עזרה :(

עזרה :(

שכחתי איך אוכלים נכון, אני אוכלת כל הזמן גם אם אני רעבה גם אם לא והרבה כי תמיד אפשר לדחוף עוד ועוד, איך עוצרים? איך אוכלים נכון? כי בנתיים אני רק משמינה

עזרה בדרך

הי ליאור,
את מתארת מצב מוכר מאוד. הרבה מאוד אנשים איבדו מזמן את תחושת הרעב שלהם ואוכלים ללא סיבה וללא הפסקה.
אני מציעה שתפני לייעוץ דיאטנית. דיאטנית שמתמחה באכילה ריגשית תוכל לעזור יותר מדיאטנית אחרת.
ובנתיים.... נסי לזהות את הסיבות שבגללן את פונה לאכילה. האם את רעבה/עצובה/משועממת/מאוכזבת וכו'.
המון בהצלחה :)

Ron W

New member
הכי פשוט 3 ארוחות

ביניהן ארוחת ביניים קטנה רצוי ירק/פרי ואו יוגורט ומים חופשי.
כל ארוחה שתכלול חלבון, כפית שומן פחמימה וירקות.
לגבי כמויות בוחרים בצלחת לא גדולה ולא עמוסה.
פחמימה בגודל אגרוף היד וחלבון כמו כף יד שטוחה
כדאי לאכול בשעות קבועות ולא לוותר על ארוחת בוקר.
סה"כ זה כן פשוט לשבת 3 פעמים ליד שולחן
ולגמור עם האכילה סביב השעון , בלי תרוצים.

תשובה

שלום ליאור,
אני ממליצה לך בחום להכנס לאיזשהי מסגרת טיפולית בה תלמדי לאתר מה מעורר אותך לאכול שכן כמו שאת אומרת את לא מרגישה שזה תלוי רעב. לאחר שתאתרי את הסיבות (שיכולות להיות רגשיות כמו עצב, כאב, כעס, נסיבתיות כמו - מזון שהיה זמין, שעמום, המצאות שעות רבות בבית או אחרות) תוכלי ללמוד כלים להתמודד איתן ואיך לא לפנות לאוכל כמקור לנחמה או פיצוי. לגבי אכילה נכונה - אין כלל חותך לכולם אבל כמה המלצות כלליות :
1. שמרי על בית נקי מפיתויים - אם את מרגישה שקשה לך לשלוט בדחפים - אל תשאירי בבית חטיפים, ממתקים ודברים מפתים נוספים שבסוף תאכלי
2. הקפידי על אכילה כל 3-4 שעות ארוחות קטנות, רצוי כאלו המכילות פחמימות מורכבות כמו לחם, פסטה, וכדומה.
3. הקפידי על שתייה מרובה - כ-10 כוסות ליום, שתייה ללא סוכר.
בברכה,
נטלי

למעלה