עזרה

איילת כ

New member
עזרה

בסוף שנה שעברה נצטרכתי לבחור 2 מקצועות בשביל המגמות. הבעיה שאני התלבטתי ועדיין מתלבטת בין המגמות הבאות: פיזיקה, כימיה מחשבים ותקשורת בסוף החלטתי בפיזיקה ובכימיה במחשבה שאני תמיד אוכל לעבור מהם. ושסיפרתי במה בחרתי כולם אמרו מה???????? את לא עושה מחשבים ותקשורת???? זה ממש מתאים לך. אבל הפונטה היא לא שהן אמרו את זה אלא שאניחושבת שהן צודקות כי אני באמת אוהבת מחשבים ואני גם אוהבת תקשורת אבל אני גם אוהבת פיזיקה וגם כימיה. ואני ממש בדילמה אוףףףף אני ממש מתוסבכת במה אתם מציעים לי לבחור (תבחרו שניים א. מחשבים ב. כימיה ג. פיזיקה ד. תקשורת (אי אפשר להגיד גם תקשורת וגם כימיה), זה ממש חשוב אז בבקשה כולם לענות. נ.ב לא מצאתי לאיפה לשרשר את זה

אהמ, החלטה קשה מדי

להגיד לך דוגרי אני עשיתי מדעי המחשב- יאאאק לא מומלץ בטירוף. עזבי, קחי לך פיזיקה וכיציה לדעתי כי אם כבר, תבחרי מגמות שייחשבו לך בתנאי קבלה לאונ'/מכללה אם תחליטי שאת רוצה ללמוד משו כזה מתוסבך :) מניסיון, כדאי לך מגמה טובה שתהני בה ורק תועיל לך במה שתבחרי לעשות

איילת כ

New member
כלומר כדאי לי פיזיקה וכימיה

בגלל שזה יעזור לי בעתיד???? ומחשבים או תקשורת לא יכולים לעזור לי??

לא אמרתי

רק ייעצתי לך שמחשבים לא כדאי לך, חבל שתקשורת מתפספסת עם זה, כי מחשבים זה מייבש עולמית- תשאלי גם את ליאור.. ואם כבר השיקול הוא בין מה יועיל יותר- מבטיחה לך שממילא באונ'/מכללה לומדים את כל זה מחדש בחודש אבל- מחשבים לא יועיל לך בחיים בגרוש. זה בטוח. קיצר, אני לא ממליצה מחשבים, לא אמרתי שתקשורת לא יכולה להועיל, להיפך, זה עשוי להיות דווקא שיעור מעולה :) נ.ב- כנסי לצ'ט בחזרה.. ובעצם- כנסו כולם לצ'ט

איילת כ

New member
תקשיבי

אני יכולה לעשות או פיזיקה ותקשורת או פיזיקה ומחשבים או... השילוב היחידי שאני לא יכולה זה תקשורת וכימיה כי זה יוצא באותן שעות.

סבבה

עכשיו תבדקי מה את הכי הכי אוהבת חשוב לך לעשות תקשורת? סבבה, תראי מה בא לך יותר, מחשבים או פיזיקה לא באל לך תקשורת? האופציות פתוחות

איילת כ

New member
זה בדיוק הבעיה

אני אוהבת את כ-ו-ל-ם יש בנות בכיתה שלי שאין להם במה לבחור ואני בדיוק מקרה הפוך. אוףףף, למה החיים כל כך מסובכים???

זה? קטן עלייך, חכי עד שתצטרכי

לבחור ש"ל מתוך כל האופציות שיש- טוף, אבל גם קיצצו אז יהיה לך פחות מבחר..

איילת כ

New member
חחחחח

אבל דווקא בזה לא תהיי לי בעיה כי אני אעשה ברמה או טיולים או משהו עם ילדים רגילים או משהו בהתנחלות או.... בעצם... יכול להיות שגם בזה תהיי לי בעיה....

ashkeloni

New member
אני אישית....

הייתי לוקח כימיה ומחשבים... אבל אין לי בבית הספר שלי אין מגמת כימיה...אז במקומה אני עושה בפיזיקה...

ashkeloni

New member
יש לנו...

תנ"ך היסטוריה פיזיקה ביולוגיה מחשבים תקשורת אלקטרוניקה ספרות כימיה (אם יש 10 ילדים שרוצים...אבל אף פעם זה לא קורה...) ערבית ויש עוד אבל אני לא זוכר...

shadow dancer

New member
בעיקרון ההחלטה שלך .....

בס"ד שלום איילת.... ההחלטה לאיזה מגמה תלכי היא רק שלך! כי גם אם תלכי לאיזה מגמה שמישהו יגיד לך ואת תחשבי קצת אחרת בסופו של דבר לא תהיי שלמה עם עצמך! בעיקרון אין לי בעיה עם אף אחת מהמגמות! אני בחרתי לעצמי המגמת ביולוגיה...... לא כי אני לא אסתדר באחרים ב"ה ולא כי אני לא אוהב את האחרים אלא כי אני יותר אוהב ביולוגיה! זה מעניין אותי!(ויש לי השנה מורה פצצה!) למשל: היה איזה אחד שפתאום צחק בכיתה... אז המורה קרץ לנו ואמר כזה:
"את הקטעים האלה אני אוהב!" והוא פשוט ניגש אליו ואמר לו במילים האלה: "בוווו" אותו אחד פשוט מתפוצץ מצחוק! המורה ממשיך והתלמיד ממשיך גם. עד שהתלמיד מצליח להשתלט על עצמו..... אז המורה אמר לו "אני רואה שאתה כן יכול להשתלט על עצמך!" "בווווווווו בוווווו בווווו" אז התלמיד שוב נשפך!!! זה היה ענק....... בקיצור מה שרציתי להגיד זה שמה שתבחרי זה הכי טוב!(אולי אפילו מה שכבר בחרת! בטח הייתה לך סיבה) אל תתני לאחרים לשנות את דעתך יותר מדי! אני יודע שהכי קל לשמוע דעה ברורה..... אבל את חייבת לגבש דעה בעצמך. בהצלחה......

אמ....אולי אחד מזה ואחד מזה כלומר:

לדוגמא מחשבים ופיזיקה? אבל השילוב נשמע מזוויע.... את תגיעי לבד לפיתרון...

זאת החלטה שלך

אני אישית עושה מחשבים ופיזיקה. פיזיקה וכימיה הם מגמות קשות אז אני לא חושב שכדאי לך לעשות גם פיזיקה וגם כימיה אז תבחרי אחד מהם (לדעתי) ואחד מהאחרים. מי אמר שמחשבים לא עוזר מי שרוצה לעבוד במחשבים (מהנדס תוכנה) זה מאוד עוזר!!!

כימיה אימפריה...!!!

אני זז לשבת ישיבה.....כל יום מסיימים ב9.... לפי משרד החינוך, כימית ופיזיקלית עושות 7 שעות מגמה, ומחשבים ותקשורת (אצלנו יש אולפן רדיו 106 FM ) עושים 6 שעות מגמה בשבוע. אלצלנו השעה השביעית שלנו (אני בכימיה), זה מתי שלכולם יש שעה חופשית (חוץ מפיזיקה...)..זה תלוי כמה את רוצה להשקיע. זה קשה. ובמקרה של כימיה-זה גם ממש משעמם, אפי' שנהוג לחשוב שזה לא ככה...

איילת כ

New member
טוב

קודם כל תודה על עזרתכם, אבל אני עדיין בבעיה, אז אני כבר אראה.....

למעלה