עזרה..

עזרה..

חיפשתי זמן רב פורום שבו אוכל להתייעץ בקשר לנושא הקשור במחלות נפש. ואני מתנצלת מראש אם זהו איננו המקום הנכון. אני חושדת שיש לי מחלת נפש מסוימת. והייתי רוצה לדעת היכן אוכל לקבל איבחון, והאם הוא בתשלום. תודה מראש

Injured Soul

New member
מממ... ליאת...

זכותך לדעת אם את סובלת מהפרעה כלשהי או לא, זה ברור. כיום- אין כבר מחלות נפש. לפחות זה מה שאומרים. ברוב במקרים ניתן לטפל או לפחות להקל על ההפרעה. אז היי לך- אני בת 15, סובלת מדכאון והפרעה אובססיבית-קומפלסיבית. פניתי לפסיכיאטר, אובחנתי וכעת אני מוטפלת בכדורים. פסיכיאטרים הם אלה שמאבחנים הפרעות נפשיות, והם ורק הם מוסמכים לאבחן ! תוכלי למצוא אותם בקופות חולים או בדרך פרטית (אך היא יקרה בדר"כ). מקווה שעזרתי. תרגישי טוב.

ל ו ל י ת

New member
הי לך, דממה רועשת

את מרגישה שאת סובלת. אז קודם כל האם את בטיפול כלשהו? הייתי ממליצה לך לפנות למקום שבו תוכלי לקבל טיפול. לא ציינת את גילך והאם את לומדת וכו´. השאלה רלוונטית כדי לעזור לך לדעת לאן תוכלי לפנות. באופן כללי כפי שכתבה לך Injured Soul את יכולה תמיד לפנות לקופות. בכל קופה יש מישהו אחרי על בריאות הנפש (ניתן להתקשר למוקד של הקופה ולשאול איך קובעים תור). פסיכולוג יכול להיעזר בשיחה איתך וכן באבחונים פסיכולוגיים כדי (בין היתר) לקבוע את מצבך וחווייתך. פסיכיאטר יכול להיעזר בשיחה איתך ובהיכרות עמך כדי לדעת יותר מה מציק לך וכמובן להגיע לאבחנה. הוא יכול גם לעזור לך תרופתית במידה וימצא לנכון שיש צורך בהתערבות תרופתית. פסיכולוג לא יכול לתת מרשם לתרופות ופסיכיאטר כן. את יכולה להפגש גם עם פסיכולוג שאם ירגיש שאיש צורך, יפנה אותך לשיחה עם פסיכיאטר שיקבע אבחנה ברורה. בנוסף, יש מרכזים ציבוריים לבריאות הנפש בכל עיר גדולה תוכלי דרכם לברר ולשאול אם תוכלי להפגש שם עם איש מקצוע ולברר את חווייתך ואת מצבך ולקבל עזרה. אם את סטודנטית דעי שבכל אוני´ יש מרכז של יעוץ פסיכולוגי ולעיתים גם פסיכיאטרי לסטודנטים. עד כאן המקומות הציבוריים, שבהם התשלום הוא סמלי (אם בכלל). יש אפשרות גם לפנות לאיש מקצוע פרטי (פסיכיאטר או פסיכולוג) במקרה כזה מומלץ לנסות דרך המלצות של מישהו שאת מכירה וסומכת עליו ולא סתם דרך דפי זהב אלא אם אין ברירה. ולסיום ואחרי כל ה"רעש", אני מרגישה שאני נותנת לך תשובה קונקרטית אבל תכלס לא הבנתי כל כך על מה את מדברת. אולי תוכלי להסביר יותר למה את מתכוונת כשאת אומרת שאת חושדת סובלת ממחלה. אם את כאן את מוזמנת להגיד קצת יותר. תרגישי טוב,

תודה על התשובה המהירה..

אז קצת פרטים עליי: אני בת 14, מרמת גן. אני לומדת בתיכון רגיל לכל דבר. הייתי ב4 פגישות עם פסיכולוג, והחלטתי שאני לא אוהבת את האנשים האלה.. אני מקבלת ייעוץ שבועי ב"הפוך על הפוך" של עמותת אל"ם. אני חושדת שיש לי מאניה-דיפרסיה. קראתי הרבה על המחלה ויש לי את כל התסמינים. אני באמת לא חושבת שיש צורך לפרט, כי כרגע זה לא רלוונטי. שתי הבעיות העיקריות הן: 1. כסף- אני מעדיפה מקום שיאבחן אותי בלי תשלום. 2. הורים- לא הייתי רוצה להתייעץ עם ההורים. אני לא רוצה שהם ידעו על זה כיוון שזה יוביל לדיבור על נושאים מסוימים שעדיף שיישארו חסויים.

Injured Soul

New member
האמת...

