עזרה...

tamarush777

New member
עזרה...

שלום לכולם,
בני הבכור בן 4 אובחן על הרצף לפני כשלושה חודשים, כשבועיים לאחר האבחון, בהמלצת המכון המאבחן, התחלנו טיפול עם מנתחת התנהגות בשיטת הABA.
היא בעצמה בהתחלה עשתה לו אבחון וקבעה את המשך הטיפול, חייבת לציין שזו מנתחת התנהגות עם ניסיון של 15 שנה.
הטיפול עצמו מתבצע במרכז שהיא פתחה ולא בבית שלנו. המחירים הם מחירים מטורפים מאוד ואנו פוחדים שלא נוכל לעמוד כלכלית בהוצאות הללו.
שאלתי היא האם העלויות הם באמת גבוהות מאוד??
ואם מישהו מכיר מנתחות התנהגות באזור הצפון.? (אנחנו גרים באזור עכו/קריות)

תודה רבה :)

שלחתי לך מסר אישי עם פרטים של מנתחי התנהגות.

וגם על וראיטי פרטים שהם עוזרים ומשלמים ישירות למנתחת ההתנהגות סכום חלקי תלוי ברמת ההכנסות וההוצאות שלך. אם יש לך עוד שאלות תכתבי לי.

TikvaBonneh

New member
גם לנו המכון המאבחן המליץ על תכנית

ABA. בד"כ תכניות כאלו נעשות בבית או בגן הילדים, כך שאין גם עלויות של החזקת קליניקה.
גם בלי להחזיק קליניקה מדובר בטיפול שאיננו שוה לכל כיס.
אנחנו החלטנו בסופו של דבר, אחרי כמה חודשים שבהם הוצאנו עשרת אלפים ש"ח לחודש, לבדוק את האופציה החינמית של גן תקשורת. בידיעה שתמיד אפשר יהיה לחזור לABA אם זה לא ילך.
המעבר לגן התקשורת היה מאוד מאוד מוצלח. הילד שלנו התקדם בשנתיים בגן תקשורת מילד שלא מדבר בכלל לילד שמדבר ברמה של בני גילו.
עברו מאז האיבחון כבר חמש שנים, ועדיין אנחנו מרוצים מהטיפול של המערכת הציבורית.
אם תהיה בעתיד בעיה ספציפית נשקול טיפול קצר טווח בABA, אבל אנחנו לא מתכוונים לאורך כל הילדות והנערות שלו להוציא כאלו סכומים.

אריה127

New member
טיפול איכותי ולא יקר

התפקיד של מנתחת התנהגות זה להנחות צוות, ולא לטפל בעצמה.
עבור תרפיסטית משלמים 40 ש"ח לשעה. (50 למי שממש טובה, ומנסיון טיפ: לא צריך להתרשם מנסיון, אלא מהיכולת להיות בקשר טוב עם הילד)

קנינו את הספרים של בן צבי והנחנו את הצוות בעצמנו. (בהתחלה מחוסר ברירה כיון שלא מצאנו מנחה ואח"כ ראינו שאנחנו פשוט טובים...)

צריך גם לזכור שaba זה לא לכל החיים ואפילו שההוצאה גדולה. אנחנו קיבלנו עזרה מקרן ווראיטי ומהרווחה (עבור סומכת). עבור תוכנית אחה"צ שלדעתי (וגם לפי התוצאות) הייתה מאוד מוצלחת. כהורים היינו יותר מכווננים לילד ויכולנו לדעת בדיוק, גם ללא הרישום המדויק על מה צריך לעבוד איתו.

מבחינת ההוצאות - הוצאנו בשיא כ 2500 ש"ח עבור כ 12+ שעות aba בשבוע.

הבעיה בתוכנית מלאה לדעתי זה לא הכסף אלא למצוא תרפיסטיות. ולכן גן תקשורת כדאי. אנחנו הוצאנו את הבן שלנו ב 14:30 מהגן והתוכנית בבית התחילה בערך ב 16:30.

אנחנו סיימנו את כל התוכניות של ה aba כשהבן שלי היה בן 5. (התחלנו בגיל 2.5).
והיום הוא לומד בגן שפה הוא משתלב נהדר ויש לו חברים בגן שמגיעים אליו לבית אחה"צ.

נשמח מאוד לעזור!!.

TikvaBonneh

New member

tamarush777

New member
אני יחדד את דברי

בני כרגע בגן חינוך מיוחד. הצוות שם מקסים להפליא. אוירה אחרת לגמרי מגן עירייה, צוות מקצועי שמדריך אותנו ומלווה אותנו המון. האם לא כדאי לתת לצוות החינוכי לעשות את שלו? כמה באמת חשובה התערבות הaba במקרים של ילדים בתפקוד גבוה?

TikvaBonneh

New member
ממש אין צורך שתתחילו בהתערבות ABA

ABA זה תותח כבד שבא לפתור בעיות רציניות. אם הבן שלך מתקדם ומרגיש טוב בלי זה, אין צורך להפעיל את התותחים. אני מאוד בעד ABA, אבל רק כשיש בעיה. שני הילדים שלי שבספקטרום מתקדמים בחינוך מיוחד יפה מאוד בלי ABA.

tamarush777

New member
תודה

תודה רבה על התשובות זה עוזר לי המון. פעם ראשונה בפורום ואני בכלל לא מצטערת ששיתפתי. כיף מאוד ומחמם את הלב לדעת שיש עם מי להתייעץ.

tamarush777

New member
תודה

תודה רבה על התשובות זה עוזר לי המון. פעם ראשונה בפורום ואני בכלל לא מצטערת ששיתפתי. כיף מאוד ומחמם את הלב לדעת שיש עם מי להתייעץ.

למעלה