עזרה :)

musicfreakit

New member
עזרה :)

התחלתי השנה לעבוד כגננת לאחר שנה של סטאז'
הגננת יוצאת בקרוב לחופשת לידה ועד אז אני עובדת עובדת עם גילאי שנתיים
הבעיה היא שהם מאוד תוססים ויש להם סוגיית גבולות.
אני עושה להם מפגשים
אבל בין לבין כשאמור להיות זמן משחק חופשי הם לא משחקים
אלא רצים או מכים..
אני צריכה רעיונות לפעילויות שיעניינו אותם שאפשר לעשות בין לבין
זה לא יהיה מפגש אלא מסגרת שתאסוף אותהם
כמובן זה לא יהיה בישיבה אלא פיזי

תודה מראש
אגב הגננות שמדברות על הסתו
עד מתי להקדיש לו זמן
אנחנו בנושא הזה שבוע

ani gabriella

New member
זה מורכב...

קשה לענות לך ככה מבלי להכיר עוד פרטים ואת הקבוצה, למשל, איזה משחקים יש להם כבר בחדר, מה סדר היום שלהם, מה עושה שאר הצוות בזמן המשחק החופשי...
משחק חופשי זה זמן שצריך לדעת לנהל ולארגן אותו היטב על מנת שלא יווצר עומס במוקד מסוים או בלגן כללי ותתקיים זרימה נינוחה ורגועה בין מוקדי המשחק השונים. לאורך זמן הילדים לומדים את האווירה ומצליחים לשחק בצורה פוריה ונעימה.
ממש לא צריך כל הזמן להעסיק ולהפעיל אותם - משחק חופשי כשמו כן הוא, השאלה מהן האופציות הנתונות לפעילות בזמן הזה...
כמה שאלות שתשאלי את עצמך - האם הצוות רק מתבונן או עסוק בדברים אחרים או שיושבים במוקדים השונים ומתווכים את המשחק? האם המוקדים מספיק מגוונים ומעניינים לילדים? האם משנים אותם מידי פעם? האם יש עומס במוקד מסויים או שיש פיזור נכון ומאוזן של הילדים במרחב? כמה זמן נתון למשחק החופשי? האם יש בנוסף מוקד מובנה יותר שפתוח בפני הילדים שיכול להוריד עומס מהחלל בו מתקיים המשחק החופשי? (למשל - שולחן פאזלים, שולחן יצירה, שולחן בצק, שולחן עם ספרים)

לגבי הסתיו - אנחנו עסקנו בו נטו כשבועיים, עכשיו נכנסנו לנושא הגינה ועדיין לא נפרדנו לגמרי מהסתיו, מבחינתי הנושאים מאוד משתלבים אחד בשני...

musicfreakit

New member
לגביי מה שכתבת

לא תמיד יש תיווך
מבחינתי לפעמים מצד הצוות לא
דבר נוסף המשחק החופשי כולל 2 תיבות שאנחנו מניחות על הרצפה
כדי שלא יהיו יותר מדי גירויים
כיצד יהיה הכי חכם לנהל את הזמן של המשחק החופשי ביעילות?
ודבר אחרון יש ילדים שעדיין אין להם שנתיים
אולי אדבר איתם על הגינה
מה את כוללת בפעילויות האלה-במה את מתמקדת?

תודה :)

ani gabriella

New member
אוקי, שאלות המשך -

למה אין תיווך מצד הצוות? מה הן עושות בזמן המשחק החופשי?
לפי דעתי שתי תיבות זה ממש כלום למשחק החופשי, מה עם פינת מטבח? ספרייה? פינת בובות/תחפושות/קוביות/מכוניות? כל אלו אמורים להיות פתוחים מבחינתי בזמן המשחק החופשי, תיבות אני שומרת לזמני מעבר (למשל בין ארוחת צהריים לשינה, זמני החתלה)
נראה לי שסדר היום אתכם שונה ממה שאני מכירה, לכן קשה לי לתת לך עצות כי לכל גן יש נהלים ודרכי התארגנות שונים. אצלי למשל, יש משחק חופשי מהבוקר ועד עשר, כאשר לתוך הזמן הזה נכנסת ארוחת הבוקר (בשיטת מזנון), שולחן פאזלים ומשחקים דידקטיים, פינת יצירה וכמובן ספרייה.
לפי סדר היום הזה ועל פי מה שכשכתבתי קודם, את בטח מבינה שמבחינתי הדרך הכי חכמה לנהל זמן משחק חופשי היא פשוט לתת לילדים לשחק במגוון פינות הגן, מבלי שיווצר עומס בפינה זו או אחרת, תוך כדי יצירת עניין וחקר מצד הילדים, ותיווך מצד הבמוגר שמסתובב בין הפינות ושומר על איזון.
פעילויות מובנות אני עושה במפגשים או בחצר.
בהצלחה