האמת, גם אם תלכי לאבחון ותאובחני כסובלת מ- X (ואני מקווה שלא), תצטרכי להיות בטיפול- כדי להרגיש יותר טוב. את קטינה, ולכן אין דרך מאשר לערב את הורייך, וישנו חוק שאוסר על רכישת תרופות מתחת לגיל 16. וייתכן ותצטרכי תרופות. אל תהססי לפנות להורייך- אולי הם יגיבו באופן לא צפוי. בכל אופן- עדיף שיידעו. ההורים שלי, למשל ידעו שמצבי הנפשי לא ממש 100% (ועכשיו אני טועה אם קיים מישהו ששפוי במאת האחוזים... נראה לי שלא- מהי שפויות למעשה?), אך העדיפו שלא לפנות לפסיכיאטר. דעות קדומות, את יודעת. הם אנשים נאורים, אבל לפסיכיאטר הם לא רצו ללכת. פגשתי פסיכולוג ועובדת סוציאלית, וכמובן, שהטיפול אצלן לא עזר משום שלא כוון כראוי- הן אפילו לא שמו לב, מה גם שלא אהבתי את היחס שלהן אליי, אבל זה כבר משהו אחר. אני לא יודעת מה לומר לך, אבל הכי חשוב שיהיה לך טוב- זו זכותך. נסי לדבר אם הורייך. אצלי, למשל זה לקח זמן, אבל בסוף שכנעתי את אמי, פנינו לרופאת ילדים שהפנתה אותנן לפסיכיאטר. הם ידעו שעובר עליי משהו. אחריי הכל- את מודעת לכך שזה משפיע לך על החיים. זה בתוכך, ואת לא שולטת על זה. בשביל יש תרפיות ותרופות. אז אולי גם להורים שלך יש מושג. גם אם הם מתנגדים אל תרימי ידיים- שוב, תזכרי שלא מגיע לך לסבול. נסי לפנות לארגונים למען הנוער שינסו לתווך. לא הגעתי למצב כזה, אבל אל תוותרי. ואם את יכולה- את יכולה בבקשה לפרט את התסמינים ? אני יודעת קצת על מאפינייה של המאניה-דיפרסיה, ויש לי חומר רב לתת לך לקרוא. אפשר גם במסר. מקווה שעזרתי. (ולמה שלא תלמדי בתיכון רגיל לכל דבר ? הפרעות נפשיות, כל עוד חומרתן קלה יחסית, והן מטופלות לא ישמידו את חייך...
)

דממה רועשת - כמה רעיונות:

1. האם את יכולה לפנות ליועצת ביה"ס? 2. האם יש לך רופא כללי או אפילו רופא ילדים שאת יכולה להתיעץ איתו? את יודעת, גם אני כשאני קוראת בספרים על מחלות, נדמה לי שיש לי את כולן, וככה כל האנשים. אני חושבת שאת צריכה מישהו שירגיע את חששותיך ורצוי שתעשי זאת מוקדם ככל האפשר. חבל שתשקעי במחשבות על מחלה מסוימת ותחליטי שיש לך. אם היועצת או הרופא יחשבו שאת צריכה המשך בירור הם כבר יודיעו לך. כעקרון, פסיכיאטר הוא זה שמאבחן מחלות נפשיות. שיהיה בהצלחה

עוד קצת תשובות......

1. אין אפשרות לפנות ליועצת בצפר, ואני גם לא מעוניינת.. 2. יש רופא, אבל זה מחייב את ידיעת ההורים. זה לא שקראתי דברים וראיתי תסמינים. תמיד שמתי לב שיש לי את ה"קטעים" שלי. גם החבר שלי לשעבר אמר לי שיש לי מאניה-דיפרסיה. אפילו לא חשבתי על האפשרות הזאת, אז התחלתי לקרוא. אשמח אם אוכל לקבל עוד מאמרים בנושא. רוב החומר שמצאתי הוא באנגלית, ואני מעדיפה לקרוא בעברית.

