עזרה

bnayal

New member
עזרה

מישהו יודע האם אני יכול לבדוק - האם האות האחרונה במשתנה היא אות עיברית?

shanor

New member
מממ...

משום מה היתה לי הרגשה שזה לא יעבוד, אבל זה עבד. אם התוצאה היא TRUE, האות האחרונה היא עיברית, אם התוצאה היא FALSE, האות האורחונה היא לא עיברית.
ereg("([א-ת]$)",$St);​
תהנה. שנאור.

shanor

New member
ורק שכחתי לציין

רק שכחתי לציין ש- St$ הוא המשתנה שמכיל את הסטרינג שאותו אתה רוצה לבדוק, תשנה את זה למשתנה שלך. בהצלחה שנאור.

bnayal

New member
תודה רבה רבה רבה! +

ושוב תודה... ועוד משהו, איך מקבלים את האות הראשונה של משתנה? ואיך בודקים את כל הסימנים (כמו"!" ו"|" ן"@" וכו'...)?

kensaggy

New member
מממ...

אתה יכול פשוט לגשת לאות הראשונה כך: $st[1] אפשר ב PHP להתייחס לכל תו במחרוזת כתא במערך.. בקשר לשאלה השניה..מה זאת אומרת "לבדוק" את כל הסימנים?

bnayal

New member
לגבי 2....

שנאור נתן לי קוד שבודק - האם האות האחרונה במשתנה היא אות בעיברית:
ereg("([א-ת]$)",$St);​
אני יודע לשנות ככה שזה יבדוק אם זה אות באנגלית אבל איך אני בודק האם זה סימן כגון "|" או "@" או "^" וכו'...?

bnayal

New member
נ.ב

איך אני יכול לבדוק האם זה $st[1] שווה לאות עיברית?

orenphp

New member
שמע, אתה חייב לנסות לבד.

ממש מאכילים אותך פה בכפית. תקרא קצת על שימוש ב"ביטויים רגולריים" ותנסה קצת לבד, במידה ולא תצליח תחזור לפה. תחשוב שנייה בפשטות על איך לבדוק שהמשתנה מכיל את האות הראשונה. שנאור(אם אני זוכר נכון), הביא לך את הקוד הבא:
echo (ereg("[א-ת]$", $str)) ? "found" : "not found";​
אם תקרא קצת על הנושא בphp.net תבין את משמעות הסימן $ בביטוי רגולרי והאם הוא נחוץ לך במקרה הזה. נגיד ככה, הקוד ששנאור כתב לך דורש שינויים קטנים מאוד על מנת להתאים גם למקרה הזה. אני מעדיף לשלוח אותך לקרוא מאשר לתת לך ישר את הפיתרון אז בבקשה: www.php.net/ereg שם תחפש לינקים לגבי "ביטויים רגולריים" - regular expressions. בהצלחה!

shanor

New member
מממ...

אורן, איש יקר, יפה אמרת, גם אני שמתי לב שהאכלתי יותר מדי בכפית... אז העדפתי לשתוק הפעם. אתה עצמך, Kensaggy, NiX, ואמיר ט. וכל האחרים, כל הכבוד על ההתמדה, חיזקו ואמצו על הידע, או במילים אחרות, תודה על התשובות שלכם בפורום, כי לא פעם ולא פעמיים אני מסתכל על שאלה, מנסה לפתור אותה ואז בודק את התשובות שלכם כדי ללמוד על דרך מחשבה שונה שונה משלי, על זווית ראיה אחרת ובכלל על דרך התיכנון והתיכנות. תודה. שנאור.

orenphp

New member
../images/Emo9.gif ....

תודה רבה ידידי. לשמחתי הפורום הזה זורם באנשים ויש בו הרבה פוטנציאל, ואין ספק שלאט לאט אנחנו עוזרים להכניס עוד ועוד אנשים אל העולם המופלא של PHP. אני נוהג לקרוא תמיד הערות של אנשים אחרים, בכל רמה שהיא, על מנת לראות את דרך המחשבה שלהם. אם אני חושב שיש בה טעות, או שאני פשוט לא מסכים עם אותה דרך מחשבה, אני נותן את דרך המחשבה שלי ותמיד כיף לנסות ללמד אחד את השני מה היתרונות והחסרונות של כל שיטה ואולי בסוף מסכימים שיש שיטה אחת יותר טובה. בכל אופן, מה שאני באמת רוצה להגיד, נקווה שהפורום ימשיך להיות שוקק חיים, שהחבר'ה הצעירים ימשיכו לשאול שאלות (אבל "חכמות" - כלומר, אחרי קריאה מעמיקה בנושא, אחרי ניסיון לכתוב לבד ואחרי שחיפשו את אותו הנושא בפורום ולא מצאו), שהחבר'ה הפז"מניקים (צבא... אין מה לעשות) ימשיכו להיות סבלניים ולתת תשובות מלאות כמו שלך(יש לך סף סבלנות ב50 רמות מעליי) - זו הדרך היחידה להתקדם, בשביל כולנו. שתיהיה שבת שלום ובברכת תוסיפו עוד איזה 10 שעות ליום! (אני תמיד טוען שאין מספיק שעות ביום אחד :)) כל טוב.

N i X

New member
התא הראשון במערך הוא 0 ולא 1 ;)

כלומר, האות הראשונה בסטרינג (שהוא מערך של char) הינו
$St[0]​

למעלה