עזרה!!!!

ענבL

New member
עזרה!!!!

אני בביצפר רק שתדעו עשיתי לפני 3 ימים עגיל בלמעלה של האוזן ועכשיו האוזן שלי נפוחה וסגולה ונפוחה וסגולה וזה מה לעשות?!!? אמרו לי שהגב שלי יהרס והשיווי משקל שלי יהיה מקולקל

תקראי בלמעלה של הפורום

פורום זה מיועד לעוסקים ברפואה דחופה ואין למצוא בו מענה לבעיות רפואיות. המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו. לכי לרופא שלך,בטח החלפת לעגיל אחר במקום העגיל הרפואי שהיית צריכה להשאיר(כמובן במידה והורדת אותו)מצטער להגיד לך אבל בעיה שלך!

MoonShield

New member
בטח עשית עם אקדח...

ואת יכולה להרגע, הגב שלך לא יהרס מעגיל באוזן, וזה גם ממש לא יפריע לשיווי משקל... אלה סתם אמונות תפלות של פירסופובים ואנשים שמאמינים ב"אנרגיות". בקשר ל"מה לעשות" - לכי לפירסר מקצועי (לא לזה שעשית אצלו) הוא יגיד לך איך לטפל, אם יש לך אינפקציה הוא יפנה אותך לרופא...

MoonShield

New member
ואם כבר הנושא עלה (לכולם)

מה אתם חושבים על הסוגיה של מד"א Vs פירסינג? בהתחלה אמרו לי להוריד מטעמי בטיחות. אני בהחלט יכול להסכים עם זה אבל כשהתחלתי להתנדב, הסתבר שזה ממש לא הסיבה. גיליתי שלמרבה הצער מד"א מורכב מאנשים מאד מרובעים - לדעתם פירסינג בגבה נראה "פרוע" ו"לא הולם". לדעתי, החולים/פצועים לא עושים לנו טובה שהם מרשים לנו לטפל בהם. ולדרגות הגבוהות במד"א אין זכות לקבוע איך מותר ואיך אסור להראות. אז... מה דעתכם?

לנו אמרו שכשרואים אותנו צריך להראות

מכובדים. (יש מקרים בהם העיתונות באה ומצלמת תמונות,ולא נראה לי שאנשים שיראו את התמונות בהם המתנדבים מלובשים בג'ינס קרוע וכו'). אז אני חושב שזו הסיבה העיקרית שמבקשים ממך להוריד את הפירסינג.

orend123

New member
סליחה אבל זה שטויות

אני מכיר מתנדב אחד עם פירסינג בגבה, מתחת לשפה ובאוזן ואף אחד לא מנע ממנו להתנדב והוא עבר בדיוק את המיונים שאני עברתי. חוץ מזה אני מצרף תמונה קטנה, באמת הייתם רוצים שמישהו כמוהו יעשה החייאה על קרוב משפחה שלכם?

מצטער אבל אני לא הכתובת להגיד לה את

זה. לי לא אכפת איך המתנדבים באים. והמראה החיצוני לא משקף את היכולת.

Yev

New member
מראה ומד"א

ברור שמראה לא משקף יכולת. אבל עדיין צריך לשמור על מראה יחסית "שמרני" זאת אומרת לא פירסיניגים ולא גינסים קרועים. הסיבה לכך, שמד"א מטפל בכל שכבות האוכלסיה, צעירים,מבוגרים, מעדות שונות, מדתות שונות. ולכן יש אנשים שמראה מסויים יכול להפריע להם. אין פה את הוויכוח אם זה צודק או לא צודק. לטעמי לא. אבל מד"א מטפל באנשים מכל הסוגים. ולכן המראה אמור להיות מוטעם לכולם. הדבר האחרון שמד"א רוצה זה שהחולים יזלזלו במטופליו. גם אם המתנדב צודק. הכול עניין של נורמות בחברה. עם הזמן יש סיכוי שגם זה ישתנה. ויהיה אפשר גם לשים פירסינגים וכו. פעם ממש מזמן גם היה אסור לבוא עם צבוע. עכשיו מי בכלל שם לב. דברים משתנים.. ואולי גם זה ישתנה.

