עזרה!!!

zaaa

New member
עזרה!!!

אני צריך מידע על צילום ברקים כמה זה עולה..מה לקנות אתרים..שנותנים מידע תודה מראש

לפורום 'אמנות הצילום' - זו טכניקה

ויש בו קישורים לדוגמאות,הסברים ואתרים - משורת הקישורים למעלה.

zaaa

New member
שמע..יש שמה אתר מחו"ל

אני רוצה מהארץ.. תיעץ לי אתה

את../images/Emo68.gifואם רוצה בעברית,אז

בטיפים-מהקישורים שם - ראה צילום ברקים - יש בעברית, יש במאמרים - גם כן פיסקה לגבי צילום ברקים. אתר בעברית לנושא הזה - עדיין אין
או שלא מכירה. אולי תנסה לשאול בפורומי מזג האויר,וגם אקלים ואטמוספירה. בינתיים,כמו ביתר הדברים בצילום,האתרים ,וגם הספרים,המצוינים והטובים ביותר, הם באנגלית. רוב העברית הקיימים הם תחליפים ומשלימים(גם טובים,אך עדיין לא עומדים בפני עצמם,חלקם לוקים באי דיוקים או מסובכים מדי להבנה למי שאינו בא מרקע טכני)- בדיוק כמו חוברת ההסבר בעברית המגומגמת שמקבלים עם דגמי מצלמות מסוימים - אין מה להשוות לספר המצלמה המצוי על הסידי וכתוב - אנגלית.

קצת לגבי מה שדרוש-ואם לא דייקתי

יתקנו אותי: עקרונית צריך מצלמה עם חשיפה ארוכה-ולבטל בה את הפלאש.כדי לקלוט כמה ברקים על אותו הפריים (תמונה) פיצוי חשיפה - כדי ליצור רקע חשוך יותר, רצויה מדידה שאינה כללית על כל המסגרת אלא חלקית או נקודתית, להעמיד אותה על חצובה - כן,חייבים לקנות אחת כזו, שימוש בטיימר שלה, לכוון,לחכות ולצלם-כשמתחיל ה'סשן' של הברקים, ברגישות הכי נמוכה. כמובן - לצלם מתוך מחסה או כשהמצלמה בתוך תיק שקוף מיוחד - כי מצלמות במיוחד דיגיטליות,רגישות מאוד ללחות וטיפות.

והתוצאות הטובות ביותר מתקבלות דווקא

במצלמות הלא אוטומטיות,אלא הידניות,בתכנית הידנית,בה קובעים צמצם ומהירות ולא מסתמכים על המצלמה.

LazyGecko

New member
הסבר

זה לא קל לצלם ברקים. יש שתי דרכים לעשות את זה, ידנית או עם חיישן מיוחד. קודם כל אתה צריך מצלמה עם יכולת חשיפה ארוכה ועם תגובה מהירה. בצילומי ברקים אחוז התמונות המפוספסות גבוה מאוד, אז אם אתה לא רוצה לשרוף פילם שלם בשביל תמונה אחת מוצלחת אתה צריך דיגיטלית. בשיטה הידנית שמים את המצלמה על חצובה, מצלמים חשיפה ארוכה ומתפללים לברק. זה תהליך מיגע. צריך מצלמה דיגיטלית טובה שלא תתן שלג דיגיטלי בחשיפות ארוכות. צריך להיות במקום חשוך ועם הרבה ברקים. השיטה השניה זה עם חיישן מיוחד שמזהה את החתימה האלקטרומגנית של ברק (או את ההבזק אור) ואז גורם למצלמה לצלם. שוב, זה לא פשוט. החיישן לא זול. (אפשר לבנות לבד אבל זה מסובך) המצלמה צריכה להגיב מהר, וגם אז מפספסים ברקים קצרים או קטנים. בקיצור זה לא פשוט, וצריך תנאים טובים ומצלמה טובה.

zaaa

New member
כסף לא חסר..

תגיד כמה זה בערך עולה אבל עם החיישן הזה.!האוטומטית

LazyGecko

New member
באיזה מצלמה מדובר ?

לפני החיישן צריך מצלמה. פילם או דיגיטלית ? איזה תקציב ? ואל תגיד כסף לא חסר כי אז אני אפנה אותך למצלמות ב 2000$

zaaa

New member
ולגבי התקציב אני לא יודע זה אבא

שלי קובע והוא לא פה עכשיו אבל תגיד מהפשוטות.. אין לי נסיון אני לא משהו למתחילים..

הנה דגם - חשיפה ארוכה - גם Bulb

דבר נדיר במצלמות דיגיטליות קומפקטיות: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=127&msgid=24906739 הפרטים שם. המחיר - סביר מאוד ולא יקר.

למעלה