עזרה:)

QUEEN24

New member
עזרה:)

קיבלנו את בדיקת הזרע של בעלי, הכל בסדר מבחינת הערכים, אבל במורפולוגיה רשום כי לא נצפו תאי זרע בעלי ראש צואר וזנב תקין. המליצו לנו על בדיקה נוספת. חשוב לציין כי התנזרנו 8 ימים.... זה המון אבל בלית ברירה.

אני אשמח אם מישהו יוכל להרגיע אותי ולהסביר לי מה זה אומר???

טוליתי

New member
מורפולוגיה

המורפולוגיה של הזרע יצאה לא תקינה, זה אומר שמבחינת צורה (אחד הקריטריונים שנבדקים) לא נמצאו תאים תקינים. זה לא אומר כלום. תאי זרע מחושפעים ממחלות חום ועוד, וטוב ששלחו לבדיקה נוספת. בכל מקרה, יש כאן ילדים גם לזוגות עם מורפולוגיה של 0%, בסופו של דבר מספיק בודדים תקינים. עד שלא משווים עם בדיקה נוספת, אין מה להסיק מסקנות. יחד עם זאת, ממליצה לפנות לאורולוג מומחה לפוריות הגבר, ליעוץ, ולהגיע אליו עם תוצאות שתי הבדיקות.
בהצלחה בבדיקה הבאה, ובינתיים, אם לא ביצעת, כדאי להשלים את שאר הבדיקות שלך: פרופיל הורמונלי מלא וצילום רחם.
&nbsp
בהצלחה

QUEEN24

New member
מקסימה אחת!

היי טוליתי :)

תודה רבה על התשובה המהירה. את חושבת שיכול להיות שבגלל זמן ההתנזרות זה קרה? כלומרף יש מצב שבבדיקה הבאה הכל יהיה בסדר?

טוליתי

New member
בשמחה

זמן ההתנזרות יכול להשפיע על מספר התאים, ויש מקרים שבהם מומלץ דווקא להתרוקן לעיתים קרובות, אבל אני לא יודעת אם גם המורפולוגיה מושפעת מהתנזרות.
ובהחלט יש מצב שהבדיקה הבאה תהיה תקינה. בסופו של דבר, בהנחה ששאר המדדים תקינים לחלוטין, ואולי אף יש מדדים מצוינים שיכולים לכסות על מה שפחות טוב, 4% תאי זרע תקינים נחשב לתקין. גם אם הצחורפולוגיה תהיה 3% ומדדי הכמות יעלו מעבר לנורמה, זה בהחלט מצוין.
&nbsp

כדאי לעשות בדיקה נוספת

לעולם לא מחליטים החלטות על בסיס בדיקה בודדת.
ואם המצב נשאר כזה - צריך לחשוב מה לעשות הלאה.

גם אצלנו מורפולוגיה 0% בכל בדיקה שעשינו כולל הקפאה.
הפריה 1: הריון והפלה בשבוע 13.
הפריה 2: כאן הלכנו למיון זרע מיוחד במעבדת ברטוב - הריון ואני כרגע בשבוע 33 פלוס.

המעבדה הנ"ל בוררת זרע במיקרוסקופ ענק שמראה יותר טוב את תקינות התאים מאשר מכשירים רגילים שמשתמשים בהם במעבדות.
לנו הם שליחים טובים.

בהצלחה!

QUEEN24

New member
האם זה הגיוני

שלא רשמו את ערכי המורפלוגיה? רשמו שפשוט לא נצפו תאי זרע תקינים?

תלוי דרך איזה מקום עשית

אצלי באחת הבדיקות נרשם שמצאו 3 תאים על משטח שאינם תקינים מורפולוגית, בבדיקה השניה באותו מקום נרשם תחת מורפולוגיה "לא רלוונטי".
רק בדו"ח ההקפאה בתל השומר, שלפי ד"ר שפי ובהחלט ראיתי שהוא צודק, הוא המפורט מכולם - נרשם בפירוש את מספר התאים שאינם תקינים בכל פרמטר ולסיכום מורפולוגיה 0%.

נויה131

New member
היי רק כדי להרגיע

אנחנו עם מרפולוגיה 0% בבדיקה אחת ובבדיקה אחרת 1% ..
היו לנו 11 עוברים ו5 בלסטוציסטיים.
בivf ראשון סבב ראשון הוחזר עובר אחד שהוא ישן ליידי במיטה עכשיו.
השאר עברו להקפאה.
ובהריון שני הוחזר אחד מהם ונקלט אך לצערי הפלה בשבוע 13..
והשאר במקפיא של סרוקה..
אל תפחדי, גם אני פחדתי מאוד שלא ימצאו תאים תקינים ושהיו בקושי הפריות וסיכון קלושים להקלט, והינה תודב לאל..
בטוח במליון תאים מוצאים את התקינים.

ניקי117

New member
נויה את ממש מרגיעה!

אני ממש רוצה להודות לך על השיתוף! זה מאוד עוזר..
בעלי עשה בדיקה ולצערי הכל תקין רק המורפולוגיה 0% , זה היה נשמע לי כמו סוף העולם אבל אחרי שקראתי את מה שרשמת בהחלט התעודדתי..
תוכלי לספר קצת על התהליך שעברתם ? איזה בדיקות? כמה זמן זה לקח, באיזה רופאים או מרפאות נעזרתם?
שוב תודה

נויה131

New member
אני שמחה שהצלחתי להרגיע.

