עזרה

עזרה

אני יודעת שזה ממש לא קשור לפה... אבל רשמתי את זה בפורום דיאטות ואורח חיים בריא ומחקו לי
... אז החלטתי אולי פה.. טוב בזמן האחרוןן(חודשיים-שלוש) התחלתי לטחוןןן בלי סוףףף..... והרבה שעות מול המחשב והתוצאה כמובן השמנה של כ12 קילו... כן כן..... והרוב בבטן..... הבטן נהייתה ממש ע=נ=ק=י=ת(!!!!).. וגם השמנתי ברגליים..ובידיים גם וזה גועללל נפש... אני לא יודעת מה לעשות אני ממש נואשת אני כ"כ רוצה להוריד אבל אני רוצה לעשות את זה בזמן קצר. ולכן חשבתי שלמשך חודשיים ככה..... אני יאכל 800 קלוריות ויעשה כל יום שעה ריקוד.. וכפיפות בטן קצת.. מה אתם חושבים??? זה רק לקחודשיים... ואחרי זה אני יעלה ל1200.. אבל יעשה כל יום הרבה ספורט כדי לא להשמין בחזרה... אשמח לקבל דעות בבקשההההההה!!!!!1 תודה מראש

חמודה,

למרות מה שדיאטנים רבים יגידו, מינימום קלוריות לתפקוד נכון ויעיל של הגוף הוא 1000 קלוריות ביום, אל תגרמי לעצמך נזקים. בנוסף לכך, אם אכן העלית 12 קילו (ולא 3-4) זו כמות די גדולה יחסית לנסות להוריד לבד, אני ממליצה בחום להתייעץ עם דיאטנית ורצוי דיאטנית קלינית וכמו כן לעסוק בספורט באופן מוסמך שלא תגרמי לעצמך נזקים עתידיים. מהו ספורט מורשה? מכון כושר, חוג לריקוד וכיוצ"ב. זכרי גם כי הצרה אינה מספר הקלוריות אלא אחוזי השומן והשומן הרווי שיש במזון אותו את אוכלת. לכן, קצצי במזונות עתירי שומן וזכרי לאכול מכל קבוצות המזון. בנוסף, תשתי הרבה מים. חשוב לשמור על ארוחות מסודרות, בעיקר בחופש, כי בחופשים יש נטיה להשמין. אם תעשי את הכל באופן מבוקר, אני מאמינה כי תצליחי יותר מאשר באופן עצמאי וגם תשמרי על בריאותך ועל מראה בריא (מפני שאם תעשי זאת בזמן קצר עלולים להווצר סימני מתיחה וכו') בהצלחה! אגב, לבירור על דיאטניות באזורך התייעצי עם רופא\ת המשפחה שלך ובקשר לספורט את יכולה לגשת למכון הקרוב אלייך או משהו בסגנון.

AmiTutiT14

New member
יש לי הערהקטנה בקשר למה שכתבת../images/Emo26.gif

לא כל האנשים בעולם צריכים לאכול מינימום 1000 קלוריות ביום. זה תלוי לפי הBMI של אותו אדם. מה גובהו מה מינו ומה משקלו. אני לדוגמא אוכלת רק 700 קלוריות ביום כשאני בדיאטה, וזה מבוקר אצל דיטאנית. דיאטה, פירושה "אורח חיים בריא". אפילו מכך אפשר להסיק שלכל אדם יש אורח חיים שונה וצריך לאכול שונה. אחד צריך לאכול יותר חלבונים ביום, אחד יותר פחמימות ויש אנשים שצריכים לצרוך שווה בשווה משני מיני המזון. ועוד משהו- כמו שחסה כתבה- חשוב לעשות הרבה ספורט. בלי ספורט חבל על כל הדיאטה שתעשי, כי תורידי רק נוזלים ולא שומנים, מה שיכול לגרום לך לעלייה מהירה יותר במשקל מאחר ואם תאכלי משהו אחד שלא נכלל בתפריט היומי שלך (ניתן לחרוג פעם בשבוע, זה אנושי) את תוכלי לעלות חצי קילו עד קילו חבל. לכן, קצת התמדה יומית, הליכה מהירה של שעה על הליכון ואפילו בחוץ, יעשה לך נפלאות תאמיני לי.

