עזרה

עזרה

שלום לכולם. אני חדשה כאן בכתיבה אולם עד עכשיו קראתי. בני בן ה - 9 החל לקבל ריטלין לפני כשבועיים. (הוא תאום). לפני כן המצב היה זוועה. הוא ילד מאוד חכם ואינטלגנטי ולא הבין למה הוא לא יכול להצליח כמו אחיו התאום שזורה לו מחל על הפצעים כל אימת שהוא יכול. הוא היה מתנדנד ללא הפסקה בבית וגם בביה"ס. לשפני כשבועיים התחולל הנס. זה כמו עיוור שפקח את העיניים. הוא מחכה כל בוקר ליד המיטה שלי כדי שאתן לו את הכדור. גם בשבת שאני אומרת לו שלא צריך הוא מתעקש לקבל. הבעיה היא אחר הצהריים. משעה 4.00 הוא מתחיל לבכות לריב עם אחיו בבית (חוץ מאחיו התאום עוד שניים), אם הוא משחק עם חברים מיד מתחיל לריב וכך זה נמשך עד שהוא הולך לישון. הניאורולוג אמר שאפשר להוסיף לו עוד חצי כדור השאלה מה עושים???

הרברונן

New member
גם לנו יש בעיה כזו

שמתחילה כבר בסביבות 14:00. קוראים לזה "ריבאונד", וזה כנראה האפקט ההפוך להשפעת הריטלין. הנוירולוג שלנו (ודיברנו עם 2) המליץ דווקא שלא להגדיל את המינון, בגלל תופעות לוואי פוטנציאליות. הוא אמר שזה המחיר שעלינו לשלם, אם אנו רוצים להמשיך בריטלין. וכיוון שהריטלין אכן הביא אצלנו לשיפור ניכר, חבל לנו לוותר. כיוון שמדובר בשעות שאינן שעות בי"ס, אנו מנסים לווסת את ההתנהגות של בננו, ולנתב אותו לכיוון של משחקים עם הרבה הוצאת אנרגיה (הוא מאד אוהב משחקי כדור). כל טוב, רונן

זהבה נ

New member
תופעת "ריבאונד" ידועה מזה זמן רב,

לדעתי, אנני יודעת האם בנך מקבל את ה- SR ריטלין? זה שמתפרק לאט ומשפיע ליותר שעות. תנסי לחזור אל הרופא עם השאלה. בדרך כלל להרבה ילדים תוספת של חצי כדור באמצע היום מאזנת מעט את תופעת הריבאונד, לא תמיד כי לעתים זה גם לא עוזר. אבל שמעתי על ילדים שעברו לריטלין SR והריבאונד כמעט שאנו מורגש. זכרי כל ילד מגיב בצורה שונה ולעתים זה גם ניסויי, תהייה וטעייה. דבר נוסף, אל תשכחי, תמיד אנחנו כאן בשבילך, אני ושותפותיי לניהול הפורום החשוב שלנו. המשיכי לעדכן, זהבה נ זכויות הורים

דליה.ד

New member
שלום אקונומיקה ("ניק" מדליק)!

ברוכה הבאה למקום הנכון. התחושה הזו שכאילו וילון או מסך הורם מעל עיני הילד היא תחושה מדהימה! ואני מכירה את זה טוב מאוד מנסיון אישי על ילדי ועל ילדים אחרים. גם לבני הוסיפו, בשל הריבאונד, חצי כדור ואז אין את האפקט הדרמטי של ההשתוללות. אני יכולה להוסיף לך שתי המלצות: 1. חוג ספורט מספר פעמים בשבוע ינתב את האנרגיות של הילד לכיוון חיובי (כל חוג הוא מצויין, אני ממליצה בחום על שחייה). 2. טיפול קוגנטיבי-התנהגותי יתן לכם ולילד כלים להתמודדות חברתית. בגיל של בנך יש הצלחה מאוד גדולה לקבוצות תמיכה של ילדים והורים. השינוי מדהים! כדאי לנסות. יש מספר מכונים בארץ שמתמחים בסוג הטיפול הזה (בני עובר טיפול כזה - יחידני- כי הוא בגיל ההתבגרות, השינוי לא יאמן!!!). ידוע לי ששתי ההצעות יקרות, אבל מנוי לבריכה יכול לתת לילד סיפוק רב ובילוי נאות!

ברוכה הבאה אקונומיקה!../images/Emo140.gif

באופן עקרוני הריבאונד לא אמור להימשך כל כך הרבה שעות, אבל התסכול כן, במיוחד אצל ילד שכל כך מודע להשפעה החיובית שיש לכדור עליו. דבר נוסף שיש לזכור זה שהבית הוא מקום לפריקת תסכולים שלא ניתן לפרוק במערכות הגן ובית הספר בשעות הבוקר, והעניין מהווה תוספת לא קלה להתמודדות בבית, אנו נתנו חצי כדור אחה"צ לתקופה ארוכה, כשהילד רכז לעצמו מיונויות וביטחון יותר טובים, הפסקנו את הכדור של אחה"צ בכל מקרה, אם הנוירולוג הוא זה שהשיא את העצה, הייתי מיישמת, תמיד אפשר להפסיק את נתינת הכדור של אחה"צ אם רואים שזה לא מתאים.

Yev

New member
רק הערה קטנה לגבי אקונומיקה.

לא יודע למה אבל חשוב לי להעיר. זה לא אקונומיקה כותבת(חן) אלא אמא שלה(שפשוט משתמשת בכינוי שלה) לא שזה משהו כזה רציני. פשוט היה חשוב לי להדגיש את זה כי אני אישית בהתחלה לא הבנתי כשחן(שאני מכיר אותה) שהיא בת 17 כתבה בני...

דליה.ד

New member
עכשיו אני מבולבלת

ולא יודעת מה קורה, מי כותב ועבור מי אני משתדלת כל כך? הייתי מציעה שאנשים יהיו כנים במידת האפשר כי אחרת העיצות שלנו נשפכות לריק. וחבל לי. אני כמובן לא מבקשת שאנשים יזדהו (למרות ששמי באמת דליה) - כמובן, אבל אל תפברקו לנו בעיות וןקשיים...בבקשה. יש לנו מספיק בעצמינו. אנחנו מוכנות להקשיב ולעזור לכל מי שצריך, באמת ומכל הלב. אבל אני נפגעת מדבר כזה. אולי אני רגישה מידי?....לא יודעת, אבל זו אני!

Yev

New member
לא קרה כלום

שום דבר לא מפוברק... פשוט האמא השתמשה ב USER NAME של בתה. וזהו.

למעלה