עזרה...

שירה 3 2 1

New member
עזרה...

אני אמנם עדיין בתיכון, אבל לאחרונה מזהירים אותי מפני מספר דברים: אני לומדת בכיתה יוד 3 י"ל מתמטיקה. אומרים לי שאין סיכוי שאני אתקבל לאוניברסיטה. אני גם לא מתכוונת, אבל שאלתי היא האם מכללות או קורסים מקצועיים סגורים בפני מי שלמד 3 י"ל? בסוף התיכון יהיו לי 27 יחידות (מגמה מנהל עסקים-כלכלה וגיאוגרפיה) את המגמה הזו אני אתחיל רק שנה הבאה, ונאמר לי שסך השעות השבועיות של המגמה 48 שעות, מכיוון שזה הרבה מאוד, הייתי רוצה לדעת עד כמה יחידות הלימוד קובעות בקלב למוסדות הלימוד? בתודה מראש

TALASL

New member
תשובה

אפשר להתקבל לרוב החוגים הן באוניברסיטה והן במכללות עם 3 יח' מתמטיקה. למספר היח' אין חשיבות עיקרית למעט העובדה שבד"כ לבעלי מספר יחידות רב יותר קל יותר להוציא ממוצע גבוה.בקיצור אם אין לך שאיפות ללמוד מקצוע בתחום ההנדסה או המדויקים אז למספר היח' אין חשיבות ואם כן תרצי תמיד תוכלי להשלים.

יחידות לימוד

פורמלית כדי להתקבל לאוניברסיטה אין צורך ביותר מ-3 יח' במתמטיקה. הענין הוא שהקבלה היא על פי ממוצע בגרות וציונים במקצועות הליבה (אנגלית, מתמטיקה ,הבעה עברית). על לימוד בהיקף מורחב (4-5 יח') ניתן בונוס, ועל כן בעלי ציונים גבוהים במקצועות הליבה הם בעלי הסיכויים היותר גבוהים להתקבל לחוגים כמו משפטים, מינהל עסקים, פסיכולוגיה וכו'. כך למשל אם את לומדת 3 יחידות מתמטיקה ותקבלי ציון 100 הוא נשאר 100 לצורך החישוב. אם תקבלי ב-4 יח' ציון 90 הוא יחושב כציון 102.5 ויוכפל 4 פעמים, ציון 90 ב- 5 יח' יחשב לציון 115 ויוכפל 5 פעמים. בקיצור זה מקפיץ את הממוצע כלפי מעלה , ומגדיל סכויי קבלה לחוגים המבוקשים. למספר היחידות לכשעצמן אין חשיבות.

למעלה