עזרה...

עזרה...

אהלן, רציתי לשאול, איך עושים בדיוק שימי בכתפיים???? אם אפשר להסביר. אני אשמח מאוד, אם למישהי יש שיטה מיוחדת שהיא למדה.

tlingit

New member
הנה רעיון שקיבלתי ../images/Emo62.gif

הנה רעיון שקיבלתי מהמורות של סהרה סיטי: תעמדי עם הגב צמוד לקיר, (ממש טיפונת מרווח) ותתחילי לעבוד לאט עם הכתפים להביא כל פעם כתף אחרת לגעת בקיר. ואז התנועה עובדת בצורה חופשית ובאה בצורה נכונה. את יכולה לתרגל את זה גם בנסיעה באוטו, אם את הנוסעת. כמו כל תנועה שלומדים בריקודי בטן, כדאי לעשות אותה הרבה זמן לאט, כדי שהגוף יזכור אותה, המהירות תבוא לבד...

כן אבל...

ואללה, תודה, אבל לי אין בעיה להזיז את הכתפיים. כלומר כל פעם כתף אחרת. הבעיה אצלי היא המהירות. זה ממש קשה עם המהירות.

שימי כתפיים עצות מתמרה

על מנת ללמוד שימי כתפיים אני ממליצה: * לשבת על הרצפה בישיבה מזרחית. כפות הידיים לופתות את הברכיים. ומנסים לדחוף כל כתף לחוד, לא ביחד- ימין ושמאל. * שחררי את הידיים האוחזות בברכיים, ופרסי אותן לצדדים, קצת פחות מגובה הכתפיים, הזרועות צריכות להיות לא נוקשות ולא סמרטוטיות, אצבעות הידיים מורמות באלכסון למעלה. עכשיו תנסי להניע את כתף ימין ואח"כ את כתף שמאל. תשתדלי לא להזיז את המרפקים. * כשאת מרגישה שהתנועה יוצאת לך יפה, את יכולה להזדקף, עימדי ישר בברכיים מעט כפופות כשרגל אחת לפנים, על הכריות. המשיכי לתרגל - דחפי את כתף ימין ולאחר מכן את כתף שמאל. * התנועה צריכה לבוא ממרכז הגב, כאילו מישהו דוחף אותך. * באותה צורת עמידה, רכני עם הגוף מעט קדימה והמשיכי להניע את הכתפיים לסירוגין (הערה: לא למהר, התנועה יוצאת מבולבלת) * רק לאחר מספר שבועות שאת מתאמנת, שרירי השכמות מתארכים ומסתגלים לתנועה החדשה. עכשיו את מוכנה להאיץ את הקצב, בכל פעם האיצי במעט עד שתוכלי לעשות זאת מהר מהר. וזה רק על קצה המזלג! מקווה שעזרתי, תמרה

talaal

New member
פשוט... לא לעשות את זה מהכתפיים

תנסי לעשות את התנועה במקום מהכתפיים או ממפרקי הכתפיים, במפגש בין הכתף לעצם החזה, ואופציה נוספת היא מהשכמות. כל השאר אותו הדבר. נסי ותהני
טל

למעלה