עזרה

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך

Mist2

New member
עזרה

"נניח למשל, שמישהו רוצה לעזור לבני אדם. על מנת שיכל לעזור לבני אדם, עליו ללמוד תחילה לעזור לעצמו.
מספר גדול של אנשים נעשה שקוע במחשבות וברגשות על עזרה לאחרים סתם מתוך עצלות.
הם עצלים מכדי לעבוד על עצמם; ובו בזמן נעים להם מאוד לחשוב שהם יכולים לעזור לאחרים.
זו היא הונאה וחוסר כנות של אדם כלפי עצמו…"

ג.א. גורדייף

בעזרה לאחרים אנחנו עוזרים לעצמנו.

כשאנחנו עוזרים לאחרים אנחנו מתחזקים. אנחנו מגלים כמה כוחות יש לנו, מגלים את הפוטנציאל החבוי בנו. אנחנו מקבלים בחזרה.
כשאנחנו עוזרים לעצב את הסביבה, אפילו כשאנחנו לא מושלמים עדיין, הסביבה תראה לנו את ההתפתחות שלנו ותחזיר לנו כפליים.

קשה לי לראות ציטוטים כאלה במיוחד בנושא עזרה. גם אם למישהו קשה לעזור לעצמו ולא רואה את הכשלים של עצמו. עצם זה שהוא רואה מישהו אחר לעזור לו, זה סימן שמראה על הטיפול של הבן אדם בעצמו.

רק בן אדם שלא רוצה שבעיותיו יפתרו, יכתוב משפט כזה.

neophile

New member
אני לא רואה בעזרה מכאנית לאחרים התחזקות

מה גם שמשפטי חיזוק ג'נריים הופכים לתפלים אחרי זמן מה ואז לרוב מגיע היחס ההפוך של "קואצ'ינג" אתה צריך לעשות ככה וככה ... שזה הכל וריאציות של להיות מעין הורה סרוגייט וזה בהחלט יכול לענות על צרכים נפשיים מסויימים , מעין מסאג' נפשי.
&nbsp
אבל מי שבאמת רוצה להתפתח ולא רק לתחזק את המצב העלוב של המכונה שלו (צריך להגיד את האמת וזה קשה להיות כנה ...) חייב לדרוש הרבה יותר מאשר רק רגיעה נפשית , הוא חייב לדרוש שליטה עצמית , להיות אדון לעצמו .
&nbsp
אני מאמין שכל מי שכותב כאן בפורום ,שואף לשליטה עצמית .
הוא מתבונן על עצמו ועל דברים שקרו לו ושואל את עצמו אם הוא יכל להגיב אחרת מאיך שהוא הגיב ?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

neophile

New member
יש "עזרה" שהיא לא יותר מתמיכה נפשית

שזה כמו חיקוי של היחס בין הורה לילד , ההורה הוא התומך והילד הוא הנתמך .
&nbsp
זה כמובן מאוד נחמד לתת אותה לאדם שצריך אותה וזה גם נחמד לקבל אותה אם אנחנו זקוקים לה בכל מני זמנים בחיים ואין ספק שלהיות הורה טוב ותומך זאת מיומנות חשובה ואין על כך עוררין אבל גם צריך להבין את הגבולות של מצב כזה .
&nbsp
אם מדברים על התפתחות , אז התפתחות זה להיות ההורה והילד בו זמנית ולא רק להיות הורה לאחרים...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

יש סוגים שונים של עזרה.

אם מישהו עוזר ממקום של הורה (אני מבינה שהתכוונת למצב של תלות, כי השתמשת במונחים של תמיכה), אני לא מבינה מה הבעיה פה. זה מה שהבן אדם מכיר, וזה מה שהוא מסוגל לתת. כנ"ל ה"נתמך" - זה מה שהוא מכיר, ולכן זה מה שהוא מסוגל לקבל.
במידה וזה יפריע בשלב מסויים למישהו מהם - אז יוצבו גבולות- אבל זה לא קשור לעצם הנתינה ומתן העזרה. הרי יש אנשים שהם במקום של ההורה - ויעדיפו שלא לתת בכלל!! או במקום של הילד - ולא יתנו. לא יתנו בכל מצב, לאו דווקא למישהו ספציפי שפגע בהם וכו'...

ואם הבנתי אותך נכון הפעם - אז אני לא חושבת שיש אדם בעולם שהוא רק ההורה או רק הילד (אלא אם הוא מפוצץ באגו ואז הוא כאילו משחק תפקיד של ההורה, למרות שלדעתי הוא הכי ילד בעולם)

s i s u

New member
ברור. ואהבת לרעך כמוך, ועזרת לרעך כמו לך.

אתה עוזר לאחרים אתה עוזר לעצמך. אתה עוזר לעצמך, אתה עוזר לאחרים.
מה בא קודם, זה משנה?

Mist2

New member
את לא יכולה לעזור למישהו אחר

אם את בעצמך במצב גרוע.
את יכולה לעשות כאילו, ולהשתדל אבל זה לא באמת עזרה.

יש סיפור יפה גנדי (ההודי) :):
ניגשה אליו אישה, אם לילד קטן, וביקשה ממנו שידבר עם בנה ויסביר לו שאכילת ממתקים לא ממש בריאה.
גנדי חשב לרגע וביקש ממנה לגשת אליו שוב בעוד שבועיים.
לאחר שבועיים האישה ניגשה אל גנדי עם בנה והוא שוחח עם הילד שהעריץ את גנדי.

האישה רק ביקשה לשאול את גנדי למה הוא ביקש ממנה לנמתין שבועיים.
גנדי ענה: לפני שיכולתי לדבר עם הילד שלך, היה אלי תחילה להפסיק בעצמי את ההרגל הלא בריא של אכילת ממתקים...

s i s u

New member
יפה!! (:)

מסכימה עם רוח הדברים אבל האם שני הניסוחים בהכרח סותרים?
מצד אחד לא אוכל לעזור לאחר אם לא אעזור לעצמי קודם, מבחינת העיוור מוביל את העיוור
מצד שני אם ארצה לעזור לאחר כשעדיין לא עזרתי לעצמי, זה יכול לעזור גם לי באיזה דרך
לא יודעת...
&nbsp

Mist2

New member
את משום מה בטוחה בכך ש...

שאת יכולה לעזור לאחר וכך לעזור גם לעצמך.
הציטוט בעצם מסביר לך, שאת לא יכולה לעזור, את יכולה לדמיין שאת עוזרת, או לשקר לעצמך שאת עוזרת.
אבל עד שלא תגיעי למקום מסוים בעצמך, שממנו ניתן לעזור (וכך גם לעזור לעצמך), יש מצב שאת רק מזיקה ולא עוזרת.

Mist2

New member
בגדול אני יכול לעזור לך, אם יש לך 3 עוגיות

בבקשה...

s i s u

New member
ג'ון הארט שחקן מעולה. מסקרן, אצפה מאוחר יותר. תודה :)

lightflake

New member
אה לזה יש לך זמן ולהקלטה של אדאמס אין לך

אוקיי, רשמתי לעצמי!

s i s u

New member
את אדמס שמעתי אבל רק קצת כי היה לי קשה עם הקול שלו

לכן לא שלחתי לך את סיילור בוב אדמסון האוסטרלי שהדיבור המתנשף שלו קצת בעייתי לשמיעה
אבל כל מילה שלו זהב.
&nbsp
אשמע יותר הלילה.

למעלה