הייתי בסרט הרע הזה, בחרדות בפחדים, אבל אני לא אשכח את היום הזה שהתקשרו אליי לבשר לי שיש 11 עוברים, ושהם במצב מעולה ושרוב הסיכויים שלא תיהיה החזרה ביום השלישי אלה ביום החמישי, השמחה שהייתה לי לא פחות מהבטא החיובית!!
וכן גם אנחנו עם מרפולגיה 0% בבדיקה אחת ו1% בבדיקה השנייה, ושאר המדדים היו תקינים.
אז לשאלתך, איפה אני מטופלת?
אז ככה אני מטופלת בציבורי,בסרוקה.
חשבתי שאתחיל בציבורי כמה טיפולים ואם לא יצליח חלילה נעבור לציבורי.
אני יודעת שהם עשו לנו הפריות באיקסי.
בציבורי אין רופא קבוע שמטפל בך, אז ככה שבשאיבה הראשונה היה לי את פרופסור לויטאס כך גם בהחזרה.
ובשניה את עטאף.. רופאים מעולים אני אישית נהנתי מאוד.
אצלי הכל בסדר, מחזורים סדירים וביוץ תקין.
עשינו בדיקת זרע ואז u.s אשכים לשלול וריקוצל, ןנשלל.
גם בדיקת קריוטפ בעלי עשה והיא הייתה תקינה.
בגדול זהו.
הפרוטוקול שלי היה ארוך דקא פטטיל ואחרי זה גונל ואוביטרל כמובן.
זהו זה מה שזכור לי.
לא עשינו משהו מיוחד. ותודה לאל, אני בטוחה שהכל בזכותו, והרופאים אלו שלחיו.
אל תפחדי נשמה תיהיי חזקה, הם מצליחים למצוא זרעים תקינים.
תזכרי תמיד שבשביל עובר, צריך זרע אחת תקין ובייצית תקינה.!

גם אנחנו עם מורפולוגיה 0%

כמו שאמרו לפניי, קודם כל לחזור על הבדיקה (לא מיד, להמתין לפחות חודש-חודשיים), ואם התוצאה תחזור על עצמה אז יפנו אתכם ל-IVF.
אצלנו במחלקה לא התרגשו מהתוצאה ואמרו שיש לנו סיכוי טוב מאוד להרות בהפריות, מקווה שהם צודקים :) (אנחנו ממש בתחילת הדרך).

נויה131

New member
בדיוק מתולתלת. גם ביחידה פה בסרוקה אמרו לנו שהזרע בסהכ בסרר

ואמרתי להם מה בסדר? מרפולוגיה 0% ובפעם השניה 1%.
אז הרופא שם אמר לי שיכול להיות שבפעם השלישית יהיה 2%,ושמבחינתו הזרע בסדר.
יש היום כל כך הרבה דרכים ואפשרויות לעקוף את הבעיה ככה שאפשר להיות קצת רגועים, ולקוות לטוב.
והלוואי שכך יהיה.

ניקי117

New member
מלא תודה בנות! אתן נהדרות..

אשמח להמשיך לשתף אתכן ולהתייעץ בנושא הזה בשבועות הקרובים, בטוחה שזה עוד יעסיק אותנו רבות..

QUEEN24

New member
וואי אתן אדירות!!!

האמת שקיבלנו את התשובה לפני יומיים ומאז בא לי ממש למות, זה קשה כי אני גם לא מבינה ולא מכירה את המושגים האלה, הכל חדש וכל מה שאני רואה בבדיקה זה לא- לא נצפו תאי זרע תקינים, זה הדבר היחיד שהבנתי, וראיתי שחור בעיניים. גם את כל מה שכתבתן אני לא מבינה, החזרה שאיבה, אני לא יודעת אפילו מה המשך הטיפול.
בכל מקרה, הוא קבע בדיקה חדשה לעוד 10 ימים. שזה שתי בדיקות בהפרש של שלושה שבועות בדיוק.

מקווה שהבדיקה תצא יותר טובה, כי נקצר את ימי ההתנזרות (כך אמרו לנו לעשות) מה המשך הטיפול? לאיזה רופא הולכים? אורולוג? פריון?

ניקי117

New member
אני גם חדשה בזה אבל אולי אוכל לעזור לך ..

מציעה לך קודם כל לחפש רופא שמתמחה בפוריות, אם רק אצל בן זוגך יש בעיה אז לחפש מומחה לפוריות הגבר. אותנו שלחו לאולטרסאונד אשכים, בדיקות דם, בדיקה גנטית נוספת ובדיקת זרע נוספת..
אם את בכללית את יכולה להתקשר ל-*2700 ולשאול אותם מי הרופאים שמתחמחים בזה באזור שלכם וגם לבקש רשימה של מומחים שאינם בכללית אבל אפשר להגיע אליהם בתוספת של ה"מושלם", 170 ש"ח לחודש.. זה יתן לך עוד אפשרויות
ובטח פה בפורום יכירו חלק מהשמות שיציעו לך..
בהצלחה

נונו2014

New member
היי לך ..

זה המדד שהכי משתנה .
אצלנו פעם 16% ופעם 0 .
פעם 5 ופעם 20 .
ושוב 0.
מהזרע ההפכפף הזה יש לנו תאומים .
וזה גם מאוד תלוי במעבדה ..לפי אחד הםרפסורים בפורום beok יש מעבדות שכמעט ואין בדיקה שהיא לא בעיתית מבחינה מורפולוגית .
ואם יתגלה שכן יש בעיה ..הבנות כבר נתנו לך כיוון .
בהצלחה .

למעלה