עזרה

p o l 4

New member
עזרה

שלום אני טס לתילאנד עוד 3 שבועות לנופש של 3 שבועות ואני מעוניין להיות בדרום באיים מישהו שהיה שם מוכן קצת לעזור לי ולתת לי הצעה באיזה איים להיות... או טיפים בכל הנוגע לדרום.....ואם כדי להגיע לשם צריכים לקחת טיסה מבנקוק וכמה זמן הטיסה לדרום...... תודה

Yo-man

New member
קודם כל - תנשום עמוק.

אתה בדרך לגן עדן. לגבי המלצות על איים, זה נורא תלוי בך, באיזה הרכב אתה נוסע (לבד או עם משפחה), מה אתה אוהב לעשות בחופשות שלך (לנוח ולקרוא, לטייל ולהסתובב או לחגוג במסיבות ולישון). בחלוקה גסה |בדגש|קופנגן הוא אי התרמילאים, עם המון מסיבות בעיקר בירח המלא (ואתה תהיה שם בזמן). קוסמוי אי טיפה יותר בוגר, הרבה יותר גדול, ויש בו גם מסיבות אבל גם בתי מלון יקרים עם בריכות, אופנועים להשכרה ומה-לא. קו-פיפי (ממערב ליבשה) נחשב למקום מאוד רומנטי, אי קטן שאין בו יותר מידי פעילות, אבל נחשב לאחד היפים בתאילנד פוקט נחשב למקום של משפחות ומבוגרים, אבל שם תמצא הרבה פעילויות של שיט קיאקים בין תצורות סלע יפות, פארק מעניין עם הופעות וארוחת ערב בסגנון מסורתי תאילנדי, ומגוון גדול של חופים. קראבי גם נחשב למקום חצי צעיר חצי מבוגר, אבל אני לא יודע עליו הרבה. טיסה לוקחת שעה וחצי מבנגקוק לפוקט או קראבי, אפזר גם לסוע באוטובוס נסיעת לילה (כ-10 שעות). לא נוח, אבל זול יותר. יש עכשיו גם חברות תעופה זולות יותר (ללא שירותי מזון ושתיה על המטוס), שכרטיס בהן עולה 40-50$ (לא בדוק, תוכל למצוא יותר פרטים בפורום טיולים וחופשות לחו"ל של תפוז) אני יוצא עוד 4 שבועות לשבועיים (עם משפחה מורחבת), והייתי בתאילנד כרתמילאי לפני 12 שנה
אז תרגיש חופשי לשאול שאלות

p o l 4

New member
תודה

תודה רבה יש לי עוד כמה שאלות והם בין אי לאי שרשמת לי מה המרחק , ואגב אני נוסע עם חברה.....ואתה יודע מה מזג האויר באיים עכשיו???

siniver

New member
הרחבה לתשובות

האיים מחולקים ל2 קבוצות: קו פאנגאן קו סמואי וקו טאו נמצאים בצד אחד מרחק קצר של הפלגה (שעה בין סמאוי לפאנגאן) קו פיפי פוקט וקרבי נמצאים בצד השני גם שם המרחקים בין אחד לשני בהפלגה מספר שעות.. מה שאתה צריך לחשוב מה אתה אוהב: קו סמואי קו פאנגאן - מסיבות צלילות וכ"ו הגילאים צעירים יותר 22- 30 לבין רומנטיות קצת יותר מבוגרים באזור פוקט וקו פיפי רוב האנשים נוסעים לצד אחד של האיים ומקסימום עוברים בין אי לאי. נסיעה טובה

Yo-man

New member
עוד טיפה פרטים

1. השיט בין פוקט לקו פיפי יוקח שעתיים וחצי 2. קראבי ופוקט מחוברים ליבשה, ולכן לא צריך להפליג לשום מקום 3. בסיבוב הקודם בתאילנד הייתי בקו פיפי ושמם הפלגתי נסעתי ושוב הפלגתי לקופנגן. זה לקח כמה שעות טובות, אבל זה לא בזבוז זמן, כי ההפלגות נחמדות והנסיעה יפה.

maz

New member
גם אני עשיתי את הדרך

מקופיפי לקופנגן לקח כמעט יום שלם (יצאנו בשעות הבוקר המאוחרות מקופיפי, הגענו בלילה לקופנגן). מבחינתנו זה היה הכרחי כי רצינו לברוח מהגשמים שלא הפסיקו בקופיפי במשך 3 ימים שהיינו שם. זה עבד! כשעלינו על המעבורת פתאום ראינו שמיים כחולים.... בקופנגן לעומת זאת הגענו לתוך מבול שהפסיק רק בבוקר שאחרי. אני מאד אהבתי את קופנגן - גם חופים שקטים שרק אתה והקוקוסים נמצאים מול הים וגם חופים עם מסיבות בלילה ומסעדות והרבה אנשים. אפשר גם לטייל בתוך פנים האי אם רוצים.

p o l 4

New member
התלבטות אחרונה לגבי חיסונים

אם אני הולך לנפוש באיים האם צריך לעשות חיסונים חלקם אמרו לי שכן וחלקם שלא מה אתם עשיתם???

maz

New member
ככל הידוע לי לגבי בנקוק והאיים

לא צריך חיסונים.

Yo-man

New member
התשובה שלי לא מתאימה לך

הייתי בטיול לפני 12 שנים, לפני 7 שנים ולפני 4, וכל פעם התחסנתי. רוב החיסונים ששקיבלתי עדין פעילים, או שהם לכל החיים. מעבר לזה המחלה הנפוצה ביותר באיים (וזה לא אומר שהמחלה עצמה נפוצה, רק שמכל המחלות היא הכי "זמינה") היא הדונגי פיבר, שמקבלים דרך יתושים שעקצו חזירים נגועים ואז עוקצים אנשים. מדובר בחום גבוה מאוד (מעל 40) וזה מחייב טיפול תרופתי, אבל תרסיס טוב או כל תכשיר הגנה יעזרו. ו-3 שבועות לא הייתי טורח (וכך אני גם ממליץ לבני משפחתי האחרים שבאים איתנו, פעם ראשונה שלהם במזרח).

למעלה