עזרה

עזרה

אני אברך נשוי עם 2 ילדים,שכבר תקופה ארוכה מרגיש שאני לא מחובר כלל למסגרת החרדית, רצוני הוא לפתיחות ובניית אישיותי לבד מהתחלה. אך הענין מורכב היות שאני נשוי כבר עם ילדים. אשמח לשמוע עצות.

Sonic hedgehog

New member
הגדר פתיחת ובניית האישיות

כדי שנוכל לעזור.
האם אתה רוצה ללמוד ולהשכיל? להחשף יותר לחיים שבחוץ?
אני תמיד בעד השכלה ואני חושבת שאת מניעה לעשות את זה גם בתוך הציבור החרדי, אתה יכול פשוט להגיד שאתה מתעניין בלימודים ואפילו לעשות את זה במסגרת דתית מבלי שאף אחד ידע על אמונותיך (אני הצלחתי לקבל חתימה ממנהל הסמינר לאישור לימודים באונברסיטה הפתוחה כשרציתי ללמוד בסמינר, קצת עקמו את האף והייתי צריכה לעמוד על שלי אבל זה אפשרי)

ללא נושא

כונתי היתה שמחמת התרחקותי מהמסגרת נסדקה בי האמונה, ואין בי רצון לחיות כחרדי אלא כחילוני עם קיום מצוות בסיסי.

אתה מתכוון לדתי לייט?

זה אפשרי השאלה מה לדעתך דעתה של אשתך בנושא והאם יש איזה שהוא סיכוי לדבר איתה על כך. לך תדע, אולי אתם באותו ראש רק לא יודעים אחד על הרהורי השני.

וברוך הבא לפורום כמובן.

Sonic hedgehog

New member
לא יכולה לייעץ

רק אתה מכיר את אישתך ויודע איך היא תקבל את הדברים. אולי כדאי שיחת גישוש?

במגזרים מסוימים זה ממש לא אפשרי

אני מכיר לפחות שתי משפחות שהיו על סף התפרקות בגלל שאחד מבני הזו רצה ללכת ללמוד באוניברסיטה.

Sonic hedgehog

New member
התכוונתי יותר בכיוון של האונברסיטה הפתוחה

או תוכניות הכשרה חרדיות

באחד מהמקרים מדוברת על האוניברסיטה הפתוחה

ואני מכיר גם מגזרים שבהם מסגרות לימוד חרדיות הם מחוץ לתחום.

את נשמעת כאילו את לא יודעת שבאת מאחד הזרמים הכי פתוחים במגזר החרדי.

Sonic hedgehog

New member
הלכתי לסמינר ירושלמי סטנדרטי

לדעתי זה מייצג היטב את הציבור החרדי.

Sonic hedgehog

New member
דברתי על העובדה שקבלתי את הסכם המנהל

הרוחני של הסמינר, ההסכמה של המשפחה לא קשורה פה (אבל לא משנה בואו נלך עם הקו הסטנדרטי של חרדים כל כך מסכנים שהם לא יכולים לעשות כלום ואם מישהו כן עשה משהו עם עצמו זה בגלל שהוא לא באמת היה חרדי)

Sonic hedgehog

New member
אצלינו היה מנהל רוחני וכללי

המנהל הכללי לא רצה לקחת אחריות והפנה אותי לרוחני. אמורים לדעת, כי לפחות בזמני תלמידי תיכון שרצו לקחת קורסים באונברסיטה היו צריכים אישור מהמנהל שלהם שזה לא יפגע להם בלימודים.

אני מסכימה איתך

יש מספיק דוגמאות לחרדים שהצליחו בעולם החילוני. ברור שזה לא קל בכלל אבל לא בלתי אפשרי.

יש לי רעיון יותר טוב

בואו נעוות לגמרי את הדברים שלי, כדי שיהיה קל יותר להתמודד איתם.

הכי פשוט.

הבאת דוגמה מעצמך כביסוס לכך שאין מניעה להשיג השכלה גם בציבור החרדי", והסברתי לך שזה לא נכון לגבי חלקים גדולים מהמגזר הזה.
את יכולה לחלוק עלי או להסכים איתי, אבל לעוות את דברי לא מוביל אותנו לשום מקום.

Sonic hedgehog

New member
הבאתי דוגמא מעצמי כי למיטב הבנתי

סמינר ירושלמי בהחלט מייצג את המגזר החרדי הכללי (למרות שאינו מייצג מקרי קצה). לא עיוותתי את דבריך, כתבת אתת רוח דבריך בכל פוסט בו מישהו (ובפרט אני) כותב משהו על היכולת להצליח/לעשות משהו בציבור החרדי או בשיתוף עם הציבור החרדי אתה תמיד מזעק שזה בגלל שהם באים מציבור לא מספיק חרדי או פתוח מידי.
כולי צער ויגון קודר שלא הגעתי מגור אבל נראה לי שלא משנה מאיזה קהילה מישהו מגיע או נמצא בה הוא יכול למצוא את הדרכים לנסות להשיג את רצונותיו גם אם בצורה מוגבלת והתפשרויות מבלי לשבור את הכלים (נראה לי שסיפרתי לכם כבר על הבחורה האיימישית שפגשתי בראיונות לפוסט דוקטורט).

אני בעד שתקראי שוב את ההתכתבות מתחילתה

להזכירך - היא התחילה בהערה שלי, על כך שיש חלקים במגזר החרדי שבהם אי אפשר ללכת לכיוון של לימודים.
אם את לא חולקת על מה שכתבתי, למה כל הבלגן?

Sonic hedgehog

New member
אני חושבת שבכל חלק מהציבור החרדי אפשק לדחוף

את הגבולות. צריך רק לדעת מה הם, מה אתה רוצה ולהשיג את רצונך מבלי לגמרי לערער את המערכת.
אני חולקת על שלילת הדעות שלי מצידך באופן תמידי מכיוון ש"את נשמעת כאילו את לא יודעת שבאת מאחד הזרמים הכי פתוחים במגזר החרדי".

לא מצאתי היכן שללתי את דעותייך

פשוט חלקתי עליהן. אני מקווה שאת משאירה לי את הזכות הזו.

בכל מקרה, השאלה הייתה האם ללמוד באוניברסיטה הפתוחה מהווה צעד חריג בחלקים של החברה החרדית, ואני לא רואה שאת חולקת על ההערה הראשונה שלי לפיה אכן מדובר בצעד כמעט בלתי אפשרי לחלק מהחרדים, אז אני לא מבין למה הדיון נמשך.

למעלה