עזרה! :)

מצ"ב קישור איך לעשות את הכובע

http://toveb.typepad.com/knits_by_toveb/sixteen-cable-beret/ ועוד אחד עם הוראות תבקשי שמישהי תתרגם לך http://www.scribd.com/dawn_gooch_1/d/78522022-16-Sixteen-Cable-Hat-1 בהצלחה.

pko

New member
סטודנט על התרגום,כובע מקסים,איך סוגרים

שורה במסרגה עגולה, שלא תיווצר ספירלה? והאם סורגים כל הזמן רק את הצד הימיני? בתודה לתשובתך

מסרגה עגולה

במסרגה עגולה סורגים רק ימין כל הזמן. צד "ימין" של העבודה הוא הצד המופנה כלפי חוץ, כלומר הצד אותו את רואה כל הזמן. בסיבובים הראשונים צריך לשים לב שהעיניים לא יסתובבו, אבל מדובר במשהו שבאמת רואים בקלות, אז מידי כמה עיניים בודקים שהן לא הסתובבו. כעבור כמה סיבובים הסריג נעשה ארוך מספיק ואין יותר בעיה כזו. הסגירה נעשית בדיוק כמו במסרגות רגילות, כלומר סורגים שתי עיניים ואז מעבירים את העין הסרוגה הראשונה מעל השניה, סורגים עין נוספת ומעבירים את העין הראשונה על השניה וכן האלה. בשלב הזה הסריגה כבר ארוך אז העיניים לא נוטות להסתובב. בהוראות כאן אין לך בעיה כזו, כי צמצום העיניים נעשה ע"י סריגת 2 עיניים יחד ימין, עד שנשארות 8 עיניים, ודרכם מעבירים את ה"זנב" של החוט שנגזר (ומושכים כלפי הפנים של הכובע).

pko

New member
רבה סטודנט,לא שאלתי נכון, הכוונה לשורה

הראשונה לאחר העלאת העיניים, איך גומרים שורה, כך שלא תיווצר ספירלה, כלומר שהיא תישאר באותו גובה, והשורה שמעליה תתחיל בשורה אחת למעלה, מקווה שהסברתי היטב, האם את יודעת? תודה לתשובתך

אין סיבה שתיווצר ספירלה

בסריגה במעגל, לאחר העלאת העיניים, מעבירים את העין הראשונה במסרגה השמאלית אל המסרגה הימנית, ואת העין שהיתה ראשונה במסרגה הימנית ועכשיו היא שניה, מעבירים מעל העין שהועברה ומעבירים למסרגה השמאלית. זה נקרא חיבור במעגל. אז שמים סמן על המסרגה הימנית, ומתחילים לסרוג את הסיבוב הראשון. כפי שאמרתי, זהו הסיבוב שבו הכי חשוב לשים לב שהעיניים לא מסתובבות. אם העיניים יסרגו כשהן מסובבות, לא יהיה ניתן לתקן זאת. אז כל כמה עיניים, שימי לב שהן מונחות טוב על המסרגה. כלומר שהעיניים על המסרגה השמאלית הן כולן כמו שצריך, ואם הן הסתובבו, פשוט מיישרים לפני שסורגים אותן. הסמן יגיד לך מתי מסתיים כל סיבוב כך שבאמת תיווצרנה שורה מעל שורה מעל שורה...

miklush1

New member
תודה ע ל התרגום, ינוסה

אחרי שהדלקת בגיד היד תעבור

ש י ו ש1

New member
תודה רבה!!!

אין לך מושג בכלל איך עזרת לי וקיצרת לי את מלאכת התרגום. תודה!! :)

משהניו

New member
מסרגה עגולה?

