עזרה?

RachelVull

New member
עזרה?

שלום, אני לא בטוחה שזה המקום הכי נכון לפנות אליו, אבל אם אוכל לקבל טיפ או הפניה נכונה לפורום הנכון זה יעזור. לפני בערך חצי שנה התחלתי לצמצם את צריכת הבשר\דגים שלי והקפדתי על תחליפים, אני בת 15 ואני צימחונית בערך 4 חודשים עכשיו, עד כה הכל הולך מצויין ואני לא מרגישה שינוי בריאותי. אמא שלי קיבלה את העובדה הזו אבל עדין לא אוהבת את הרעיון. וכל מקום, כללל מקום שאני בחברת מבוגרים אני זוכה לזלזול: "יעבור לך" "את תיהיי חולה בגלל זה" ומנסים לשכנע אותי שאני חייבת לאכול בשר. אני התעניינתי להיות צימחונית כבר מגיל צעיר ואני מאוד שמחה שעברתי לאורך החיים הזה אבל אף אחד לא מאמין לי שאני יכולה להפוך את זה לקבוע. אני יודעת שיש הון אנשים שחיים כל חייהם כצימחונים וטבעוניים. יש פה מישהו שזוכר או יודע איך מתמודדים עם כל הביקורת הזו?

אני ביחד איתך בזה.

בגיל 12 הייתי צמחונית לשנה, וקיבלתי המון זילזול מהצד של המשפחה, וההורים מאוד התנגדו לזה, ואפשר קצת להבין אותם. אנחנו חיים במציאות שאנשים עדיין חושבים ובטוחים שבשר זה הדבר הכי בריא בעולם. ובתור ילדה בת 12 לא יכולתי להתמודד מול ההורים והמשפחה. אמא קיבלה את זה בהתחלה במחשבה שזה יעבור לי, אחרי שנה היא התחילה להציק בגלל שהיא חשבה שהמצב הבריאותי שלי מדרדר. היא די הכריחה אותי לצאת מהצמחונות. לעומת זאת, כרגע אני צמחונית כמעט חצי שנה. חודש אחרי שהתחלתי את הצמחונות הורדתי גם מוצרי חלב. לפני חודש וקצת החלטתי להוריד עוד דברים שעדיין הייתי אוכלת. כמו ביצים, דגים (שהייתי אוכלת לעיתים ממש רחוקות), דבש, שומן מהחיי והכל. אמא מקבלת את כל זה כי היא יודעת שזאת הבחירה שלי ואני עושה את זה בצורה בריאה. אני קוראת וחוקרת כמה שאני יכולה (מה שממש קשה לי בהתחשבות בזה שאני נמצאת בבסיס רוב הזמן ובלי גישה לאינטרנט אזרחי) כשאני בבית אני אוכלת דברים בריאים, כשאני בבסיס אני משתדלת לאכול גם בריא כמה שאפשר. עדיין יש את האנשים שלועגים, עדיין יש את אלה שמתווכחים ומנסים לשנות לי את הדעה. בסופו של דבר מה שאני עונה, זה שאני לא חושבת שבעלי חיים נועדו לאוכל, ללבישה או למוצרים. ושזאת הדרך שבחרתי לחיות בה, וטוב לי איתה. (וזה לא עניין של אף אחד אחר) את לא ממש יכולה להילחם עם זה, תמיד יהיו תגובות מצד אנשים. כי זה הטבע של אנשים, כשיש משהו שונה, כשמישהו מנסה ללכת נגד הנורמות זה גורם להעלאת גבה. בסופו של דבר אנשים יתרגלו לזה ויפסיקו להציק. את רק צריכה להתעלם ולהיות אדישה לאנשים... מצטערת אם חפרתי

1Reebok

New member
בגדול, פשוט שמים פס..

את יודעת טוב מאוד שזה מה שהכי טוב לך לנפש, את יודעת טוב מאוד שאפשר לחיות בלי בשר ודגים ולהיות בריאים. זה מה שחשוב. אם מישהו מחליט לחיות בדעות הקדומות שלו ולא לחקור כדי למצוא את האמת, אז זאת באמת בעיה שלו ואת לא צריכה להתייחס לדבריו ברצינות. בגדול, לאנשים לא כל-כך משנה שאת צמחונית. לפחות מהניסיון שלי. אם יש הרבה ביקורת זה יכול להיות משלושה מקומות שעולים לי לראש. האחד זה שהביטחון העצמי שלהם נמוך והם מבקרים אותך כדי להרגיש יותר טוב עם עצמם. השני זה כי הם מתעניינים בשונה ולא מכירים אותו מספיק, ובמקום להכיר הם מעדיפים לבקר. השלישי זה כי הם דואגים לך ולא יודעים שזה בעצם בסדר. אם מישהו מבקר אותך בשביל להרגיש טוב עם עצמו, הוא לא ראוי לתשומת הלב שלך. תשובות קצרות, מנומסות ואדיבות הן הפיתרון של הבעיה הזאת. אם מישהו מבקר אותך כי מוזר לו השונה, להסביר באדיבות יהיה הפיתרון הטוב. שחלבונים יש גם בקטניות, ש-B12 אפשר לקחת בכדורים, ונכון, אם היינו חיים לפני מאתיים שנה זה היה חסר לנו, ותודה לאל שיש לנו את הכדורים האלה, ושהרבה אנשים חיים בתור צמחונים וטבעוניים ומאריכים שנים, ושזה אומר הרבה פחות כולסטרול ושומן באוכל. אם מישהו מבקר אותך כי הוא דואג לך מאוד, אז צריך לחבק אותו ולהגיד לו שזה בסדר, מאותן הסיבות שציינתי קודם, ויותר מזה - כי זה גורם לך להרגיש הרבה יותר טוב בחיים, ובריאות נפשית חשובה לא פחות מאשר הבריאות של הגוף. בהצלחה, אל תחששי ללכת בדרך שאת בחרת.

