עזרה

עדי דבש

New member
עזרה

אני מנסה לקפל את הפרפר בקובץ המצורף. מישהו יודע מה אומר הסימן בצורת עיגול, עם שני חיצים שחורים מלאים עבים על השוליים שלו? הסימן הזה נמצא בין השורה הראשונה לשניה מצד ימין. בערך בין שלב 3 ו-4 נדמה לי. בעצם, אם אני כבר שואלת על סימנים, יש עוד שנים שאני לא מבינה: מה אומר החץ בשלב 6, עם ראש חצוי חלול? והחץ בשלב 10, קטן, שחור ומוארך? אולי בסוף אני אדע מה אומרים כל הסימנים של דיאגרמות בלי מלל (;

גילה או

New member
עזרה בסימנים

העיגול עם 2 החיצים נמצא בין שלב 2 ל3 והכוונה שלו היא-לסובב את הנייר ב90 מעלות כך שקווי הקיפול האנכיים שקיפלנו יהיו אופקיים כמו שמצויר בשלב 3. החץ בשלב 6 מראה שיש להוריד מאחורנית את החלק של הקיפול כך שנקבל את הדגם כפי שמצויר שלב 7 ראש החץ הקטן השחור מראה שיש לבצע קיפול פנימי .זה הסימון שהכי קשה הסביר אותו במלל.כשתגיעי אליו תנסי ואם עדיין לא תצליחי אחשוב איך להסבירו. בעיקרון יש סימונים קבועים ויש גם סימונים שיוצרים שונים מאלתרים כל אחד לפי הבנתו.חשוב תמיד לקפל שלב שלב ולהסתכל תמיד על השלב הבא ולראות איך התוצאה צריכה להראות בסוף השלב ולנסות להביא את הדגם לתוצאה הרצויה . בהצלחה !

עדי דבש

New member
תודה רבה!

נדמה לי שהבנתי את החץ הקטן השחור - זה אומר שצריך למעוך את המשולש פנימה, נכון? משהו כזה? בערך? פשוט ללחוץ על המשולש עד שהוא יתקפל למן משולש פנימי?

גילה או

New member
תיקון

לא מספיק להכניס את המשולש עד שהוא יעלם .זה מן קיפול מעיכה.אחרי שהוא נעלם מרימים את הדש לאורך הקו המקווקו.אני יודעת שזה נשמע סינית אבל ככה זה כשמנסים להסביר במילים....
אני נתקעתי בשלב מאוחר יותר...כך שהפרפר שלי עדיין גולם.

gvish

New member
יש טעות בשלב 14

השרטוט הוא כאילו בשלב 13 היה קיפול בקעה ולא קיפול הר, אבל המשך הקפלים מתאים לקיפול הר. הדפסתי את הקובץ. אי"ה אני אביא אותו למפגש.

למעלה