עזרה...

shiri4886

New member
עזרה...

אני בשיעור 22 והכל פחות או יותר בסדר - הנהיגה... אבל החניות יוצאות לי תמיד רחוקות מידי! איך אפשר לפתור את הבעיה??

מישהי2004

New member
יש לי שיטה שאבא שלי לימד אותי...

את צריכה לבוא במקביל למכונית אבל לא קרוב או רחוק מדי, מעבירה לרוורס ומתחילה לנסוע ישר עד שבחלון הימני שלך את רואה את החלון השמאלי האחרון של האוטו שמימינך ועוצרת, ואז את מסובבת את כל הההגה לכיוון ימין ומתחילה לנסוע ברוורס שוב ואז עד שאת רואה שהכיוון של האוטו שלך הוא ב45 מעלות למידרכה אז את מתחילה לסובב שמאלה ומתיישרת מקווה שעזרתי, אפילו שזה נשמע מוזר ומסובך...

be_roo

New member
השיטות הללו מתאימות בדר"כ

לרכב ספציפי ולכן אינן יעילות. התשובה היא תרגול ולשאול את המורה לגבי טיפים ברכב שלו. אחרי קבלת הרשיון, לתרגל שוב ברכב שעומד לרשותך.

pompii

New member
יש הרבה שיטות...

המורה שלי גם לימד אותי איזו שיטה אתה בא במקביל לרכב עש שהמראה שלך ליד המראה שלו ואם הרכב קטן אז קצת אחרי המראה. תסובב את ההגה לצד הרכב סיבוב אחד ואתה בא ברוורס עד שאתה רואה במראה הקטנה(יש את המראה הצדדית הרגילה ומעליה יש מראה קטנה) משולש שווה שוקיים שנוצר מהשפה של המדרכה ומהמכוניות שלך ושל הרכב ואז אתה מסובב את כל ההגה לצד השני עד שאתה ישר. אתה יכול גם במקום לראות משולש שווה שוקיים, לראות שהמראה שלך מסתירה שליש מהחלק האחורי של הרכב שממולך ואז לסובב את ההגה לצד השני...

shiri4886

New member
כן...אבל זה בעיה...

אותי לימדו שיטה אחרת לגמרי... מראה מול מראה -במקביל...ואז סיבוב אחד לכיוון האוטו...(נגיד חנייה מימין...) אז סיבוב אחד ימינה...חלהתחיל לסוע לאחור...עד שהמראה מגיעה לפנסים האחוריים של האוטו שאני מחנה מאחוריו ואז לסובב סיבוב אחד שמאלה...להמשיך קצת אחורה עד שאני רואה במראה הקטנה שלמעלה את הידית של הדלת האחורית מעל המדרכה..ואז לסובב את כל ההגה.. אני עושה את זה אבל משום מה תמיד יוצא לי רחוק מידי ! הקטע של הידית לא כזה מרקיע שחקים...

MasterD_iL

New member
אני למדתי כך:

לחנות משמאל לרכב, ולהכניס ברוורס. להתחיל לנסוע עד שרואים את החלון השני של הרכב משמאל, ואז לסובב את ההגה סיבוב מלא, עד שהכנף הגלגל האחורי של המכונית שלי "מתנגשת" בשפת המדרכה, ואז לסובב את ההגה חזרה. אני קלטתי את העניין על הפעם הראשונה ומעולם לא יצא לי חניה גרועה. בהצלחה!

למעלה