עזרה.

אימוש5

New member
עזרה.

אני מעוניינת ללמוד אימון אישי ע"מ להרחיב את אופקיי וכן להיות מאמנת בעתיד.
אשמח לשמוע המלצות לגבי מקומות בהם ניתן ללמוד ולקבל תעודות מוקרות.
תודה,

bencoach

New member
לימוד אימון אישי

שלום. מה שאני יכול להמליץ לך זה ללמוד את הנושא באופן עצמאי. תקראי כל מה שאת יכולה בנושא
לכי לספריות , תגלשי באינטרנט , תשאלי אנשים. וכל מה שאת עושה תתרגלי ביומיום. רק אחרי שאת
מרגישה מוכנה ושיש לך הרבה ידע שאת יכולה ורוצה לחלוק - רק אחרי שהגעת לרמה גבוהה , לעזור לאחרים.

nlobak

New member
היי

תחילה ארצה להבהיר נקודה חשובה בקשר למה שהגיבו לפני...
תחום האימון האישי הוא לדעתי אחד התחומים המרתקים שיש, ולדעתי חשוב ביותר לפחות את הבסיס ללמוד במסגרת מסודרת ומקצועית - זה מסוג התחומים שלימוד עצמאי הכי לא נכון עבורו.
דווקא בגלל שאת הולכת לעבוד עם אנשים, בתוך מסגרת תוכלי לקבל כלים, תדרוך והתנסות פרקטיים עבור כך.
אף ספר תאורטי לא יוכל להכין אותך כמו התנסות בתוך קבוצה אמיתית של לומדים אימון ובהנחיית מנחה מקצועי עם נסיון.

מבחינת בתי הספר הקיימים - כאן באמת תצטרכי לעשות קצת שיעורי בית ולבדוק באינטרנט מה השיטות השונות שנלמדות, ולאיזו שיטה הכי תתחברי.
אני אישית למדתי ביוזמות ומאוד מרוצה, כמובן שכל אחד כאן יכול להמליץ לך רק על הבית ספר שבו הוא עצמו למד, וכדאי בכל מקרה לקרוא על זה באינטרנט.

שיהיה בהצלחה

bencoach

New member
תגובה

אין לי שום דבר נגד "בתי ספר לאימון" ודומיהם. כמו בכל תחום כנראה יש טובים יותר וטובים פחות.
אני באופן אישי כבר לומד באופן עצמאי 7 שנים וכמות ואיכות הידע שאני משיג ככה היא גבוהה יותר.
זאת משום שבדרך כלל הרמה יותר גבוהה כשאתה הולך לספרייה ובוחר לקרוא ממגוון עצום של ספרים שנככתבו על ידי
המומחים הגדולים בעולם בתחומם. זה שאתה לומד במסגרת מסוימת לא אומר שזה מקצועי יותר , בדרך כלל להפך.
מה שנכון - לא כל אחד יש לו את המשמעת ללמוד בצורה עצמאית.

nlobak

New member
היי בן

אין לי ספק שמספרים ניתן ללמוד המון, אני בעצמי אדם של ספרים

מה שכן, יש כאן כמה נקודות חשובות.
קודם כל דווקא בגלל ה"נוחות" המסוימת הקיימת בקריאת ספרים, חשוב לדעת גם לצאת מאיזור הנוחות, לסביבה פחות מוכרת, עם אנשים שונים מאיתנו (ובקורס יש אנשים מאוד שונים ומכל אחד יש מה ללמוד), ללמוד לתקשר איתם, הרי זה גם אחד הדברים עליהם עובדים עם המתאמן.
בנוסף, ככל שמרבים להימצא בסביבת אנשים מאותו תחום, כך אפשרויות ההתפתחות שלנו גדלות.
באימון בסופו של דבר זה לא רק כמות הידע שיש לך, אלא הניסיון שלך בעבודה מול אנשים.
הרי ספרים תמיד ניתן לקרוא, גם במהלך הקורס. בקורס שאני אישית הייתי בו - יש רשימה לא מבוטלת של ספרים שיש לקרוא במהלכו ועוד רשימה של ספרים מומלצים בלי קשר. אבל מה שהקורס נתן לי, מבחינה פרקטית של עבודה עצמית, עבודה מול אנשים תחת הנחייה צמודה - זה משהו שלא הייתי יכולה ללמוד מאף ספר...
הרי אנחנו יודעים שלהבין בראש אפשר הרבה דברים, לעשות בפועל - זה האתגר האמיתי.