shpin

New member
שלום

קראתי את ההודעות שלך, ובתור מי שפחות או יותר איבחנה את עצמה בעצמה עד גיל 20 בערך, רציתי להגיד לך כמה זה חשוב שתלכי לאבחון, גם אם זה מכריח אותך להתמודד עם ההורים. אני תמיד ידעתי שמשהו לא בסדר, ולא רציתי שמישהו אחר ידע. אז עשיתי הצגות, ולא דיברתי עם אף אחד. אחרי שזה התפוצץ ההורים שלי היו בשוק. לא היה להם מושג שהם בכלל לא מכירים את הבת שלהם. גם היום, כמה שנים אחרי, הם עוד לא מכירים אותי, וכל כמה חודשים מופתעים מחדש ועושים לי שיחות נוגות על "הפרתי את האמון שלהם". ואני לא אומרת שאחרי אבחון ובתוך טיפול זה קל, בכלל בכלל לא. אבל עכשיו אני באמת מאמינה שזה חשוב לגלות את זה כמה שיותר מוקדם. אם משהו באמת לא בסדר, רוב הסיכויים שלא תצליחי להתמודד איתו לבד, ובסוף הם יגלו. לקרוא לבד על הכל זה יופי, אבל זה לא מקדם אותך בהרבה, כל עוד את לא עושה עם זה משהו. והאמת, זה גם יכול להזיק. יכול להיות שאני לא מתנסחת כל כך ברור, אבל זה נושא שקצת רגיש אצלי. בקיצור, מה שאני רוצה להגיד, שתקחי את הסיכון לפיצוץ עם ההורים. אחרי השוק הראשוני תוכלי להסביר להם שיש דברים שאת לא רוצה לדבר איתם עליהם, ואני חושבת שברוב המקרים, ההורים מכבדים את זה. אפילו אם זה רק כי הם מפחדים.

ל ו ל י ת

New member
הי Shpin, אולי את יכולה לכתוב על

למה לדעתך זה יכול להזיק, אם אדם מאבחן את עצמו לבד? אני שואלת כי הדברים שלך נגעו לליבי ואני חושבת שזה מאד יכול לעזור להבין דווקא ממי שכן אבחן את עצמו לאורך השנים, איפה לדעתך זה עלול להזיק, ומה בדיוק היה החשש שבגללו החלטת לאבחן את עצמך לבד ולא לומר להורים או לא לא לפנות לגורם מוסמך שיאבחן? ואגב כתבת שאולי את מתנסחת לא ברור, אז אני חושבת שהיית מאד מאד ברורה.

shpin

New member
אז ככה...

אני גדלתי באווירה של משפחה מושלמת. אסור לדבר על הקשיים ובכלל אסור שיהיו קשיים. בייחוד כל דבר נפשי. רק אחרי שהסיפור שלי התפוצץ גיליתי בכלל שאמא מטופלת בגלל דיכאון. אז במשך שנים היה לי רע והיה אסור שמישהו ידע. אני לא יודעת להסביר את זה עד הסוף. לא שמעתי אף פעם סיפורים על "אנשים נורמליים" שיש להם בעיות כמו שחשבתי שיש לי. אם דיברו על מישהו עם בעיה נפשית זה היה בהתלחשויות, וסטיגמות, ומבטים, והכל מאחורי הגב ("תראו את המשוגע הזה"). ולא היה לי למי לפנות. להורים/משפחה בטח שלא. בבית ספר לא הסתדרתי כל כך והיועצת לא הייתה אופציה. למרות שבתיכון היועצת ניסתה לדבר וניסתה לעזור, עד כמה שיועצת יכולה, וקראה להורים שלי בכל מיני תירוצים. גם כשכבר היה ברור שמישהו גילה, שזה היה בצבא, עמדתי מול הקב"ן והכחשתי הכול במשך כמה שעות. לדעתי, הבעיה עם האבחון העצמי היא שזה יכול להוביל לכל מיני כיוונים. מצד אחד זה מאוד טוב לקרוא על הבעיה ולדעת ולהבין, ואפילו רק בשביל להרגיש שאני לא היחידה עם הבעיות האלה וזה לא כזה יוצא דופן. מצד שני, אם אין אבחנה מוסמכת, אנשים נוטים לאבחן לעצמם הרבה דברים שבעצם אין להם. הרי פסיכולוגיה/פסיכיאטריה זה לא משהו מדוייק. רוב הבעיות הנפשיות נובעות בעצם מתכונות אופי ונטיות שלכולם יש במידה מסויימת, אז מאוד קל להסחף עם זה ולצאת בסוף עם רשימה ארוכה של הגדרות מקצועיות שלא עוזרות בכלום. הרי כולם לפעמים קצת בדיכאון, וכולם לפעמים קצת בהיי, אבל זה לא אומר שכולם בי-פולריים. וכמובן, הערך המוסף של אבחון מוסמך, שאז אפשר להתחיל בטיפול.. אני לא טוענת שכל הפסיכיאטרים הם אלוהים. לי יש רשימת אבחנות מפסיכיאטרים שונים שכוללת כבר יותר מחמש הפרעות, שלא בהכרח אני מסכימה לכולן. אבל הטיפול... אני לא יודעת איך להגיד עד כמה זה חשוב. לא להשאר עם הדברים לבד, לא להרגיש שונה כל הזמן, לחשוב שאולי יש סיכוי למשהו אחר, אולי אפילו למשהו יותר טוב... לא לשגע את עצמך במחשבות של "אולי יש לי ואולי אין לי ואולי אני ככה ואולי לא אבל אין לי איך לדעת ומה לעשות עם זה.." ואני רק חייבת להוסיף דבר אחרון. מכל מה שכתבתי יוצא, כאילו, שברגע שמאבחנים ומתחילים לטפל החיים נהיים נפלאים. וזה מאוד לא נכון. אבל זה נותן סיכוי שלא היה קודם, למרות הקשיים, למרות החשק לוותר על הכל חמש פעמים בשבוע, ולמרות שכולם מסביב כבר יודעים שמשהו לא בסדר. אני מקווה שזה עוזר במשהו...

