עזרה

עזרה

היי לכולם

בהיסטוריה שלי התקף גרנד מל אחרון לפני 14 שנים. לפני כן, עוד 3 התקפים כאלו מגיל 15 עד 19. כולם, אבל כולם נבעו אחרי לילה בודד של חוסר שינה מ-0 שעות שינה עד 2.5 שעות שינה. מאז אני שומר בקפדנות לא לישון פחות מ5 שעות (כאשר זה לא גרם לי להתקף). למעלה מעשור אני מעשן, הייתי שותה הרבה, אף פעם לא הייתה לי בעיה עם אורות והבזקים, EEG תקין כל השנים, נוטל למיקטל 200 מ"ג ליום. נוהג. לא השתיה העישון וכו' גרם לי להתקף עד כה.
אני נשוי אולם טרם עם ילדים. אני רוצה לשאול את ההורים עם אפילפסיה שהטריגר שלהם הוא כמו שלי (חסך שינה) איך הם מסתדרים בלילות עם התינוק שלהם? איך הם מצליחים בעניין הזה? האם אני היחיד שחושש ממש בעניין?

תודה
שאק

googit

New member
הי... נסיון...

שלום שאקיל,
אז קודם כל הרבה בריאות,
צריך לבדוק האם התרופה שאתה נוטל (לפי מיטב ידיעתי, היא הטובה ביותר לעניין הריון בעיקר אצל נשים), אבל צריך לבדוק לגביך האם היא לא עוברת באיכות הזרע ומשפיעה על התפתחות העובר,
לגבי עניין, השינה,
אצלי אומנם אני זו הסובלת מאפילפסיה ובעיית השינה לרוב היא אצל הנשים, אם יש באפשרותכם שתהיה איתכם עוד משהי בלילה ע"מ להקל על העניין, מצויין,
אצלינו היו תאומים, ובבוקר היתה מגיעה מטפלת שהיתה מאפשרת לי לנוח/לישון/ להתפנות לדברים שלא הצלחתי להגיע אליהם בזמן שהייתי עם הילדים לבד, בתחשב גם שלאחר הלידה יצאתי מאיזון של כמה שנים טובות, אז זה היה הכרחי,
כמובן תורנויות, תאפשרו אחד לשניה לישון כמה שיותר, לנוח וכמובן לשמור על הזוגיות זה חלק מהבריאות.

googit-מנהלת פורום ליצנות רפואית

Googit שאלה

היי
תודה על התשובה. ברשותך, תוכלי לומר לי בכמה שעות שינה מינימום את יודעת לגבייך שאת צריכה על מנת שלא לחטוף התקף? 4, 5? אני לא מתכוון כמה רצוי או מומלץ, אלא כמה המינימום שעות שאת יודעת לגבייך מניסיונך כדי שלא תקבלי התקף? האם יצא נניח שישנת 4 שעות ולא קרה כלום? האם חסר שינה הוא הטריגר היחיד שלך? שבוע טוב

googit

New member
תשובה

אז כמו שבוודאי אמרו לך ואומר גם אני, אצל כל אחד זה אינדיבידואלי,
אני יודעת שמחסור בשעות שינה רצןף (של כמה ימים/לילות), בהחלט הוא טריגר,
כדי שלא אקבל התקף אני צריכה להקפיד על 6 שעות לפחות,
אני לא יכולה להגיד שזה הטרידר, אני כן יכולה לומר שמחזור חודשי הוא בהחלט משפיע, לחץ נפשי/מתח וכמובן עומס בהחלט משפיעים עלי.

googit-מנהלת פורום ליצנות רפואית

חייםלוי

Member
מנהל
מה שאמרה googit. היות ואתה לא מניק

אז הבעיה פחותה לגביך. גם אם אשתך לא תניק, מסיבה כלשהי, אז אפשר להתחלק כך שתקבל יותר שעות שינה בלילה כדי שתוכל לטפל בתינוק יותר ביום.
שיהיה רק במזל

למעלה