עזרה

עזרה

אני בחור בן 30 ואיבדתי את אבי לפני כשנה בגיל מאוד צעיר ( בתחילת שנות ה 50 לחייו) ממחלת הסרטן שנמצאה בקיבה לפני כ 3 שנים לערך. מיותר לציין שעברנו איתו תקופה קשה בעקבות המחלה, אבל גם כשחלה הוא היה מאוד חזק עם הומור וגם הוא וגם אנחנו לא דיברנו על פרידה ומוות האמנו שבגלל שהוא כל כך חזק שהוא אולי ייצא מזה , וכמובן התבדנו ונאלצנו להפרד ממנו לבסוף , היינו די בהלם. מאז מאוד מאוד קשה לי אני מנסה להמשיך עם חיי כרגיל אבל זה לא כך כי מעבר לאבא הוא היה בשבילי חבר והיה מעורב בהכל ופתאום הוא לא נמצא ונורא קשה לי ההתמודדות הזאת אני מוצא את עצמי הרבה פעמים כשאני לבד כמובן בוכה ולא מעכל את המצב בנוסף פיזית יש לי תופעה של כמו מעין בחילות וכאילו משהו שיושב לי בגרון , אני לא בדיכאון אבל אני מרגיש שאני די תקוע. ממש אחרי שהוא נפטר הלכתי לפסיכולוגית ולאחר מספר פגישות הרגשתי שזה לא עוזר לי ושחבל על הזמן והכסף. אולי משהו יכול להציע לי איך להמשיך , תודה מראש דולפין.

גרא.

New member
דולפין,מדבריך, אפשר להרגיש,יותר

מאשר להבין שאתה בעצם עדיין לא גמרת לעבד את האבל על מותו של אביך,לפני כשנה..ואתה עדיין מצוי ,ומושפע מאד מהאובדן שחווית.לעיתים רבות,כשאתה לבד אתה חש בעוצמה רבה במיוחד את האובדן,וכדבריך כמובן בוכה..חש בחילות,,לא דיכאון, אבל תקוע..מכאן,אפשר להבין שבנוכחות אנשים אתה מרגיש כנראה אחרת? האם חזרת לחיי השגרה שלך כמיקודם? לעבודה? לחברים?כי לכך יש משמעות רבה בתהליך ההתמודדות עם האובדן הנורא שלך.מכל מקום,הדרך המקובלת להפחית בהדרגה את עוצמת הכאב בשל אובדןף היא אחרי שבעת ימי האבל,לחזור בהדרגה לחיי השגרה..וככל שהפעילות הקודמת, הולכת ומתגברת, כך אפשר יותר ויותר לצמצם,את תחושת האובדן לפחות ופחות תחומים בחיים..עלמנת שתוכל להמשיך לחיות ולהתפתח..מה שחשוב מאד ולא ציינת,זו תמיכה של המשפחה, אם יש.של חברה קרובה ,אולי בת זוג, וכמובן גם חברים. התמיכה היא לא בלשבת יחד ולהתאבל, אלא דווקא בחזרה אל החיים כמיקודם, ככל שאפשר.לגבי התגובות הגופניות שאתה מתאר, כדאי אולי שתשוחח עם פסיכיאטר.

המשך

אני אכן חזרתי לשגרה די מהר אבל כשאני חוזר הביתה או בדרך הביתה זה צף מחדש. לגבי תמיכה יש מהמשפחה אבל זה בעייתי מכיוון שאימי עם הדכאון והאבל שלה , ואחותי לא גרה בבית ואנחנו לא ממש באתו הראש, ועם חבר אני מרגיש שאני מטריד , אז אני במחשבות שלי עם עצמיף חשבתי אולי יש איזושהי מסגרת תמיכה שאתה יכול להציע לי או פסיכולוג טוב באזור המרכז שיכול לעזור , תודה.

maxit

New member
הי דולפין

קודם כל אני מרגישה צורך לשלוח לך חיבוק דוב גדול! אני חושבת שמעבר לחזרה לשיגרה, משהו שאני מבינה שכבר עשית, כדאי שתתמקד בדברים הטובים שקיבלת כל שנות חייך מאביך היקר. תנסה למצוא בעצמך את הגינונים ההתנהגותיים שלו ואת דרך מחשבתו. אני מניחה שאם הוא היה כ"כ קרוב אליך הוא עדיין נמצא בך! ותלמד להנות ולחייך מהגילויים שתמצא. אני חושבת שטוב לדבר על מצבים וזיכרונות מהעבר שאביך קשור בהם, ואפילו לצחוק מהם, ואז הדמעה נשתפת בצחוק שהוא התרופה לחיים שלנו! חזק ואמץ!

תודה maxit

תודה על התמיכה. אבל את יודעת הפער בין דיבורים למעשים הוא מאוד גדול לפעמים.

maxit

New member
דולפינוש...

אני בהחלט מסכימה איתך. אבל אל תשכח שכל מסע מתחיל תמיד מהצעד הראשון! אל תחשוב יותר מידי קדימה, קבל והסתכל על כל רגע ברגע וכל יום ביומו. כל יום צובר לבטים חדשים, התנסויות חדשות, ורגשות חדשים... ואל תשכח שכל יום הופך לבסוף גם לזיכרון... חייה את ההווה המתמשך של כאן ועכשיו. יום מקסים לך!

למעלה