נאווצוק

New member
לדממה רועשת

שלום, אני מקווה בשבילך שבסוף הכל בסדר, אך בשביל לדעת זאת שווה להשקיע מאמץ כד לדעת מה הבעיה או האם יש בעיה ולהתמודד איתה כדי שאכות חייך יהיו טובים יותר. אני יכולה רק ליעץ לך, אולי לבקש מאדם קרוב אליך ושאת מרגישה טוב ונוח ובוטחת בו שיתווך בינך ובין הורייך, זה יכול להיות דוד,.. או כן עובדת סוציאלית שאת מכירה , לקבוע פגישה משותפת עם ההורים ושהיא תסביר שאת מרגישה שיש לך בעיה משהו עובר עליך ואת רוצה לפתור לכן פנית אליה.... ומאוד חשוב לך שהם כהורים יתנו לך ביטחון ושהם איתך להתמודד אולי זה משהו קטן לכולם יש מצבי רוח וכו´ ואולי זה משהו רציני שככל שתקדימי לפתור איכות חייך יהיו טובים.מה שאני רוצה להגיד זה שגם אם אנחנו נורא מפחדים מלשתף את ההורים לפעמים הם יכולים להפתיע בתמיכה חיובית ובהבנה ומצד שני כילדה את צריכה לקבל את זה שגם להם יש קושי בזה שלבת שלהם קשה. אני מקווה שהוספתי משהו על מה שכולם ענו לך פה ושעזרתי במשהו. חיזקי ואימצי

ל ו ל י ת

New member
ועוד משהו לדממה רועשת

את רואה, אנשים כאן כותבים לך לאן את יכולה לפנות אבל גם מייעצים לך לא לשמור את הדבר מההורים. אני מצטרפת להמלצה זו אך אינני מכירה לא אותך ולא את הורייך כך ששוב זה חוזר ל-לפנות למישהו שמכיר אותך ויכול להחליט החלטה מבוססת ויציבה יותר. בכל מקרה, אני מניחה שיש לך סיבות למה לא לשתף אותם. אז חשבתי שאולי תוכלי להעזר בנו כאן כדי לברר יחד את הסיבות. יש כאן גם כמה אנשים שהם בעצמם הורים ועברו דבר או שניים בחייהם. וגם מי שלא, יש כאן אנשים עם נסיון חיים ואולי תוכלי לשתף קצת ב-למה לא לשתף את ההורים. בסופו של דבר ההחלטה היא שלך. אבל כאן תוכלי לשמוע עוד עמדות והבנות. ואני מצטרפת כמובן להמלצות לפנות למישהו כמו יועצת בית-ספר או רופא משפחה/ילדים. אגב אני חושבת שרק הדבר הזה של להשאר לבד עם "סוד" או תחושה שאסור לך לשתף בה את האנשים שסביבך ביום-יום, היא לכשעצמה מגדילה מצוקה, ללא קשר לתוכן הסוד. ומצוקה לא פעם משפיעה על היכולת לתפקד (לימודים, חברים וכו´) כי היא צורכת משאבים שאלמלא היתה שם, אותם משאבים היו פנויים לשמש אותנו למטלות אחרות בחיים. תחשבי גם על זה. את מוזמנת לכתוב.

סיפרתי לאמא....../images/Emo5.gif

הייתה לי מעין התמוטטות עצבים היום, כתוצאה ממשהו, ואמא שלי נקלעה באמצע. סיפרתי לה כל מיני דברים שבחיים לא הייתי מספרת לה אם זה לא היה קורה. היא יודעת שאני חושדת. היא כמובן אמרה לי שזה גיל ההתבגרות. אמרתי לה שאני לא חושבת שזה הדבר היחיד. היא הזדהתה איתי ואמרה לי שהיא מבינה אותי ושזה גם קרה וקורה לה. היא הסכימה שנלך לפסיכיאטרית שלה (אין לה בעיה נפשית, היא לוקחת תרופה מסוימת שבשבילה זקוקים למרשם מפסיכיאטר). תודה על כל העזרה. אני אעדכן אתכם בפרטים חדשים. אתם באמת עוזרים לי.
תודה!!

Guest2112

New member
זו בטח בקשה גדולה מדי....

האם יש דרך לעשות את זה בצורה אנונימית, בלי צורך בשיחה מעמיקה (עדיף ללא שיחה בכלל) אבל אמין בכל זאת?

למעלה