מפחידים ומאיימים.