הbmi חשוב בקביעת הקלוריות ליום,

אבל כמו שאמרתי, ואני לא אומרת זאת סתם (במקרה אתמול דיברנו על הנושא) צריכת הקלוריות המינימלית של הגוף ביום היא 700 קלוריות, אך לתפקוד יעיל נדרשות 1000 קלוריות יומיות לאדם בוגר. ההסבר לכך הוא ארוך ביותר, אז לא אכנס לזה. אוסיף שיכול להיות שמכיוון שאת עוד מתפתחת ומופרשים אצלך שומנים כתוצאה מפעילות הורמונלית ניתנו לך פחות קלוריות, אבל זה מאוד אינדיבידואלי. כל מה שאמרתי יש לו בסיס מוצק מאוד- ביולוגיה מורחב, לימודים בוינגייט (לא שלי) וכן חקר תזונה בתקופת השואה (שוב, לא שלי). בקשר להליכה, מבחינה אורטופדית מומלץ ללכת בשטחים פתוחים לדוג' אדמה ולא על כביש סלול או על מדרכה. זכרי להעלות באופן הדרגתי ומבוקר את קצב ההליכה ומשך זמן ההליכה כדי שלבסוף תגיעי לריצה טובה.

../images/Emo45.gifזה דופק את הברכיים

בגלל זה מומלץ לעשות סקי (מכשיר בחדר כושר) מאשר ריצה בהליכון - מאותה סיבה.

AmiTutiT14

New member
אני לא עושה הליכון../images/Emo26.gif

אני הולכת כל יום 8 קמ"ש עם עליות וירידות, אני שוחה ועושה ספינינג. אבל למתחילים הייתי ממליצה להתחיל רק עם הליכה. ואל תדאגו- הדיאטנית שומרת עלי שאני לא אעשה שטויות

אדוו

New member
מישו אמר שהוא דואג..?//:

חח סתם. ממש טוב שאת מתייעצת עם דיאטנית ולא עושה דיאטות משוגעות על דעת עצמך. עלי והצליח !

לא משנה אם זה ירידות או עליות

הליכה ממושכת על משטח קשה (כביש, מדרכה,הליכון ושות'..) דופקת את הברכיים..

AmiTutiT14

New member
אני מתפקדת יפה מאד גם עם 700

קלוריות, ועוד אני עושה ספורט כל יום, ואף פעם לא הרגשתי תחושת עיפות, ואפילו לא רעב. כל אחד ואיך שהגוף שלו בנוי. 700 קלוריות זה הרבה, למרות שזה נשמע קצת. ו... אני כן מתפתחת

שוב, חבל על הויכוח...

אולי בגילך ובהתאם למבנה שלך (אני לא יודעת בת כמה את, מה הגובה שלך ומה משקלך, כן?) את זקוקה ל700 קלוריות ביום... אני לא מתיימרת להיות דיאטנית. אך למיטב ידיעתי (כמו שאמרתי אתמול נתקלתי בויכוח בין ה700 ל1000 רק שהוא כלל דעות של מומחים בשני הצדדים) לאדם בוגר ובריא (שסיים את התפתחותו וגדילתו, עוסק בפעילות גופנית וכיוצ"ב) נדרשות 1000 קלוריות. אני לא ארחיב יותר בנושא, כי זה סתם לטחון מים. אני בטוחה שהדיאטנית שלך יודעת להתאים לך את הטוב ביותר אך גם בטוחה בדעתי.

AmiTutiT14

New member
אני לא מתווכחת איתך,

ואם לא שמת לב אז אנחנו גם לא חותכות את הדברים של אחת של השניה. אני בת 14, לידע כללי, אני 1.66 מ' ורזה. אבל מאחר ואני לא מאלה שנולדים ורזים, אלא מאלה שצריכים לשמור על הגיזרה שלהם עד שהם מגיעים לרזון, אז אני מעדיפה להיות אצל דיאטנית.. כמו שומרי משקל, אבל אצל דיאטנית.

למה את רושמת את זה בכל פורום?

למה את חושבת שאנשים,שאינם מוסמכים,יוכלו לייעץ לך נכון? פשוט במקום לבכות,לכי לדיאטנית,והיא תסדר לך את הבלאגן. חבל שמישהו יזרוק איזו שטות,ואת תאמיני ותגמרי לעצמך נזק.

למעלה