עזרה

עזרה

שלום
יש כאן 2 דברים למיזם אלכוהול שאני אגיש בזמן אמיתי,
הינה המתכון לפונץ הקר, ולקינוח אגסים בייין מבעבע,
מה שאצטרך את עזרתכם, אם תגיד לי איך לשדרג אותם או לתת להם טוויסט.

פונץ קר:

2 וחצי כוסות מים, 3 כוסות סוכר, 2 וחצי מיכלים של תרכיז מיץ אננס פריגת, קפוא, ליטר שמפניה או יין נתזים
, 5 כוסות מיץ תפוזים, 2 כוסות מיץ לימון , 3 כוסות מי קרח (מזה?)
4 בננות , 500 גרם תותים או 3 תפוחים או 3 אגסים,או כל הרכב אחר.
1. מכינים הפירות פורסים קולפים חותכים לקוביות
2. מוסיפים את הנוזלים ומערבבים יחד.

קינוח אגסים
8 אגסים, יין לבן מבעבע, 2 כוסות מים, שליש כוס דבש, שליש כוס סוכר, מיץ מלימון אחד, סרט של קליפת לימון, 2 מלית וניל, מעט זעפרן.

הכנה
מבשלים הכל בסיר עד שהאגסים רכים אבל לא מדי רכים, כחצי שעה אחרי רתיחה על אש בינונית.

יום טוב

WineSpirits

New member
לפני שמציעים לך שידרוגים....

...תבדוק אם אתה יכול להשיג את כל הפירות שרשמת למעלה.
תחשוב על שימוש בפירות עונתיים מאשר אגסים ותותים. אני הייתי בוחר בפירות כמו תפוזים, לימונים, מנדרינות, תפוח ירוק.... וכו'....

לגביי השידרוג של הפונץ'- אתה יכול להוסיף צמח תבלין שיתבשל ביחד עם המי-סוכר. שימוש בלואיזה, זרעי כוסברה, ג'ינג'ר ואפילו מעט הל יכולים להיות "טוויסט" מעניין.
שידרוג נוסף בפונץ'- אם תשתמש ביין קינוח בנוסף למבעבע. המתיקות-חמיצות של היין ידגיש את הפירות.
אתה יכול להוסיף גם מעט ליקר תפוח/ וודקה לפונץ'. זה יקפיץ לך את האלכוהול במשקה וגם יחזק את הטעמים.

לגביי הקינוח- לשמחתי, אני יודע לאכול היטב, אבל לבשל פחות. תבדוק אולי בפורום מתכונים יתנו לך תשובה מספקת. במבט ראשון, המתכון נראה עסיסי וטעים, אם זאת לא מיוחד ויוצא דופן.

בהצלחה!

הצעות

כמה דברים לגבי הפונץ':

1) אני לא בטוח שזו העונה לפונץ' קר, זה יותר משקה של קיץ. הייתי הולך על משהו שהוא יותר חם ומחמם(נניח פונץ' חם שמבוסס על סיידר, יין, תפוחים וקינמון באיזשהו הרכב)

2) אם אתה כן הולך על לעשות את הפונץ' הקר:
א. מי קרח הם פשוט מים קרים מספיק שקרח לא נמס בהם(טמפרטורה של 0-1C) - השיטה הכי פשוטה לדעתי היא לערבב בערך 2.5 כוסות קרח וכוס מים קרים, ולהשתמש ברגע שהקרח נמס כמעט כולו.

ב. הייתי מחמם את המים, הסוכר והפריגת הקפוא יחד, כדי שהכל יימס יותר בקלות, ואז מצנן לטמפ' חדר ומשתמש בשאר הנוזלים כדי לקרר את תערובת הנוזלים הסופית עוד יותר, לטמפרטורה הרצויה.

הצעות לקינוח:
1) הייתי מוסיף ברנדי לקינוח(זעפרן יקר נורא ד"א, ולא נשמע לי מתאים במיוחד - תוודא כמה כתוב שם בדיוק והאם באמת צריך), ואולי קצת ג'ינג'ר טרי.

2) שוב, הייתי קודם ממס את הסוכר והדבש במים תוך כדי חימום ואז מוסיף את שאר החומרים.

הצעה לשניהם: אם אתה מוצא מקום שיש בו ליימים עדיין(קשה, אני יודע), תחליף את הלימון בליים.

למעלה