עזרה

mc901

New member
עזרה

שוב שלום לכולם, לפני כמה ימים כתבתי כאן על רצוני במצלמה לא דיגיטלית ואני מודה לכולם על התשובות. אז עשיתי קצת בירורים: תוך כדי שוטטות באתר של B&H ראיתי שיש להם מספר דגמים שנקראים אותו דבר אבל המחיר משתנה מאוד (במצלמות SLR). לבד הצלחתי להבין שלעיתים השינוי נובע בגלל טווחי עדשה שונים, ולפעמים בגלל שהם מוסיפים עוד עדשה למצלמה. בכל מקרה לא הבנתי נתון מוסף שלעיתים רשום שם על העדשה (הם לא מפרטים) וזה תמיד מופיע אחרי הטווח שלה. זה נראה בערך כך: f/3.3 - 5.6 G AF. רק הצלחתי להבין שזה פוקוס אוטומטי. או כזה: f3.5 - 4.8 AIS. מה אלה בבקשה, ומה זה אומר, ומה נחשב טוב יותר? יום טוב!

jshippin

New member
תשובה

ה-f number מייצג את הגודל של פתיחת הצמצם. למשל: f/3.3 - 5.6 G AF אומר שכשהעדשה נמצאת בקצה הרחב שלה, הכי פתוח שתוכל לפתוח את הצמצם יהיה 3.3, וכשהיא בצד הטווח הרחוק שלה היא תוכל לפתוח מקסימום 5.6. כמה שהמספרים נמוכים יותר יותר טוב, כי זה מאפשר פתיחת צמצם גדולה יותר. שאלה דומה נשאלה כאן לא מזמן בהצלחה,

mc901

New member
תודה ו...

אם כך שאני מסתכל על מפרט טכני של מצלמה עלי לחפש את המספרים הנמוכים ביותר, או את הטווח הגדול ביותר, סתפ דןגמה תיאורטית: מה יותר טוב: 3.3 - 5.6 או 1.3 - 2.1 האם קיים מצב של 1 עד מספר גבוה מאוד. שאלה נוספת היא מה משמעות ה-G? שוב תודה!

jshippin

New member
בבקשה ו..

תאורטית הנתון 1.3-2.1 יהיה עדיף על 5.6 - 3.3. אבל כמובן שיש עוד נתונים לא פחות חשובים בבחירת עדשה. אני מציע לך לשאול כאן על עדשה מומלצת בטווח המחירים והזום שאתה רוצה. או לנסות לחפש בגוגל ביקורות על עדשות שמעניינות אותך, למשל: "Canon EF 28-105mm f/3.5-4.5 II USM + review" "האם קיים מצב של 1 עד מספר גבוה מאוד" - אני חושב שלא הבנת אותי נכון, עדיף ששני המספרים יהיהו קטנים כמה שיותר. אני לא יודע מה הגודל הכי גדול שצמצם יכול להיפתח, אבל נדמה לי ש3.5 זה סוג של ממוצע, או לפחות נפוץ שעדשות 28מ"מ מתחילות בו (יתקנו אותי אם אני טועה). משמעות ה-G אינני יודע אבל אם תביא לינק למפרט העדשה אני בטוח שיש כאן כמה אנשים שידעו לענות לך.

למעלה