אני אנסה לעזור

הנה כל מיני נקודות שקשורות לחברה : דבר ראשון צריך להבין שהחברה שלנו אינה פתוחה לשינויים , כלומר אנשים גדלים ולמדים שמה שיש עכשיו ככה צריך להיות זאת כמובן מחשבה לא נכונה ועוצרת קידמה. דבר שני צריך באמת לפתוח את העיניים לעולם ומצוין שאת חושבת ככה , תראי לדוגמא את קהילת העבריים מדימונה : http://he.wikipedia.org/wiki/העבריים_מדימונה התרבות שלהם היא שונה מהאנשים שאת נתקלת בהם ביום יום שלך הם אנשים בדיוק כמוך פשוט בתרבות שונה אם היית גדלה שם לא רק שהיית צמחונית אלא היית טבעונית מלידה ואם מישהו שם אוכל בשר (לא שנראה לי שיש כזה מישהו שם אבל אם היה) אני מניח שאומרים לו בדיוק מה שאומרים לך עכשיו שזה יעבור וכ'ו. עוד דבר שצריך הוא פשוט להסתכל על מחקרים מדעיים ברגע שרואים כמה יותר בריאות תרבויות וחברות החיים את החיים שלהם בצורה צמחונית או טבעונית אז כשמישהו אומר "את תהיי חולה בגלל זה" יודעים שלפי כל העדויות שקיימות ההיפך הוא הנכון שלמעשה כנראה תהיי הרבה יותר בריאה במיוחד אם תאכלי נכון לכן כדאי להישאר בפורומים ולהתעניין בנושא ככה מפתחים ידע אמיתי וכשמישהו "מבקר" אותך את יודעת שזו בסכ"ה בורות אנשים לא באמת מסתכלים על מחקרים מדעיים ובודקים את התזונה שלהם הם פשוט חיים באמונה שמה שהם אוכלים זה בריא למרות שזה נבדק והוכח כאחרת. בקיצור הדרך הכי טובה להתמודד היא להיות בטוחים בדרכנו וזה דורש שנבדוק ונחקור על הנושאים

נעמי66

New member
לשתי הבנות - אפשר להתעלם, בחיוך

אני צמחונית מאז השירות הצבאי (ועברו מאז שנים רבות...) ולא זוכרת תגובה של מישהו בנושא, שהפריעה לי. אם אתן שומעות שהאדם מטבע בריאותו נועד לאכול בשר בעלי-חיים, ורוצות לענות על הטענה הזאת, הנה קישור, למאמר שכותרתו: התזונה הטבעית של האדם. http://www.derech.net/food_article1.htm

קרקלה

New member
מה אפשר להגיד מול הנימוק "מטעמי מצפון"?

המשפחה שלי מלאה באוכלי בשר מושבעים (ורעים!), וגם הם יודעים שלהרוג חיה בשביל הבשר שלה זה לא מוסרי, חטא אנושי קולקטיבי. הם פשוט בוחרים לצחוק על זה ולהמשיך הלאה, אבל זה הם. גם להגיד פשוט "אני מרחמת על החיות" זה מסר שכל אחד יכול להבין, לדעתי. ובקשר לזה שאת יכולה או לא יכולה לעמוד בזה? את לא חייבת להצהיר ש"ככה אני אשאר כל חיי". אף אחד מאיתנו לא יכול להתחייב על זה (אמי הצמחונית צוחקת שבסוף היא כן תאכל בשר - כשהיא תהיה בבית אבות סיעודי וכבר לא יהיה לה מושג מה יש בדייסה שמאכילים אותה). במיוחד כשטינאייג'רית אומרת את זה היא נשמעת לא כל כך רצינית (כי טינאייג'רים נתפסים כקיצוניים ופזיזים). מה שאני אומרת זה משהו כזה: היי, אני לא יודעת אם אף פעם לא אוכל בשר כי מי יכול לצאת בכאלה הצהרות על העתיד. אבל אני כן יודעת שהיום בו אוכל בשר שוב יהיה יום עצוב, כי בעיניי לאכול בשר זה לא מוסרי. אם אדם עושה משהו למרות שבעיניו זה לא מוסרי, אין שום סיבה לעודד אותו לעשות את זה, ויום חג זה לא יהיה. בקשר ל"זה יעשה אותך חולה", את יכולה פשוט לומר שאת מודעת לחוסרים שעשויים להווצר מלהיות צמחונית (שאגב, גם לאוכלי בשר בהחלט יש לפעמים)ותקפידי לאכול יותר חלבונים מהחי, לקחת B12 וכו'.

adidi52

New member
צמחונות בגיל עשרה

עשי זאת בזהירות - אחי היה צמחוני מגיל 13 (היום בן 28) נפגע פיזית בצורה קשה מהצימחונות ויש לו בעיות בפירוק שומנים שונים בדם בגלל שהתחיל עם הצמחונות בגיל צעיר מאוד. היום הוא לא צמחוני בגלל שהבריאות שלו לא מאפשרת לו. חכי עם זה עוד קצת, הגוף שלך עדיין מתפתח. זו לא ביקורת, אין לי בעיה עם צמחונות או טבעונות אך היא לא מתאימה בגיל הצעיר כשהגוף עדיין גדל. אם בכל זאת החלטת להמשיך להיות צמחונית אני ממליצה לך מאוד להתייעץ עם דיאטנית לגבי תחליפי מזון לבשר.

למעלה