עזרה....

gutti1

New member
עזרה....

שלום ...אני חדש בפורום .אני צריך את עזרתכם ,אני מעוניין לדעת איזה תוכי אפשר להחזיק בבית בלי טיפול רב כלומר את רוב היום אהיה מחוץ לבית .למשל קקדו בטוח לא אוכל לגדל כי אני צריך לשחק איתו הרבה .האם ג'קו מתאים?או סנגל או כל תוכי ????והאם תוגי יסתדר בחדר מלא קנרי ששרים כל היום .?אשמח לשמוע תגובות.

תראה...

אם אתה מחפש משהו בלי השקעה תיקח פראי... כאילו לא מוחתם. אבל אז התוכי הוא רק ליופי.... ובכל מקרה אתה צריך לדאוג לו לפחות פעם ביום למים טריים ואוכל ולנקות איזה פעם בכמה ימים... ולגבי הכנריות זה תלוי איזה תוכי...

d-edge

New member
תגידו איך יודעים?

איך יודעים אם ההחתמה נקלטה כמו שצריך.. שהתוכי מוחתם לחלוטין..?

hoolon

New member
תלוי

תראה זה תלוי מתי מוציאים אותם מהקן. נגיד בחווה מסויימת מאכילים אותו ואז כשהוא גמול שמים אותו בצד בתוך כלוב בלי מגע אדם למשך זמן מסוים כי לא קונים אותו, אז הוא עדיין מוחתם אבל יכול להיות שייקח לו זמן. או שהם פשוט מוציאים אותו מהקן כשהוא יחסית גדול ואז ההחתמה לא נכנסת כמו שצריך, ואז אולי הוא מפחד מבני אדם למרות שקצת האכילו אותו. יש כאלו שרק האכילו אותם במזרק ולכן הם רוצים חברת אדם אבל קצת אגרסיבים מכיוון שלא ליטפו אותם או הפכו אותם על הגב.

d-edge

New member
תודה אבל איך יודעים

הסברת את הסיבה שהחתמה לא נקלטת כמו שצריך אבל איך יודעים אם כן או לא..

bilbolim

New member
בכל מקרה

גם אם ההחתמה לא הכי טובה אצל התוכי שלך, הוא עדיין לא מפחד ממך ובמוקדם או מאוחר יזדקק לחברה - הכי זה יצור חברתי. פשוט אתה צריך להשקיע, לנסות לשחק איתו ואם לא הולך עם אוכל לנסות בדרכים אחרות- משחקים או כל מה שיעלה בדעתך.

רן בראל

New member
קצת על החתמה...

תהליך ההחתמה הוא בעצם תהליך טבעי שקורה אצל כמעט כל בעלי החיים, תהליך זה אורך בדיוק כמה דקות. ההחתמה בעצם נוצרת ברגע שבו הגוזל/גור פוקח את עייניו לראשונה, הוא מזהה את הייצור הראשון שהוא רואה כהוריו. תהליך זה בעצם נוצר על מנת שכל חיה תוכל לזהות בין להקה/עדר את הוריו. לפי הנ"ל ניתן להבין שאין בעצם דבר כזה החתמה טובה או לא טובה. מה שיגרום לתוכי להיות יותר או פחות חברותי לבני אדם הוא הסביבה שבה הוא גדל והיחס שיקבל מבני אדם שמגדלים אותו בפרט ובני אדם אחרים בכלל. יכול להיות תוכי שבקע במדגרה מלאכותית ו"הוחתם" לבני אדם מיומו הראשון אבל בגלל צורת גידולו יפחד לנצח מבני אדם ולהפך כמובן...

למעלה