MoonShield

New member
וזה בדיוק מה שאמרתי

אם איזה חולה לא רוצה שאני אעשה על קרוב משפחה שלו החייאה - אני לא אעשה! זה לא שהוא עושה לי טובה שהוא מרשה לי לטפל בו... חוצמזה - למה מד"א צריכים ללכת לפי הנורמה של החברה? אני בתור אחד שמתנגד לנורמה ולכל מה שקשור אליה חושב שדווקא אם יתנו לעלות עם פירסינג/בגדים קרועים - דווקא אז זה יתחיל להתקבל בחברה. ברגע שבנאדם רואה שגם מי שנחשב על ידו לפני כן "פריק" "פרוע" "כופר" (חרדים) וכו' יכול לטפל בו בצורה הטובה והאדיבה ביותר, הוא מבין שאסור לו לפסול אנשים מסיבות מראה.

paradan

New member
אסור זה אסור ויש סיבה

נורמות חברתיות תשנו בכנסת לא במד"א. אותו אחד שיש לו אוטם נרחב ושרואה שמישבא לטפל בו הוא איזה זעטוט פנקיסט לא צריך להיענש בגלל המאבק שלכם בנורמות חברתיות. הרגשת הביטחון שמקבל חולה כשמטפל בו צוות בעל מראה רפואי "מסורתי" היא חלק חשוב בהצלחת הטיפול. לפחות מה שבטוח הוא לא מזיק (המראה המסורתי). וחוץ מזה הנהלת מד"א רשאית לקבוע את קוד הלבוש וההופעה (גילוח, מדים, נעליים סגורות וכו'...) ומי שזה לא מקובל עליו לא חייב להיות במד"א!

MoonShield

New member
השאלה היא עד כמה הסיבה מוצדקת

דבר ראשון נורמות חברתיות בחיים לא תשנה בכנסת... נורמות חברתיות משנים בחברה. דבר שני - אני לא איזה זאטוט פנקיסט תודה רבה. דבר שלישי - אתה לא חושב שהצלחת הטיפול הרבה יותר חשובה למטופל ומשפחתו מאשר מד"א? אין לי בעיה להוריד את הפירסינג מטעמי בטיחות, לדעתי זה סיבה מאד מוצדקת אפילו. אבל זה נראה לי מגוחך שמד"א צריך להתאים את עצמו לאנשים עם "אוטם נרחב" (הגדרה שלך).

paradan

New member
לא לקחת אישי

תשמע ידידי, מד"א לא חייבים לתת לך הסברים. זה במסגרת סמכותו של מנהל לקבוע לך איך להגיע לעבודה (או התנדבות, לא עקרוני) מבחינת הופעה חיצונית ולבוש (במסגרת גבולות מסוימים). לא מתאים לך? אתה לא חייב! למד"א יש מדים וקוד הופעה ואתה חייב לקיים אותם. זה לא נתון לשיקולו של אף אחראי מתנדבים והם חייבים לאכוף זאת (בתאוריה). גם אם לא הייתה סיבה, וכאן דווקא יש סיבה מאוד טובה, זה במסגרת סמכותם המלאה! מה שהתכוונתי לגבי עניין האוטם הנרחב, וזאת סתם דוגמה שאפשר להחליף אותה בעוד הרבה דברים, הוא שהבנאדם נמצא מספיק בסטרס שלא מועיל למצבו ורק מחמיר אותו. יש אנשים בעלי דעות שונות ומשונות (וחלקן כמובן דעות קדומות ולא מוצדקות) אבל זה לא הזמן לשנות אותן. תפקידך בתור איש צוות רפואי הוא לנסות ולשפר את מצבו של החולה ולא ההיפך. אגב, אני לא מצליח לחשוב על שום שיקול מטעמי בטיחות שקשור לפירסינגים. אולי מישהו יחדש לי? לגבי הכנסת - חבל על הוויכוח. ולגבי הזאטוט פנקיסט - זאת היתה התבטאות לצורך הגזמה בכוונה תחילה ולא דיברתי עליך אישית או על מישהו בכלל. בלי קשר, כמובן שלא היתה לי כוונה להעליב או לפגוע ואם נפגעת אז קבל נא את התנצלותי. ערב טופ דני

amitp

New member
moonsheild-

כשדני רושם "אוטם נרחב", הוא מתכוון לקליינט עם MI, ולא לאדם אטום. אני בהחלט חושב שמד"א צריך (עד לרמה מסויימת) להתאים את עצמו אל "קהל היעד" שלו - שהוא המטופלים. -- וכעת אני אחזור ללמוד למולקולרית, ובשאיפה אני אפילו אעבור את המבחן מחר... :)

