עזרה

mormor37

New member
עזרה

שלום רב,

אני רוצה לשתף אתכם ולקבל עזרה וייעוץ מכם.

יש לי תינוק בן 1/2 , וביישוב בו אני מתגוררת אין מקום במעונות היום.
נאלצתי להוציא את בני למשפחתון מחוץ לישוב.
היום 1 באוקטובר הכנסתי את בני לראשונה למשפחתון לאחר שהסדרתי את התשלום יומיים קודם עבור 3 חודשים מראש. ( 2000 ש"ח לחודש)
במהלך יום זה, לקראת השעה 10:00 התקשרה אלי מנהלת המעון ביישוב בו אני מתגוררת ובישרה לי כי התפנה מקום במעון.
פניתי למנהלת המשפחתון וגוללתי בפניה את הסיפור והשתלשלות הדברים ובקשתי שתבין את הקושי שלי בהגעה ובניוד הילד (אני נעזרת במשפחתי שעושה זאת במיוחד עבורי) כמו גם הסובבים שבהם אני נעזרת תלויים בהוצאתו מהמשפחתון . (אף הם מתגוררים ביישוב) ואני נאלצת להוציא את הילד ומבקשת לקבל את כספי בחזרה מלבד: דמי רישום, דמי ביטול, ימי הסתגלות אם היו או קנס יציאה.
מנהלת המשפחתון טענה שאינה יכולה להחזיר לי את התשלום, היא נתונה לביקורת, מנהל החשבונות שלה לא עומד מאחוריה בהחזרת כספים וכו'...

אציין כי מנהלת המעון ביישוב אינה יכולה לשמור לי את המקום לחודש נובמבר מאחר וישנם ילדים נוספים בהמתנה.

כעת אני נמצאת במצב בו מחזיקים אותי בכח מאחר ולא מעוניינים להחזיר את הכסף ומצד שני מאבדת מקום במעון ביישוב.

אציין כי לא חתמתי על שום חוזה, הודעתי על כניסתו של בני למשפחתון במהלך חוה"מ סוכות 22.9.13 , כך שלא מנעתי מילד אחר להכנס למשפחתון.
מה עליי לעשות בעניין ומה החוק לגבי ביטול רישום.
אשמח לתשובתכם בדחיפות

עוד כהן

New member
תראי-

מבחינה מעשית, קודם כל תדאגי לילד שלך ותעבירי אותו למעון הקרוב.

מבחינה משפטית, כדאי לך להסדיר עם מנהלת המעון שעזבת את התשלום העתידי. תסבירי לה שאין כזה דבר "לא יכולה להחזיר כסף" ותגידי לה שזה לא הגיוני לשלם 6,000 ש"ח עבור יומיים.
ככל הנראה תצטרכי להסכים לשלם לה חודש אחד ואת השאר עליה להחזיר.

זה לא משנה שלא חתמת בפועל על חוזה, שכן ההתנהגות שלך מוכיחה שידעת שצריך לשלם מראש.
אבל, במכלול היחסים ביניכם- שרק לפני כשבוע דיברת על להכניס את הילד, שהילד היה רק יומיים ומצד שני לשלם על 3 חודשים מראש זה מוגזם.
לכן, במכלול היחסים ביניכם - היא צריכה להחזיר לך כמה אלפי שקלים.

למעלה