מסכימה עם גבריאלה

התפקיד שלנו, הצוות, הוא ללמד את הילדים לשחק. ממש להראות להם איך בונים, מרכיבים, מכינים אוכל במטבח, איך נשמעת כל חיה, איך מסיעים את המכונית ועוד ועוד. אם ילד רץ את מכוונת אותו לתיבה ומראה לו מה יש בה, מעניינת אותו. אם הקבוצה סוערת אז אולי זה הזמן להחליף את התיבה באחת אחרת.
ילדים לא יודעים איך לשחר אם לא מלמדים אותם.
דוגמא קטנה- אצלי יש תיבת כלי עבודה שהם מאוד אוהבים, אבל יחד עם זאת הם מכסחים את הגן עם הפטישים מפלסטיק, רצים בהתלהבות איתם וניהיה בלגאן ממש. אז אני לא אוציא את התיבה הזאת בבוקר כשהילדים מגיעים, אלא במשחק חופשי לפני המפגש צהריים. וגם אז אני תוחמת להם את המקום בגן שהם יכולים "לתקן" ואם הם מגזימים (הרביצו או כמעט הרביצו לילד עם הפטיש) אני לוקחת חלק מהכלי עבודה ושמה במקום גבוה ומודיעה שלא יוכלו לשחק איתו היום כי לא השתמשו בו נכון. (כמובן שהסברתי כמה פעמים מה עושים איתם).

חשוב מאוד לתווך בין הילדים, להשתתף יחד איתם

במשחק-לדוגמא לפעמים אני ה"קורבן "כשהם משחקים במספרה ועושים לי תסרוקות בכאילו
, או שמזמינה אותם להכין ארוחה בחדר משפחה, או לבדוק בובה בפינת הרופא.

אצלי בגן אנחנו שותפים פעילים במשחק החופשי, הרבה פעמים תמצאו אותי יושבת עם הילדים ובונה איתם בלגו-הם מאוד אוהבים את זה וזה מעודד אותם לבנות גם. כשרואה שמתחילים לזרוק-אני קוראת להם לסדר ומוציאים משחק אחר.

בהצלחה

musicfreakit

New member
קראתי מה שכתבתן לקחתי לתשומת לבי

תודה על התשובות
אנסה לתווך יותר כדי לעודד אותם לשחק
ולגוון להם בתיבות.
שאלה נוספת לגביי נושא חדש שאני רוצה להתחיל
יש טעם להתחיל איתם את נושא הגינה אם אין אפשרות בסופו של דבר לשתול או להתנסות בזה?
אין להם אדמה בגן ובנוסף אני בעיר כך שבחוץ אין אדמה אבל יש כבישים
כל הכיף בנושא זה לשתול באדמה לתת להם לשחק איתה
מה את חושבים יש טעם לדבר איתם על הדגנה?

אם אין אפשרות לחוש הייתי דוחה לשנה הבאה

אני חושבת שקודם את רוצה לראות שהקבוצה קשובה לך ומכירה את כללי המשחק בגן, רק אח"כ להביא נושא מורכב כמו גינה. הייתי בוחרת נושא שקרוב יותר לגופם ולעולמם היומיומי. כך גם בנגיעה בסתיו. אפשר לגעת בעלי השלכת ואולי לחפש עוד בחצר הגן. אפשר לחוותץ ימי גשם ולהבחין בנעליים שתופשות את מקום הסנדלים.
באשר לתיבות. אני חושבת שזה מצוין שיש לך תיבות פעילות אבל זה לא מספיק בכדי להביא לכך שהילדים יפתחו כישורי משחק ויפתחו את מיומנויות המשחק המשותף שלהם יחד. כדאי לך לחשוב בראש ובראשונה על ארגון סביבץת הגן בהתאמה לקבוצת הילדים ולתחומי העיניין שלהם.
בהצלחה

למעלה