עזרה!

eclipse angel

New member
עזרה!

אתמול ראיתי סרט תיעודי על סאדם חוסיין (ימח שמו) הבחור היה פשוט לא אנושי- במובן השלילי רוב הסרט היה: כפרים שנהפכו על אנשיהם, אוכלוסיות שלמות של אנשים שנהרגו מנשק כימי- כמה זה היה נורא לראות אימהות ותינוקות.. אבות.. ילדים וכו' מוטלים בצורה כזו, קברי אחים.. עונשים שונים: אנשים ערומים קשורים לבל יברחו וכיתת יורים מוליהם, גופה קשורה למנוף של מאות מטרים לבל יראו ויראו, עריפת ראשים, קיצוץ ידיים, קיצוץ כפות ידיים, קיצוץ אוזניים, שבירת ידיים- הצעקה של הבחור עוד מהדהדת לי בראש, השלכת אנשים מהחלון, מלקות- עשרות אנשים פשוט ללא מתום, המבט בעניהם שלהם- העייפות, הכמיהה למוות, הגוף שנראה כולו כמו מליוני דפי נייר קרועים, שרוטים.. אין לי מושג איך להסביר את זה. והדבר הזה פשוט מטריף אותי! למה הדברים האלו מתאפשרים? מה חטאו האנשים? למה מגיע להם עולם כזה? למה למה??? איפה אלוהים היה? לא הוא איפשר את זה? הייתי מחבק כל אחד ואחד מהם- רציתי לבכות! אבל רגע רגע... גם אצלנו זה לא כ"כ שונה בהרבה- גם אצלנו יש חנק פה, שריפה פה, סקילה פה גם אצלנו היה עריפת ראש, קיצוץ רגליים וידיים - אלוהים!!! אבל לאלוהים יש סמכות.. אבל עדיין זה פשוט לא מתחבר אני כמעט מרגיש את ההרגשה של אותם העירקיים שמצאו את עצמם חסרי אונים לחלוטין אין להם לאן לברוח, כפופים לצווים וחייבים לעמיד פנים כמה הנשיא שלהם נערץ ואין כמוהו. אז עכשיו נהפכו היחסים שלי עם אלוהים ליראה אני לא יודע עד כמה זה נשגב יותר מאהבה שעוד הייתה.. אבל עדיין אני לא מצליח להשלים עם זה- האלוהים שלי הוא הדבר/המשהו הכי נעלה ונשגב, רחום וחנון, מלא חסד.. משהו/מישהו מדהים שאני מעריץ מאהבה - דמות מושלמת. זה פגם- אין לי ספק שזה פגם קצת.. אני מנסה אולי לשכנע את עצמי שאולי יחסית לדור ההוא- בטח זו הייתה רחמנות או משהו אוחח- אני חייב עזרה, אלוהים שלי הוא האלוהים שלי- בתקווה שהמציאות לא תכה לי בפנים

נקודה למחשבה!

מה גורם לך לחשוב שאלוקים ברא עולם רק בשביל שיהיה טוב ומושלם?! העלת על דעתך פעם את המושג של חשבונות שמיים?! אתה עושה חשבון פשוט של אני טוב מגיע לי טוב וכן הלאה לגבי כולם.חשבונות שמיים זה קצת מעבר... יכולים לחשב חשבונות של דור משני דורות לפניו,צדיקים וחפים כדי לכפר על הרבה עוולות וזעם שנצבר לפניו... בגדול אם אתה מגיע מתפיסה שהחיים פה הם הכל וזה האמת והתכלית אז באמת קשה לחשוב שמישהו פתאום הורס לך... אבל אם תבוא בגישה שהחיים כאן הם סוג של מעבר (אני מזמן הבנתי שהרבה אמת ותכלית לא באמת אפשר למצוא כאן) והכנה למשהו אמיתי ונשגב יהיה לך קל יותר להבין שאם משהו נהרס כאן זה לא סוף העולם יש מקום אחר נצחי ואמיתי יותר... (הדברים נאמרים גם עבורי אני נתקל בתהיותך לא מעט ושואל את אותן שאלות)

תיקו: תשבי יתרץ קושיות ואיבעיות ...

קוה לה` חזק ויאמץ לבך וקוה לה` ... אני מעריך את ריגשותיך-תהיותיך הנובעים מלב טהור. אז אין תירוץ! כל התירוצים וההסברים לא יתקבלו בלב טהור המשתוקק לתיקון עולם במלכות שדי. אז בוא יחדיו לא נבוא בקובלנה ונוסיף חיים-אמונה צדק-ומשפט בעולם כל חד וחד לפי יכולתו השגתו -הבנתו. דברי הרא"ה נותנים את הכיוון. אני מצטט על פי זכרון ואולי לא במדוייק, הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה אלא מוסיפים צדק! אינם קובלים על הבערות אלא מוסיפים מדע, אינם קובלים על הכפירה אלא מוסיפים אמונה! וכן על זה הדרך זיל וגמור ... אז מה דעתך להכנס לחיי תנועת החיים לחזון הצמחונות והשלום? בוא יחדיו נכנס לעולם של תקוה לתיקון עולם במלכות שדי לתקות שלום גדול ונפלא בעולם מתוך אמונה באל חי עולמים לגאולת-שמחת עולם לנצח ... ... ...

eclipse angel

New member
מצטער על הקטנות אמונה

זה אירוני... אני בעצמי דתי- אבל לא מוכן שהאמונה שלי תהייה אמונה עיוורת פשוט לא מסוגל- וניסיתי מה כל ה"מעבר"... "התיקון" וכו' בשביל מה זה טוב? כרגע אני רואה את אלוהים בגדר משועמם שמחפש לעשות משוואת של שכר-עונש, ו.. לא יודע אני רוצה לחזק את האמונה שלי כמה אני קורא, לומד וכו' אני פשוט לא מצליח (מצליח לתקופות קצרות ואז יורד פי 100 מדרגות)

למעלה