עזרה ....

sivi1964

New member
עזרה ....

שלום לכולם,אני צמחונית מגיל 0..{כיום בת 47} איני נוגעת בבשר,דגים וביצים. אוכלת הרבה ירקות,פירות,פחממות,מוצרי חלב{מעט},באופן כלל בריאה ,וללא בעיות מיוחדות בבדיקת דם שיגרתית התקבלו 3 ערכים נמוכים מאד- ויטמין בי 12- 149 {טווח-160 עד 670} וויטמין די-45{טווח-75 עד 250} קאלציום 8.6 {טווח-8.8 עד 10.6} בקיצור...לא משהוא,זקוקה לטיפים טובים לגבי תזונה מומלצת שלוקחת בחשבון שאיני נוגעת כאמור בבשר ובדגים,וביצים רק במידה ויהיו בעוגה,או במאפה ולא ארגיש אותם באופן כללי..{לא יכולה לסבול ריח של ביצה} זקוקה לטיפים טובים בבקשה!

anatrot

New member
כמה הסברים

B12- לרוב האוכלוסייה הויטמין הזה נמצא בערך נמוך. גם לאוכלוסייה צורכת הבשר. הפתרון- נטילת תוספי B12. במקרה שלך הייתי ממליצה לחודשיים-שלושה לקחת כל יום כדור כדי למלא את המאגרים ואחר כך לרדת לכפעמיים בשבוע כדי לשמור על רמה תקינה שלו. ויטמין D- למרות שאנחנו חיים בארץ שופעת שמש, אנחנו בין המדינות שלתושביה יש מחסור בויטמין D. הפתרון? או לקחת טיפות ויטמין D (שלפי מה שהבנתי מהפרוופ הזה מה שיש בארץ הוא לא טבעוני וללכן יש אנשים המזמינים מחו"ל). או- להחשף לשמש! כל יום להחשף לשמש לכ 15-30 דקות. (להיחשף= לא להתעטף במעיל. צריך מגע של אור השמש עם העור) סידן- תראי, אני לא יודעת מה הייתה הרמה עד עכשיו, אבל סידן בדם לא בהכרח מעיד על משהו או פתולוגיה מיוחדת. בעיקרון, בטחינה יש המון סידן. גם בקטניות, בסויה ומוצריה, אגוזים, שקדי ברזל, ירקות שונים (כמו כרוב, ברוקולי, כרוב ניצנים, במיה, כרישה, רוקט, פטרוזיליה וכוסברה), אצות ופירות (תאנים, תפוז חרוב ומוצריו). *המידע מועתק מעלון של אורית אופיר.

תשובות

ויטמין בי- יש חוסר- למה? צריך לברר את הסיבה (יש הרבה סיבות לחסר) חוסר בוויטמין B12 יכול להתגלות הן אצל צמחונים והן אצל אוכלי כל ולכן לא בהכרח שצמחונות מובילה לחוסר בוויטמין זה. מחסור יכול לנבוע מגורמים רבים: חוסר שלו בתזונה, בעיות ספיגה שלו במערכת העיכול, דימום סמוי או גלוי ואפילו לעיסה לא מספקת של האוכל . לכן לפני שממהרים לקחת תוסף של בי 12 צריך להבין מה מקור החוסר. ויטמיןB12 נמצא רק במזונות מן החיי או מזונות שהוספו לו הוויטמין. ישנם מחקרים שמצאו שהוא נמצא במות קטנה של אצות נורי. רצוי ומומלץ לעקוב בבדיקות הדם אם מתגלה חוסר בוויטמין בי 12 ולהיוועץ באיש מקצוע להשלמת תוסף, הערכים שלך מאוד נמוכים- מסוכן! ויטמין D אי אפשר להמליץ על תוסף דרך האינטרנט- על פניו נראה שיש חוסר. קלציום בדם - לא אומר הרבה (האם את בגיל המעבר?) ממליצה לך לקבל יעוץ על חוסרים תזונתיים לא ציינת ערכים של פריטין, המוגלובין וברזל בהצלחה

לקנות תוסף בי 12 ולקחת פעמיים בשבוע

אבל קודם תעלי את הרמת בי 12 בגוף אצלך אז תקחי כל יום למשך כמה שבועות . וויטמין D את כנראה לא נמצאת הרבה בשמש אז או שתתחילי כל יום לצאת לשמש לפחות לחצי שעה כל יום כשהשמש בשיאה (או שבכלל עדיף שתקחי תוספי D גם . בקיצור את צריכה לראות דחוף תזונאית גם ממליץ מהרשימה הזו : http://he.wiki-v.com/תזונאים_התומכים_בצמחונות_או_טבעונות

המלצה על נטורופתית

נטלי שווינקלשטיין - נטורופטית שהיא גם טבעונית בעצמה. לא הייתי אצלה בעצמי, אבל מכירה אנשים שהיו וכולם מאוד ממליצים!

למעלה