עזרה=]

Rachel1987

New member
עזרה=]

אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש..כרגע יש לי מחשב נייד של IBM דגם R51 .יש לי אותו כבר 3 שנים והוא דיי גוסס..חח הגיע הזמן להחליף אותו =) ..אתם יכולים להמליץ לי על מחשב טוב ? חשבתי להמשיך עם IBM ולרכוש את דגם R61 ,אבל אני לא בטוחה (וזו הסיבה שאני מתייעצת איתכם פה
) ועוד שאלה..איך אפשר להעביר את כל הדברים שיש לי על המחשב הנוכחי למחשב החדש? צריך להעביר את הכונן הקשיח למחשב החדש ואז הכל ישמר? תודה מראש!
 

יאיר B

New member
R61 זה יופי של מחשב.

אם תתני לנו נתונים נוספים כגון תקציב נתון ודרישות (אילו תוכנות ירוצו עליו) נוכל להתייחס בצורה יותר טובה. לגבי העברה של חומר: יש כמה אפשרויות - 1. אפשר לצרוב את החומר על CD/DVD (תלוי בגודל החומר). 2. אפשר להעביר עם DOK או נגן גדול או דיסקשיח חיצוני (אם יש לך כזה). 3. אפשר להעביר עם כבל (צריך לקנות כבל מתאים) או לעשות רשת בין שני המחשבים (בפורום רשתות יוכלו להדריך אותך בתהליך). באופן עקרוני לא מפרקים כוננים ממחשבים (במחשב החדש יהיה כונן קשיח מן הסתם והדרייברים שיש בכונן הישן לא יפעלו על החדש = המחשב החדש לא יעבוד... ואת גם עלולה לפגוע באחריות על החדש.
 

Rachel1987

New member
וואי תודה רבה על התגובה!

אני צריכה את המחשב ללימודים ולמוזיקה( ויש לי ה-מ-ו-ן שירים,למעלה מ4000 , ובגלל זה ממש חשוב לי שיהיה לי זיכרון גדול , כי נגיד במחשב הנוכחי הזיכרון ממש לא הספיק לי וזו הסיבה שכבר בשנה הראשונה לקיומו הוא התחיל לקרטע
) לסרטים , לתמונות וכל הדברים הרגילים..לא משהו מיוחד..יהיו עליו תוכנות כמו אייטוז,אימיול , פוטושופ , מסנג'ר DVD dycripter, Ipod video converter וכו' בנוגע להעברת חומר , קודם כל תודה על התשובה!
יש לך אולי מושג איך אפשר להעביר את כל השירים שיש באייטונז למחשב החדש בלי שהם ימחקו? פשוט אני הבנתי שאפשר רק עם הכונן הקשיח לעשות את זה ושבכל דרך אחרת - ימחקו לך כל השירים שם .. תודה רבה!!
 

kobi 23

New member
למען האמת

אני לא מת על הR של טינקפאד.אם כבר אני מעדיף לרכוש באותו מחיר מחשב מסדרה עיסקית של חברה מתחרה כמו הלטיטיוד של דל. אך אם התרגלת ואת אוהבת את הR הוא גם בחירה טובה , בטח יחסית לסדרות הכניסה של החברות המתחרות
 

יאיר B

New member
4000 שירים לא צריכים הרבה זיכרון.

20-25GB יספיקו בהחלט לזה. הייתי אומר חפשי מחשב עם 160GB, יכנס שם הרבה. התוכנות שאת משתמשת בהם הן לא כבדות ואין להן דרישה גדולה מבחינת מפרט המחשב. זיכרון פנימי 2GB יספיק. כרטיס מסך - אין בתוכנות שציינת דרישה לתלת ממד (פוטושופ זה דו ממד לצורך העניין). לכן גם כרטיס מסך של אינטל רגיל יספיק. מעבד - קור-2-דו יהיה טוב מאוד (למרות שגם קור-דו רגיל יספיק, אם את יכולה מבחינה כספית לשלם על ה-2, עדיף). לגבי לנובו - הסדרה העסקית שלהם משמרת את המורשת של IBM (אוי, אני נשמע כמו משווק שלהם
). אבל סדרת הטינקפאד היא סדרה טובה. R זה הדגם הזול שלה. אפשרות אחרת (אם את רוצה משהו אחר) - דל מסדרת אינפירון למשל (או ווסטרו).תציצי קצת בזאפ (לפי המפרט שרשמתי למעלה). לגבי העברה של השירים: אני לא משתמש באיטונס ולכן לא ממש מכיר אותה. יכול להיות שיש ספרייה איפשהו במחשב שמכילה את כל השירים שלך שהאיטונס מסתנכרנת מולה. אם יש לך איפוד עם נפח גדול (כלומר יותר מ-20GB), את יכולה לסנכרן את כל הרשימה של השירים שלך לאיפוד, ובמחשב החדש (אחרי התקנת איטונס עליו) לבצע סנכרון הפוך (אפשר עם יאמיפוד למשל). מציע גם לדבר עם פורום איפוד בתפוז - יש שם כמה מומחים לנושא (ואת לא הראושנה שיש לה בעיה כזאת).
 
למעלה