עזרה

deboraa

New member
עזרה

שלום!! אשמח באם מישהו יוכל לעזור בקישור לאת שממנו נית לקבל תשובות לשאלות שקיבלתי לעבודה: 1. מי הם שיאן ושיאנית העולם -ב100 מטר גברים ונשים? 2. קפיצה לרוחק-כיצד מודדים את המרחק של הקופץ (מאיפה עד איפה)? 3. רשום כמה מסלולים יש במסלול אתלטיקה תיקני? האם אורכם של כל המסלולים שווים באורכם? תודה דבי

GK2670

New member
באצטדיון יכול אפילו להיות מסלול נרא

כי יש תחרויתו עולמיות עם 4 מסלולים ואני הייתי בתחרות עם מסלול אחד... בעיקרון אמורים להיות 8 אם אני לא טועה! (בגבעת רם יש 9) בבפראג יש 6 ועדיין יש שם תחרויות גולדן ליג... שיאני עולם 100 מטר בנים- טים מונטגומרי 9.78 בנות תבדקי באתר של iaaf www.iaaf.org ומן הסתם המסלולים שווים באורכם...מה נראה לך שאחד ירוץ 200 ואחד ירוץ 210??? מה שכן ההקפות שונות כי מן הסתם יש סיבוב קטן וגדול אז זה שבקטן מתחיל מהסוף. למה את שואלת ולא בודקת מה רשמו פה לפני יומיים?? כבר שאלו את השאלות האלה לפני כמה ימים וכמה פעמים וגם אפשר לחשוב קצת לפני שרושמים שאלה כמו האם המסלולים שווים באורכם. בקפיצה לרוחק מודדים את המרחק מהקטע החלק הקרב ביותר של הקופץ שנגע בקרקע עד לקו הקפיצה. את יודעת יש קו לבן שקופצים ממנו...אז מהסוף שלו מודדים (יעני החלק שקרוב לחול). מקווה שעזרתי לך.

nitsansh

New member
תשובות

שיאני העולם בריצת 100 מ': גברים - טים מונטגומרי 9.78 נשים - פלורנס גריפית-ג'וינר 10.49 בקפיצה לרוחק מודדים את המרחק בין מקום הנחיתה הקרוב ביותר של הקופץ לקצה קרש הקפיצה. את המרחק מודדים בזוית של 90 מעלות לקרש (או להמשכו). במסלול אתלטיקה תקני יש 8 מסלולים. רוחב המסלול הוא 1.22 מ' (4 פיט במידות אנגליות). אורך המסלול הפנימי הוא 400 מ'. המסלול מורכב משני קטעים ישרים באורך 85.39 מ' ושתי קשתות של 180 מעלות, שאורכן 114.61 מ' (רדיוס הקשת 36.5 מ'). מכיוון שאורך הקשתות במסלולים החיצוניים הולך וגדל, נקודת הזינוק לריצות עם קשת מחושבת כך שאורך המסלול יהיה שווה. את אורך המקדמה אפשר לחשב אם מכפילים את מספר המסלול פחות 1 ברוחב המסלול (1.22 מ'), במספר הקשתות (קשת אחת בריצות 200 ו-800, שתיים בריצות 400 ו-4X100, שלוש ב-4X400) ובקבוע פאי (3.14), ומחלקים ב-2 (מכיוון שקשת אחת היא חצי מעגל). המקדמה לכל מסלול לכל קשת היא 191.5 ס"מ.

למעלה