עזרה

עזרה

עזרה או שאני אשתגע מחוסר ההגיון שבדבר. מה לעזאזל ההגיון שבסוציליזם??? זה לא הגיוני שמישהו שהולך ללמוד 3 שנים משפטים ונעשה עורך דין יקבל את אותה המשכורת של מי שמוכר שטיחים בשוק... תעזרו לי בבקשה...

pelegs

New member
כי זה לא הרעיון

הרעיון בסוציאליזם הוא בראש ובראשנה הגבלות על השוק החופשי. כתוצאה בעולותיו, משתורר עוני מטורף ברחבי העולם, בעוד מדינות עשירות מתעשרות, ואנשים עשירים מתעשרים. ככה לא נגיע לשום מקום! האנושות פשוט תלחם בעצמה עד אין סוף. לפי עקרונות הסוציאליזם צריך לתת עזרה לנזקקים, צריך חינוך חינם, שרותי רפואה בחינם(כלומר מיון וכו´), השכלה גבוה לכל - ז"א בתשלום נמוך ועוד´. בנוסף, צריך להלאים חברות פרטיות בסיסיות(כמו חברות חשמל, אוטובוסים, מים וכו´) כדי שיהיהו לרווחת התושבים, ולא כיסי המנהלים. מפה הדרך קצרה להתנגדות לגלובליזציה וכו´. זה אגב, דרך הראיה שלי על סוציאליזם, יש קבוצות רבות בזרם זה, כמו קומוניזם(ראדיקאלי), סוציאל-דמוקרטיה(מתון) ועוד.

אתה יותר ממוזמן

להכנס לקשורים ולעיין קצת , אחר כך אחרי שיהיה לך בסיס לכיוון תיהיה חופשי להמשיך לשאול שאלות (אתה גם מוזמן עכשיו,פשוט לקצר תהליך). יחד עם זאת יש לזכור שמרצ אינה סוציאלית אלא סוציאל דמקרטית שיש בזה הבדל גדול

Wedwil

New member
עזרה

מה שתארת עכשיו אינו סוציאליזם כי אם קומוניזם. מה שסוציאליזם (לפחות לפי מה שאני מכיר) טוען הוא שלבני אדם צריך להיות שוויון הזדמנויות. כלומר, שלכל אחד יהיה את היכולת לממש את ה"פוטנציאל האנושי" ללא מחסור. בפרקטיות, שלכל בני האדם יסופקו התנאים הבסיסיים ביותר לגדילתם ולמידתם. מקווה שזה עזר

למעלה