עזרה

גיגוב

New member
עזרה

כ"א סיון הוא התאריך שנה למותו. מכם אני יודעת שעולים לבית העלמין אחרי 11 חודשים זאת אומרת כ"א אייר . האם זו הדרך הנכונה או שעלי לערוך הטקס בתאריך האמיתי אחרי שנה. מה דעתכם ? גם כך וגם כך קשה עלי הדרך כיון שבשנה הראשונה יש להודיע לכולם וזו הופכת להצגה. תנו עיצה והקלו עלי, או ספרו מנסיונכם. אני חושבת שאת השיר "געגועים" שבני הציג בפורום אני אקריא וגם אתן למשהוא לקרוא את "אל מלא רחמים" של יהודה עמיחי. תודה

BennyKa

New member
תעשי מה שעושה לך טוב

ובכול זאת בית העלמין הוא מקום שיש בו קדושה (הגם שאינני מתחבר לזה במיוחד) עמיחי היה אתאיסט בכול רמ"ח אבריו ושס"ה גידיו ולכן הצליח להוציא תחת ידיו שיר כל כך מלא התרסה כלפי בורא עולם להקריא את שירו זה בבית העלמין הוא מחאה קשה ועם זאת אינני סבור שכול באי הטכס יקבלו אותו כראוי הייתי נמנע מהקראת שיר כל כך טעון בבית העלמין ואם באמת כל כך בוערת בך המחאה עשי זאת בבית לאחר הטכס בחוג מכרים וחברים שאת בטוחה שלא יפנו את חיצי הביקורת של השיר כלפייך הגעגוע לעומת זאת לגיטימי ואין בו שום בעייתיות לגבי מועד הטכס אינני בקיא בפרטים אשמח לשמוע בעצמי מה נהוג היי חזקה !!!! בני

emmy5

New member
האבל הרשמי נגמר ל11 חודש,הזכרה תעשי לשנה

אין לך אף אחד שעוזר לך? אין בריירה , חייבים להודיע לכולם , אני גם לא יודעת איזה עדה אתם ,יש כל מני מנהגים , להביא משהו לבית קברות , להכין סעודה ,או עוגה ושתייה חריפה וקרה (אצלי) גם לי יש הזכרה , שבוע הבא,בדיוק בלג' בעומר . כל שנה אני מתרגשת מחדש ,מתעצבנת , אבל אין בריירה ,יש שמחכים לזה . הנכדים רצים מסביב לקבר ,רוחצים את האבן , שמים פרחים ,ובסוף הכול נגמר .ליום אחד ,אני הולכת לבקר אותו יחד עם כולם הוא קבור על יד אימי , ששומרת עליו טוב . עברו 18 שנים כאילו זה היה אתמול

kampf

New member
היי גיגוב

מזמן לא כתבתי בפורום , אבל במקרה הזה אני הוסיף קצת ממה שקורה אצלי וממה שלמדתי מהרב שמלווה אותי מכיוון שאני גם עובר את זה. אז לגבי התאריכים השנה זה קצת מסובך מכיווון שהשנה היא שנה מעוברת וזה אומר שהשנה יש 13 חודשים עבריים . 11 חודש (דבר שנהוג בדר"כ רק אצל עדות המזרח) לפי התאריך העברי יצא לך חודשיים לפני התאריך העברי האמיתי. 12 חודשים עבריים (נחשב כסוף האבלות)יצא חודש לפני התאריך העברי האמיתי ויש את התאריך האמיתי שהשנה יוצא אחרי 13 חודשים עבריים כך שהשנה יש 3 תאריכים שבהם נדרש לעשות הזכרות. הראה לך את זה על התאריך של פטירת אשתי,נפטרה ב-"ה' באב" 11 חודש יוצא השנה ב-"ה' בסיוון" (חודשיים עבריים קודם) וביום זה עושים את הטקס ובדר"כ גם את הסעודה לזכר הנפטר. 12 חודשים עבריים (שנה מיום הפטירה) יוצא ה' בתמוז וביום זה נהוג לעלות לקבר לבד עם המשפחה ולסיים את האבלות ובנוסף יש לעלות לקבר לעשות הזכרה ביום התאריך העברי האמיתי (שלי " ה' באב ). אני מקווה שעזרתי במשהו . שגב

kampf

New member
תוספת

אני רוצה לציין גם שכל הנ"ל הם מנהגים בלבד וכמובן לא חוקים וכל אחד יכול לעשות את הדברים איך שהוא מרגיש מהלב, ואין חובה לקבל את המנהגים האלו כ"יהרג ועל יעבור" . שגב