MoonShield

New member
שיקול בטיחותי

האמבולנס קופץ ואתה מקבל בומבה מהמתלה של הצווארונים - ככה סתם זה חפיף עם פירסינג בגבה זה כאבים, דם ובמקרה הכי גרוע תלישה. או אם אתה מקבל אגרוף מפצוע... גם הרבה יותר כואב. בקשר לדוגמא של המשפחה החרדית - אני יכול להביא דוגמא הפוכה: אחד עם פירסינג בכל מקום אפשרי מגיע לאדון חרדי עם אמ איי, מטפל בו כמו שצריך, מתנהג אליו בכבוד ונותן לו את הטיפול המושלם. או יותר מזה - החיאה. אחרי שהמשפחה תראה מה "פנקיסט זטוט" כזה יכול לעשות, וכמה מקצועי הוא יכול להיות - ההשפעה תהיה דווקא הפוכה ממה שנאמר כאן קודם. השיפוט הראשון נעשה לפי המראה, לא משנה איך תראה יתנו לך את האפשרות לטפל. השיפוט האמיתי של האנשים יהיה לפי הטיפול שלך ולא לפי המראה.

paradan

New member
אני נזכר בתקופה

שבה הייתי במזכירות נוער אצלנו בתחנה וכשהייתי צריך להעיר למתנדבים לגבי הופעה הם תמיד דרשו הסבר שיספק את דעתם וכמובן שאף פעם לא רצו לקבל אותו לא חשוב עד כמה טוב והגיוני הוא היה. בגיל הזה לכולם יש הגיון משלהם ודעה משלהם לגבי כל דבר ועניין. כנראה שגם כאן זה המקרה, אני חושב שהסברנו בצורה די ברורה והגיונית את עניין הפירסינגים. לא נותר לי אלא להגיד שאתה לא חייב לקבל את ההסבר אבל אתה בכל זאת חייב לקיים, אלא אם כן האחראים בתחנה שלך יתירו לך להסתובב איך שאתה רוצה... כל טוב דני

MoonShield

New member
תראה... ניסיתי לפתח דיון

כי לדעתי לעניין הזה יש הרבה צדדים שלא הוזכרו. אבל מכיוון שכולם מראש באים "לשכנע" אותי שככה צריך להיות, הנושא ייסגר כאן. ואל תדאג... אני מוריד אותו כשאני במשמרת

מד"א זה לא דמוקרטיה

זה דיקטטורה... אמרתי את זה היום לחניכים אתם צריכים להבין דבר אחד... אולי בעיניכם נזם או פירסינג או לא יודעת מה זה הדבר הכי מגניב בעולם אבל בעיני האדם החרדי עם האוטם הנרחב שאתם מטפלים בו עכשיו זה חילול קודש וזה חוסר צניעות ועוד... יש בעיה של מודעות בקשר להתקשר לכוחות ההצלה בארץ ואנחנו לא צריכים להכביד על זה, מד"א זה ארגון ממלכתי וארגון שאמור לכבר את עצמו ולהתאים לתנאים של כולם, אף אחד לא יגיד לך לטפל או לא באותו רגע אבל פעם הבאה יחשבו פעמיים לפני שיזמינו אמבולנס אם הטיפול לא צלח.... ואז מה באמת עשינו??? מעבר לזה הדוגמא הטובה ביותר שאני נותנת לחניכים שלי היא פשוט מסבירה להם את המצב הבא. אתם מגיעים לבנק לבקש הלוואה, לפניכם בנקאי עם חליפה מסודרת ועניבה ולעומתו איש בעל בדיוק אותם קישורים עם שיער בצבא ירוק עגיל בלשון וקעקוע על היד, למי תיגשו? אז לשם העיניין כל המתחכמים מבינכים תענו שזה לא ישנה לכן אבל בזמן אמת זה כן ישנה לא משנה מה תגידו! הופעה כן משנה מבחינה חשיבתית ואדם שנראה מכובד בעיני אדם אחר יראה גם מקצועי יותר לא משנה עד כמה הכישורים שלו טובים!!! ותחשבו על זה

MoonShield

New member
למען האמת

אני אישית הייתי הולך לשני... אבל נעזוב את זה ארגון דיקטטורי לדעתך זה טוב? ועוד במדינה דמוקרטית?

למעלה