עזרה

גוהן9

New member
עזרה

אני בצבא כבר ארבעה חודשים וחצי וזה הפך להיות פשוט בלתי נסבל. אני מרגישה שפשוט כבלו אותי.ואני נאלצת לחיות את החיים האלה. כבר בבקום בקשתי לראות קב"ן ומאז אני נפגשת איתו באופן קבוע.המפגשים לא עוזרים לי בכלל.הוא לא באמת מבין את המצב שלי. המוצא היחיד שנשאר זה להתאבד...כי הסבל הוא פשוט בלתי נסבל. אולי מישהו יכול לייעץ לי על דרכים לצאת מהצבא כי כל מה שניסיתי לא עוזר.חשבתי לנסות להתאבד כך שהם יבינו מה חומרת המצב.הבעיה שאני לא בטוחה שאני אוכל להתמודד עם זה יותר,עם אמא שלי והמשפחה בכלל.זה יגרום להם הרבה סבל.

Googlish

New member
גוהן היקרה

ההרגשה שלך ברורה, מוכרת ודי נפוצה בקרב חיילים ש"סובלים" מן המערכת באופן הנפשי של העניין. הרגשתך אמורה להשתפר יחד עם שיחות מתאימות-אישיות-נפשיות עם הפסיכולוג של הארגון (שהרי הוא הקב"ן) - ובאם השיחות עצמן אינן עוזרות, מאחר וייתכן ואינן פוגעות במטרה, לשמן הן מבוצעות, נסי להסביר לאותו בעל מקצוע (שוב, מדובר באדם שלמד את הנושא ומבין בו, עבר חוויות רבות עם חיילים רבים ועשה שירות בהתאם למקצועו ותפקידו בארגון) את העניין ונסי לעבוד איתו על הבעיות. אם מדובר בבסיס סגור, נסי לדבר איתו שיעבוד איתך על האפשרות להישאר בו ולהסתגל אליו (לבסיס ולמצב של הלינה בבסיס) ובאם מדובר במשהו גדול יותר, נסי לדבר עמו על יציאות הביתה (יציאה אחת ליום-יומיים-שלושה או כל יציאה מתאימה לבסיס שתהא... שהרי אם מדובר בבסיס מרוחק מביתך, אפילו את לא תרצי להגיע קילומטרים רבים בכל יום ממקום למקום, מביתך לבסיס הצבאי שלך!) ועל-ידי כך להקל עלייך ולגרום לך שירות אחר, פשוט יותר, מתאים יותר, כך שיאפשר לך להמשיך לשרת את התקופה הנותרת לשירות (גם אם היא נראית ארוכה). הרצון שלך לסיים את העניין בצורה לא הגיונית (התאבדות) הוא פתרון שאל לך אפילו לחשוב עליו, מאחר ומדובר בסבל מתמשך לך ולמשפחה ואל תחשבי אפילו לנסות את העניין - בעל המקצוע המתאים בצבא (הקב"ן) נמצא תחת מערכת שלמה של בריאות הנפש וניתן יהיה להמשיך ולפנות גם לפסיכיאטר, על-מנת שזה ינסה לבדוק מה האפשרויות להקל עלייך - שהרי אחרי הכל הצבא אמור להקל על החיילים הנמצאים בשירותו, על-מנת שאלה יכולים יהיו להמשיך לשרת ולא לגרום נזקים אלה או אחרים! בסה"כ נסי להמשיך את המפגשים, לדבר על הדברים המפריעים לך באמת (שוב, אם מדובר בלינה בבסיס או בבית, או דברים מן הסוג הזה), כך שתנסי להפוך את השירות למהיר, קל יותר ובעל משמעות מסויימת גם עבורך - שהרי הצבא הוא קשה לקבלה לחיילים מסויימים וקל יותר לחיילים אחרים - כל אחד והמצב הנפשי האישי שלו - אין 2 חיילים זהים בצבא, אך הארגון הזה ראה מצבים רבים ושונים, מגוונים ובעלי מאפיינים שונים - ובהחלט יכול לסייע לך באמצעות השיחות הללו והתקדמותן עד כדי כך שבסופו של דבר, כאשר תנסי באמת לראות את הדברים באור חיובי, לא צריכה תהיי שוב להיפגש עם קציני בריאות הנפש, מאחר ותלמדי לסייע לעצמך!!! מעבר לכך, נסי לשתף גם חיילים אחרים (שאת מרגישה קרובה יותר אליהם) ולעבור איתם את החוויות האישיות שלך על-מנת לקבל תמיכה (כמובן בדברים שיכולים לשתף ולא בכל הדברים האישיים שלך). נסי להתגבר ולהמשיך, השירות עצמו יהיה חווייה... המון בהצלחה ושבוע טוב

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
גוהן היקרה

מדברייך נשמע שהשירות הצבאי מכביד עלייך, וגורם לך להרגיש בודדה ועצובה.. עד שאת שוקעת לתוך אוקיינוס של מחשבות מטרידות, וכבר חושבת שאולי עדיף לך לסיים עם הכל, לשים קץ לכאב שלך.. וכשהכל מצטבר יחדיו ויוצר עומס על הכתפיים שלך, זה בטח כל כך מייאש עבורך.. אנחנו מבינים כמה שאת מרגישה שהקירות סוגרים עלייך, וחושבים שאת לא צריכים לעבור את כל זה לבד.. רוצים שתדעי שאנחנו כאן איתך, רוצים להקשיב לך ולהיות לצידך ברגעים הקשים שלך.. ואולי תוכלי גם להתייעץ בפורום סדירים, לפעמים זה עוזר ללמוד מאחרים.. ושנייה לפני שאת מנסה לפנות לכיוון הקשה מכולם, אולי תוכלי לנסות ולבוא אלינו לשיחה אישית, לספר על מה שאת מרגישה ולקבל תמיכה.. מחכים לך, רוצים לשמוע עוד על העצב והמחשבות המכבידות שלך..

למעלה