הנה אסביר את המנהגים הספרדיים

בתום 11 חודש מפסיקים לומר קדיש לכן עולים לבית הלחיים (ככה קורא לזה דודי) לא חייבים את כל המשפחה המורחבת , אבל אם יש מניין ניתן לומר פעם אחרונה קדיש ואז עד לשנה = 12 חודש לא ממשיכים לומר קדיש בשנמה הראשונה עולים ביום הקבורה בתום 12 חודגשים וסופרים את החודשים בשנים הבאןות האזכרה נערכת ביוןם הפטירה, לרוב זה יום שקדם לקבורה מעט נקבהרים ביום הפטירה בעקרון נהוג לעשות סעודת מצווה שמכילה פרי אדמה פרי העץ ומזונות ושתיה קרה פרי אדמה זה בעיקר מלפפון או בוטנים פרי העץ מביאים לרוב תפוחים או תמרים או צימוקים או כל דבר הגדל על העץ מזונות זה עוגיות או עוגות למיניהן רצוי עוגיות מלוחות או קרקרים ושתיה קרה מה שבא לך לא מחייב שתיה חריפה בכלל אני עורכת את האזכרות בבית הכנסת שלי בשבת בין מנחה לערביחת יושבית לומדים לזכרם ואז מוגש הכיבוד ואותו יום שליח הציבור לוקח את המפטיר שהוא עולה לתורה ואומר קדיש כי אחי לא גר באיזור וכדי להגיע לבהית הכנסת הוא צריך לנסוע וביום הפטירה אנחנו עולים לבית העלמין ושם קוראים אותיות נשמה ואחר כך אשכבה ואם יש מנין קוראיחם קדיש ואחר כך באותו היום אחי הולך לתפילה מנחה וערבית רגילה בבית הכנסת ובמהלך התפילה אומר קדיש יתום וזהו

תמיד צריך לעקוב אחרי הנושא ואז אפשר לקשר.

צריך לשמור,א.על מנהגים .ב.מוצא. ג.הכי חשוב על יהדותינו ועל שורשינו.כי בלעדי זה אין לנו זכות קיום,לא כעם,ולא כמדינה.נפסיק לחשוב שאנו חכמים יותר מהאפיפיור.כי מי שחושב שאנו מדינה דמוקרטית ואינו מבין מה זו דמוקרטיה ויותר מזה שאין קשר בן דמוקרטיה לבין צביונה של המדינה והעם ושמירה על ערכה,כדאי שיבין מהר שזה מה שיקרב את חורבנה הסופי של המדינה ושל העם היהודי. מותר לכם להסתכל ולראות מדינות נאורות ושאינן נאורות איך הם קנאים למדינתם,למוצאם ולדתם. פעם נהגו לאמר שהעם היהודי הוא אור לגויים,כאשר הוא שמר על עצמו. מאז שהמדינה קמה שוב לתחיה(מדינת ישראל היא לא פטנט או המצאה או גילוי של הרצל,בושה וחרפה למדינה יהודית/ישראלית שחושבת כך)עם ישראל שכח מהכל(מעברו)ושוב מתנשא. כיום הגויים הם אור לנו ואנו חושך לא רק להם,אלא גם ואומר רק לעצמינו.

kampf

New member
רק הבנה

מתוק בסך הכל ביקשתי לעשות קצת סדר לפי בקשתה של גיגוב ואתה עשית מזה פילוסופיה שלמה על חורבנה של ישראל. אבל אם כבר נכנסת לזה אז "כל אחד באמונתו יחיה" ואין לך להטיף לי או לכל אחד אחר. אני למשל אחרי המקרה שלי רק התרחקתי יותר מהדת והאמונה בשורשים הדתיים אבל אני מאמין מאוד בציונות וזה הדבר שבאמת נעלם לנו- לעם ישראל הכל רודפים אחרי בצע הכסף ולא רואים אחד את השני ממטר וזה מה שחבל,לצערי עם ישראל לא מתנשא כמו שכתבת עם ישראל פשוט מתפרק מבחינה חברתית , אסיים פה מקוון שניתן עוד לדבר על זה הרבה... שגב

כל אחד באמונתו יחיה???מה הקשר?

