עזרה

עזרה

קראתי את ליזסטרתה (שאמור להיות קומדיה יוונית) ולא הבנתי מה מצחיק שם. מישהו מוכן להסביר לי איך הקומדיה באה לידי ביטוי שם? אותו סיפור עם חלום ליל קיץ איפה הקומיות באה לידי ביטוי בשני המחזות האלה????

שלום לך- אני אנסה להסביר:)

אז ככה אני אל קראתי ליזסטרתה ככה שבזה אני לא יכולה לעזור, אבל מה שכן קראתי קטע של שתי בנות אצלי במגמה שלקחו אותו לדיאלוג מתוך חלום ליל קיץ לבגרות. אני לעזאזל כשקראתי לא הבנתי בכלל מה מצחיק- אבל אחרי שהם עבדו על זה ביימו, עיצבו דמויות זה היה הדבר הכי מצחיק שקיים! ככה שזה הכל תלוי גם באיך עושים לא רק מה אומרים.. כאשר מציגים את זה יחד עם הדמויות והכל זה יוצא מצחיק.. רק אחרי שראיתי הבנתי. מקווה שעזרתי.

*Dark Of Night*

New member
את בטוחה שקראת את המחזה?

עצם הקומדיה בליזיסטרטה היא שהפתרון האולטמטיבי למלחמה בין טרויה לאתונה המוצע ע"י ליזיסטרטה ו"צבא הנשים" שלה הוא שביתת מין. פיתרון הזוי ומנותק לחלוטין מהמציאות- אפקט קומי בסיסי במחזה. כמו כן, במהלך הטקסט שתולות כל מיני בדיחות ודיבורי זימה של ה"בנות" בינן לבין עצמן. רוב הקטעים האלה לא תורמים הרבה לעלילה אך הם אפקט קומי. לא למדתם אפקטים קומיים והרמות שלהם? מומלץ לקרוא את המאמר של סמפסון (אם אני לא טועה בשם הכותב). זהו מאמר חשוב לבגרות אגב. Dark

*Dark Of Night*

New member
בקשר ל"חלום ליל קיץ"

קודם, תיקון טעות בהודעה הקודמת שלי בשרשור הזה. הכוונה לתומפסון, לא סימפסון. וכיצד מתבטאים האפקטים הקומיים בקומדיה הנפלאה והקסומה הזו? שייקספיר משתמש במחזה זה בכל הרמות הקומיות האפשריות- לכן מוזר שפספסת אותן. החל מכל מיני פעולות ומצבים גופניים שגורמים לנו לצחוק (אפקטים חזותיים בעיקר, כמו נפילה על העכוז לדוגמה). וב"חלום ליל קיץ", האוזניים שצמחו לאחד הפועלים כשהיה ביער. הריב הפיזי בין הלנה היפה להרמיה המרדף ביניהן (כאשר נוצר המפגש בין ארבעת הדמויות המרכזיות ביער). וכו' וכו'... השלב הבא ע"י תומפסון הם האפקטים שמקורם בסיפור המעשה: כלומר, מקורם בעלילה- כמו לדוגמה: העובדה שפוק מפזר את תמצית הפרח על עיניו של לייסנדר במקום על עיניו של דימיטריוס בכדי שיחזיר להלנה אהבה והזה מוצא עצמו מאוהב בה. כל הסיבוך הזה שנוצר בשל טעות טכנית קטנה של פוק- דימיטריוס ולייסנדר מוצאים עצמם מאוהבים בהלנה בעוד הרמיה רודפת אחר אהובה שנעלם (הלא הוא לייסנדר). והרמה הגבוהה ביותר של האפקטים הקומיים היא הרמה המילולית- שנינות, מטבעות לשון, כפל משמעויות, משחקי מילים. וגם הללו לא חסרים ב"חלום ליל קיץ". אם תקראי את המחזה ביתר תשומת לב- תשימי לב לכך. ושוב, את בטוחה שקראת את המחזות? קשה לפספס את כל אלה גם בקריאה מרפרפת של שני הטקסטים. Dark
שתמיד נהנית לדבר על "חלום ליל קיץ" גם אם זה לא ממש מועיל.

למעלה