עזרה..

sunny16

New member
עזרה..

היי.. אני עוד חודשיים וחצי בת 17, והבעיה היא כזאת.. אבא שלי הבטיח שאחרי הניתוח הוא יפסיק לעשן ואימי הבטיחה שהיא תנסה להפסיק לעשן.. הבעיה היא ששניהם חזרו לעשן, למרות שהם הבטיחו ולא משנה מה אני כבר אמרתי או אומרת זה לא משנה את העובדה שהם חזרו לעשן.. בהתחלה ראיתי את אימי מעשנת בבית חולים וכשאמרתי לה שהיא הבטיחה להפסיק ושאם אבא יגלה אז גם הוא יחזור והיא אמרה שהיא לא תעשן בבית אחרי כמה ימים ראיתי אותה מעשנת גם בבית וכשאמרתי לה שאבא יכול לראות אותה היא פשוט סגרה את הדלת אחרי כמה זמן ראיתי גם את אבא שלי מעשן .. כל אחד מנסה להסתיר מהשני את העובדה שהם חזרו לעשן אבל שניהם יודעים השני מעשן.. מה שמפריע לי הוא ששניהם הבטיחו!!! הם הבטיחו שהם יפסיקו לעשן והם הפרו את ההבטחה הזו תיכננתי להזמין אותם לשיחה ולאיים בערך.. יש לי שתי הבטחות שאני יכולה להפר ולזעזע אותם האחת שאני יחזור לעשן למרות שאבי אינו יודע שעישנתי בעבר והשני הוא שאני יפסיק ללמוד אני יודעת שאם אני יאמר את זה ויזעזע אותם אולי אני יצליח לשכנע אותם להפסיק לתמיד כי רק דיבורים לא עוזרים אם אני אגרום להם רגשות אשם אולי זה יעזור.. הבעיה היא שהשיחה נדחתה כי לאבא שלי היו באותו ערב כאבים והבאנו אותו לבית חולים ומאז הוא לא מרגיש טוב.. אני לא יודעת כמה אני יכולה לחכות בשקט.. מה לעשות? אני מצטערת שזה ארוך. למי שהיה כוח לקרוא הכל תודה

מירב 007

New member
תראי, אני ממש מבינה אותך סגריות

זה ממש אבל ממש מגעיל, מסוכן וכל מה שרק תגידי. אבל יש בזה חומר ממכר יש אנשים שאם כל הרצון וההבנה שזה פוגע בהם אינם יכולים להפסיק לעשן. האמת היא שרוב האנשים שאני מכירה לא מצליחים להפסק לעשן. אם לכולם היה כוח רצון כולם היו לא מעשנים רזים וחתיכים. (כי גם לאכול מתמכרים) לגבי האיומים שאת רוצה להפעיל את יכולה לאיים אני לא בטוחה שזה יעזור (יותר נכון אני בטוחה שזה לא יעזור) את רק תקלקלי את היחסים שלך עם ההורים. חוץ מזה איומים צריך ללממש את יכולה להגיד שתתחילי לעשן ואז מה? תתחילי לעשן תתמכרי ולא תוכלי להפסיק? תפסיקי ללמוד ואז מה? תדפקי לך את החיים? תנסי לשכנע אותם אל תאפשרי להם לעשן בבית תעשי להם טרור בנושא סיגריות, אבל אל תחשבי שהם עושים לך דווקא הם באמת רוצים להפסיק רק קשה להם.

גרא.

New member
sunny16,קשה לשחות נגד הזרם..

ועוד יותר קשה, אולי בלתי אפשרי להשפיע על אנשים מבוגרים, הורייך במקרה הזה להפסיק לעשן..המשחק המכוער ביניהם,ולגבייך לגבי נושא העישון, מלמד עד כמה הם כרבים אחרים, מכורים לעישון, ללא יכולת להפסיק. ואחת הסבות לאי היכולת הזו שהם בעצם לא רוצים להפסיק לעשן, ורק משחקים בכאילו..כדאי שתביני שלא משנה מה שתעשי,זה לא מה שישפיע על הפסקת העישון..ומשום כך, גם העובדה שתחזרי לעשן,וודאי שהאיום שלך להפסיק ללמוד, לא יזיז להם כלום. לא יגרום לרגשי אשם,אבל השניים האלה יזיקו ויפגעו בך.אם בעצם העובדה שאת תחזרי לעשן, אחר שכבר הפסקת/נגמלת.אבל ובעיקר את עלולה לשלם מחיר כבד בעתיד בגלל הפסקת הלימודים..ובכלל מה הקשר? את אכפתית, לבטח אוהבת את הורייך ודואגת להם, אבל הפסקת הלימודים עלולה לפגוע רק בך..והם? הם ימשיכו לעשן..מה שאולי עשוי לעזור אם אביך בעיקר, אבל גם אימך, ישוחחו עם רופא המשפחה, או זה שניתח את אבא, וזה,הרופא יאסור עליהם לעשן מטעמי בריאות..גישה כזו ברוב המקרים אכן גורמת לשינוי הרגלי העישון,להרגלים בריאים יותר...אולי כדאי, אולי אפשר לשוחח עם רופא המשפחה,ולבקש ממנו לעזור לך בכיוון הזה שכרגע הזכרתי..בכל מקרה, כדאי שתזכרי זאחרי הכל,הם אנשים מבוגרים,ממש כפי שאת תהיי בעוד שנתיים+חודשיים וחצי..את לא יכולה לקבוע להם מה טוב בשבילם, גם אם את צודקת ב-100% ..את יכולה לבקש,להסביר להציע חלופה לעישון..רק לא לאיים..זה פשוט לא יעבוד,אבל עלול לגרום לך ולהם סבל רב.

shirijessy

New member
שני יקרה!

איומים לא עוזרים ורק גורמים ליותר מתח במשפחה- אין טעם שתאיימי ותאמרי דברים שתתחרטי עליהם מאוחר יותר. הורייך הנם אנשים בוגרים, מעל גיל 18, ולכן זוהי בחירתם אם לעשן או לא. אם בכל זאת, את מעוניינת שיפסיקו לעשן שכן את דואגת להם ולבריאותם, תערכי עימם שיחה (ללא איומים) או תכתבי להם מכתב ותסבירי מה את מרגישה. מקווה שעזרתי, שירי

למעלה