bencoach

New member
את צודקת

צודקת בדברים שאת אומרת , אני לא פוסל. אני לא מתכוון רק לספרים - אני בעד כל מקור מידע
אינטרנט , שיחות עם אנשים באופן כללי , שיחות עם מומחים מגזינים , ניסיון הרצאות וכדומה.
ונכון שמה שחשוב זה הפרקטיקה , אך אין פה סתירה - להפך. צריך קודם כל ללמוד את התאוריה ואחרי זה ליישם

דבר נוסף שיכול להיות לא מובן ממה שאמרתי , שאצלי לא הגעתי לתחום על ידי איזשהו קורס , הסמכה כלשהי.
אלא על ידי שאיפה שיש לי למצוינות, ולכן אני כבר שנים קורא ולומד כל דבר שאני יכול, שאני חושב שייתן לי "יתרון בחים"
, דגש על ידע פרקטי . הביקורת הכי גדולה שיש לי על חלק מהעוסקים בתחום - שהם נוטים להיות קלישאתיים ולא פרקטיים.

nlobak

New member

כן, זה באמת חשוב לעבוד על שיפור עצמי באופן רציף, ובכל מקרה לכל אחד מתאים משהו אחר...
בסופו של דבר מה שקובע אלו הן כמובן התוצאות בשטח

לגבי עניין הקלישאות - אחת החוזקות של קלישאה היא היותה נכונה לרוב - זה מה שלמעשה הפך אותה לקלישאה מלכתחילה... וכמובן שהשימוש בה כמו בכל דבר אחר צריך להיות מושכל ומודע.
ואם נחזור לשאלה המקורית של "אימוש5" - הייתי משאירה את כל האופציות פתוחות, ראש פתוח, לבדוק קורסים, להירשם, להתנסות, במקביל לקרוא ספרים, אפשר גם ללכת להרצאות... יש הרבה גיוון ואפשרויות בעולם האימון, ואפשר לגלות אותן הכי טוב רק ע"י התנסות אישית ו"קפיצה למים"

לכי עם הלב

שלום לך,

דבר ראשון, אני שמח שהחלטת להיכנס לעולם האימון.

ישנם כמה דרכים ללמוד, עצמאי או בקורס, או ממאמן אחד על אחד....

גם אנחנו נמליץ לך ללכת לקורס מסודר, כזה שיתן לך מסגרת, שיקדם אותך, יפתח אותך להיות מאמנת אישית, תוכלי ללמוד מהמנחה וגם מחברייך לקורס.
בספרים אין את אותה אינטרקציה אישית ובינאישית.

יש מספר בתי ספר, לכל אחד שיטת הלימוד שלו.
אז איך בוחרים?
פשוט מאוד - לכי עם מה שהלב אומר לך.

תביאי את הראש - תכנסי לאתר המכללה, תכירי את המנחים, תבואי לראות את בית הספר, תשאלי את הבוגרים ואת הסטודנטים (וכאן מקום להודות לנדיה על הקרדיט החם), תראי אותם בפייסבוק וברשתות החברתיות.

אחרי שעשית את זה - לכי עם הלב שלך!

אני מאחל לך בהצלחה בתחילת הדרך וברוכה הבאה לעולם האימון.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לימוד אימון

יקירה,
כמה דברים והראשון שבהם - לימודי אימון אישי הם נפלאים להתפחות אישית ולהרחבת האופקים. עלייך לשים לב שכמקצוע זה מקצוע לא קל, בו את עובדת כעצמאית ולוקח זמן והרבה השקעה כדי לבנות את העסק שלך.
לגבי מקום הלימוד, אנו לא ממליצים על מקומות מעל גבי הפורום. יש מגוון גדול של בתי ספר, וכל אחד בגישה שונה במקצת. אני מעדיפה את בתי הספר הוותיקים יותר, אולי כי אותם אני מכירה...
יש בקישורי הפורום רשימה של בתי ספר - עברי על האתרים ונסי לראות איזה מתאר את האימון באופן שנראה לך. מתוך אילו, בחרי לאיזה ללכת לערבי מבוא (כמעט לכל בית ספר יש לקראת תחילת קורסים), ושם תוכלי להתרשם יותר לעומק גם מהאנשים וגם מהשיטה. שוחחי עם בוגרים ובקשי המלצות.
בגלל המגוון הגדול אי אפשר לומר שיש בית ספר "הכי טוב". יש כל כך הרבה סגנונות ולכל אחד מתאים משהו אחר. אני בטוחה שתלמדי הרבה על אימון ועל מה שאת רוצה בתהליך החיפוש.

למעלה