להאמין במדינת ישראל כמדינת העם היהודי הבלעדית והיחידה שבורא עולם הבטיחה אותה לנו ושכל העולם,כל הדתות מאמינות בזה,ורק עם ישראל לא.אתה יודע מה זה אומר? ועל זה אתה אומר איש באמונתו יחיה?עכשיו אני עוד יותר מתחזק בדבריי ובפחדיי לסופה של העם והמדינה ואני עוד יותר מבין איך זה שהערבים מחבלים בנו ללא לאות ומוכנים להקריב עצמם בהתאבדות וברצח ילדינו ועמינו,הסיבה גדולה וברורה,אם אנו לא רוצים בה ורק באמונתו יחיה,יש להם רוב הסיכוי לזכות במדינה שלנו בזכות חלומם עם ובלי מרכאות ולזכות בה למען כל הדת האיסלאמית ששם אין את המושג איש באמונתו יחיה שם יש את המושג,נותנים לך בחינם קח.במיוחד אם ישנו לאום שאינו נלחם על מוצאו,תרבותו ועמו ומדינתו.אתה לא היחידי לצערי שמתבטא כך,תחשוב אתה יחד איתם איזה עתיד יש לילדיך אם זו חשיבתכם.אני פילוסוף?(זה שלילי?)שאני קנאי למדינתי, דתי, ועמי,זה שלילי? הם מוכנים לאבד את משפחתם ולמכור ילדיהם לשטן למען המטרה הזאת. אני גאה בהם ומתבייש בנו.

איך הזמן טס

שולחת לכם כוחלות לעבור את האזכרות יודעת שבשנה הראשונה זה קשה יותר ומורכב יותר הזמן חולף מהר כל כך ונדמה שאתמול קראתי אתכם בפורום לראשונה אם אתם צריכים עוד הסברים תשאלו בכייף לךצערי צברתי נסיון בעניין

גיגוב יקרתי

מתוך כתבתך הבנתי שאת ומשפחתך רחוקות מהדת ...ולכן הצעתי לך לפעול לפי הנח לך .. ואני פעלתי כך ..(גם בגלל שלבני היה חשוב והקפיד לומר קדיש יתום 11 חודש) ב11 חודש עלינו קמצוץ מהמשפחה הקרובה לבית העלמין ... בשנה הבאתי כיבוד לבית העלמין אם המון מוזמנים בני משפחה ואחרים ...לא אינטימי ולא שלי .. נערכה האזכרה הדתית ע"י חזן שהוזמן לכך(שוב לפי בקשה של הבן) הקראתי הספד ...וכל אורח צוייד בפרח שעליו הדבקנו מדבקיה והיה ניתן לכתוב כמה מילות פרדה .. הרוב בחרו שלא לכתוב ...והיה עצוב לבוא לאחר כמה ימים ולראות את הפרחים כערמת זבל ...(רעיון לא מוצלח לדעתי) הכבוד וברכות על מזונות נעשו ביצאה מבית העלמין ..ישבו שם ודברו בזכרו...למשפחתו זה התאים והתפשרתי. בתכנון הראשוני היה מתוכנן ערב לזכרו,אולם עקב סכסוך משפחתי בחרתי לעשות הכל בבית העלמין ... אבל ברור שהחברים הטובים ומשפחתי ליוו אותי לביתי ונעשה מעיין ערב ספונטני לזכרו ... היה עצוב ..היה שמח ..נזכרנו בצחוקו ,בחוש ההומור ..ובעיקר שרנו את השירים שאת המילים הוא המציא ... היה טוב לסיים כך ...עם חיוך גדול וגעגוע .... אחרי ההזכרה הראשונה הרגשתי טוב משום מה ...מעיין סגירת מעגל ...פרדה...השלמה... ראיתי לראשונה את עיני ילדי נוצצות בהזכרם בו ... מאותו היום הוא חלק בכל פתחת שולחן ותמיד מוצאים צוחקים כשמדברים עליו ...זאת הנצחה שלו . מאז כל שנה ביום השנה עולה עם הבנים וכלתי לבית העלמין והבן אומר קדיש ביהכ, מתגעגעים ,משלמים עם החוסר ,וממשכים בשמחת החיים שלו ..

מיקה 42

New member
עזרה

גיגוב יקרה כנסי לקדישאנט ושםיעזרו לך למצוא את התאריך המדוייק ויסבירו לך מתי ואיך עושים את האזכרה
מקווה שעזרתי המון ניחומים מיקה

טטי123

New member
ה מנהגים לגבי 11 חודש תוי בעדה

אצל אשכנזים לא נהוג לערוך טכס או ללכת לבית העלמין בתאריך של 11 חודש אלא זה רק מסמן את הזמן שמפסיקים להגיד קדיש ורק בשנה עולים לקבר וכן לא נהוג לעשות סעודה. סעודות ועליה לקבר בתאריך של 11 חודש נהוג רק אצל ספרדים אפשר להתייעץ עם רב או לבדוק עם בני משפחתו של בעלך מה נהוג אצלהם בכל מקרה זה תקופה קשה ואת יכולה לבחור לעשות את מה שמתאים לך ולילדיך בהצלחה

למעלה