לא נכנסתי להוראות עצמן (מכיוון שזה כרוך בתשלום) אבל עברתי על כל התמונות של הכובעים - בהגדלה - ואני לא רואה שום סימן לתפר. לכן אני מניחה שזה נסרג במעגל ע"י מסרגה עגולה. אני אישית מעדיפה לסרוג הכל במסרגות עגולות גם מבלי להשתמש בפונקציות המיוחדות שלהן הן נועדו. אמנם החוטים נוטים להסתבך, אך מעדיפה זאת ע"פ המסרגות הארוכות שנוטות להתקע בכל דבר... גם אי אפשר לסרוג איתן באוטובוס מחשש לצער השכנים לספסל... גם מונע נפילת עיניים בהפסקות הסריגה, כי כשדוחפים אותן אל חוט פלסטיק שמחבר את המסרגות הן לא יכולות לעלות מעצמן על המסרגות בחזרה... מכיוון שאינני מחבבת את מלאכת חיבור חלקי הסריגים (ועוד בתפירה ידנית), לקחתי הוראות לכובעים שנסרגים בשתי מסרגות וסרגתי אותם במעגל בעזרת מסרגה עגולה, בשורה אחת ארוכה מתחילת הכובע ועד סופו. גם הכובע שמופיע בתמונה שבהודעה הראשונה שלי נסרג כך. אבל חשוב לסמן את המעבר משורה לשורה כדי לדעת מתי לשנות דוגמא. עוד יותר חשוב לשים לב שאת סורגת כל הזמן מהצד הימני של הסריגה ואם ההוראות נכתבו לשתי מסרגות עלייך לתרגם את שורות הצד השמאלי לימין. בדוגמאות פשוטות זה די פשוט, אך בדוגמאות מורכבות זה עלול להסתבך. לגבי הצמר, נראה לי שהכובע יכול לצאת יפה כמעט מכל צמר. זה יכול לצאת מקסים מאנגורה, אבל גם מצמר פחות שעיר ממנו. זה יפה גם מצמר לא שעיר בכלל ונוקשה יותר. ניסיתי לדמיין את בצמר מבריק או מתחלף (צבע מתחלף) ונראה לי שזה לא יטשטש את האפקט היפה של הדוגמא. לא אוכל לייעץ לך על צמר ספציפי כי יש לי נסיון בסריגה רק מחוטים סינטטיים. ב ה צ ל ח ה !

הכובעים סרוגים במסרגה עגולה

בכוונה צירפתי לך גם את הקישור שמראה איך שזה סרוג במסרגה עגולה וכן דוגמאות של העבודות , אם ישנה מישהי שרוצה לתרשם את הקישור מס. 2 הרי תוכלי להנות מסריגה יפה ללא תפר. אני אישית סורגת את כל העבודות שלי במסרגה עגולה מאוד נוח לי ולגבי הצמר זוהי בחירה אישית שלך ואגב החוטים הסינטטים הקיימים היום הם כל כך יפים שבאמת כדאי יהיה לך לנסות .

משהניו

New member
סורגת הכל במסרגה עגולה

אני שמחה לגלות שאני לא היחידה שמעדיפה מסרגה עגולה. כי כל מי ששומע ממני, כולן טוענות שהן לא אוהבות לעבוד במסרגה עגולה כי החוטים כל הזמן מסתבכים. כיף לגלות שיש עוד נשים שחושבות כמוני. יש לך אולי פתרונות יצירתיים לבעייה של החוטים? כי לפעמים אני מוצאת את עצמי מקדישה את רוב זמן הסריגה להתרת הקשרים. אני אמנם אוהבת להתיר קשרים ונהנית מכל רגע רק שלבסוף אני מצטערת לגלות שזה מעכב לי את ההתקדמות בסריגה ושהחמצתי את היעדים שקבעתי לעצמי.

משהניו

New member
עזרה

בתגובתי הראשונה באשכול זה התכוונתי למעשה לענות לשיוש שבקשה עזרה. אנני חובשת כובעים כך שאין לי בתוכנית ואין לי בשביל מי ומה לסרוג כובע למבוגרים. אבל כשיהיה לי קצת יותר זמן ארצה לסרוג כובע כזה (אולי רק את הברט) כדי להתנסות וללמוד איך עושים את זה. כי הוא כ"כ יפה שבשביל הכיף אני חייבת לדעת איך עושים את זה. בכל אופן אני מאוד מודה לך ומעריכה מאוד את מה שאת עושה כאן בפורום. למדתי ממך הרבה.

משהניו

New member
צמר סינטטי

אני מעדיפה, גם לעצמי, צמר סינטטי. זה יותר פרקטי ויותר זול גם בתחזוקה, ואין בזה שעטנז.

miklush1

New member
באמת כובע מדהים ואם מישהי תאות לתרגם זה פשוט

מושלם ואני כבר מעניקה לה
וגשם מעניקה לה
ואומרת

למעלה