עזרה.......

גלגלול

New member
עזרה.......

אנוכי סטודנטית לתקשורת, כעת עומלת על עבודה בנוגע לשיווק חברה אופנועים סינית חדשה , מספר שאלות לי אליכם אנשים טובים..מה ההבדל בין חברה סינית ליפנית? ומהן החברות היפניות המובילות בשוק?

dudmel

New member
על ההבדלים בין הכלים הסינים ליפנים דיברנו קצת

נסי להריץ חיפוש לפי FYM, קיוואי (קיווי) וזונגשן (זונגשיין). לא יודע כמה מידע תמצאי, הכלים חדשים למדי בארץ ורוב האנשים עדיין חוששים לקנות אותם, כך שאין יותר מדי מידע. נסי גם בפורום אופנועים. מעט מידע נוסף על הכלים: http://www.motobike.co.il ,http://www.fullgaz.co.il החברות היפניות המובילות הן הונדה, ימאהה וסוזוקי.

dudmel

New member
אה וגם קוואסאקי יפנית מובילה

מייצרת רק אופנועים... בגלל זה שכחתי אותה

בועז בר

New member
קוואסקי מייצרת גם עוד כמה דברים "קטנים"

חוץ מאופנועים, כמו.... ATV: טרקטורונים ומיולים, ג'ט-סקי, סירות... ספינות, אוניות ומעבורות, רכבות וקטרים... מנועי דיזל ימיים, טורבינות קיטור... מנופים ועגורנים, כלי גינון מוטוריים... ועוד איזה דבר אחד או אלפיים
מה שנכון.... קטנועים הם לא מייצרים.

dudmel

New member
נו למה להיות קטנוני... הבנת למה התכוונתי ../images/Emo7.gif

ההבדל הגדול ביותר הוא...

שהחברות היפניות ממוקמות בקבוצת איים שעונה לשם יפן, והחברות הסיניות ממוקמות במדינת ענק שעונה לשם סין... במילים אחרות... אם את שוקדת על עבודה אקדמאית, כדאי שתשאלי שאלות מכוונות יותר, רלוונטיות למחקר שאת עורכת, ספציפיות יותר....

speedy64

New member
לכבוד גלגלול

שלום לך אז בעיקרון אני לא מבין יותר מידי בהבדלים בין אופנועים יפנים לסינים {וגם שימי לב שאת בפורום קטנועים וכדי לך לשאול את השאלה הזו בפורום אופנועים...}. אבל ממה שאני כן מבין היפנים עוסקים באופנועים כבר זמן רק ומהווים תחרות חזקה ביותר לחברות אירופאיות ואמריקניות, יש אפילו שיגידו שהחברות היפניות הן המובילות בתחום. בעיקרון בגלל הזמן הרב יש להם ידע ושם איכותי בשוק. מנגד יש את החברות הסיניות שהן כולן {לידיעתי, בלבד} חדשות והמדינה סין עצמה היא מדינה שלא "יוצרת" אלה "מעתיקה/משכפלת" ולכן אין לחברות הללו את הידע הדרוש לבניה איכותית. הן מפרקות כלים של חברות אחרות, מעתיקות את החלקים ומרכיבות על זה את השם שלהם. לא פעם ולא פעמיים היו מכוניות ואופנועים שלמים "מועתקים" תחת שם דומה למקור ונימכרים בשיווק סיני. אני חושב שזו נקודה מעניינת להתחיל ממה את העבודה. ואם זו לא עבודה אקדמאית אלה למטרות שיווק אז כל נושא האמינות, בטיחות ובעיקר הידע המקצועי חייב להגיע במרכז העבודה ולהעביר לציבור שהחברה הסינית החדשה היא איכותית ולא עוד מעתיקנית. בכל מקרה כדוגמא לכל מה שרשמתי פה אני מצרף לינק לכתבה על מכונית סינית שמדגימה את הפער העצום בין הידע המקצועי מבחינת בטיחות באירופה ובסין. בהצלחה! נ"ב גם אני סטודנט לתקשורת.

galgol101

New member
תודה רבה

תודה רבה לכל מי שענה והתייחס, בנוסף שאלה לי אליכם... במידה ויוצא עכשיו קטנוע 50 סמ"ק איכותי מתוצרת סינית, האם אתם תתעניינו או שיש איזה שהיא נאמנות לסוג מסוים של קטנוע עבוריכם? רוכב מונע משיקולים אמוציונאליים (נאמנות למותג, קטנוע ראשון ) או ראציונאלים (מכלול המוטורי ,חסכון) ?

dudmel

New member
גם וגם

כמובן שהשיקולים של אחד שונים משל האחר, לפעמים בצורה מהותית מאוד. אני כנראה לא הייתי קונה קטנוע סיני שהוא חדש בשוק. האמת היא שברור לי שברגע שיתאפשר לי מבחינה כלכלית אני אקנה כלי יפני. את הקטנוע הנוכחי שלי (סאן יאנג) קניתי גם בגלל ניסיון טוב עם החברה וגם בגלל שהוא מציע חבילה אטרקטיבית במחיר נוח.

shuky63

New member
אני לא אקנה אופנוע/קטנוע סיני בשום מצב.

בתחומי האלקטרוניקה רוב החברות היפניות מיצרות בסין.זה אומר שהמפעל הוא יפני לגמרי חוץ מפועלי היצור(בגלל שעלותם זולה). עם זה אין לי שום בעיה.אני טכנאי אלקטרוניקה שמטפל שמכשירים יפניים שמיוצרים בסין וגם במכשירים של חברות סיניות(שם גם המנהלים,המהנדסים המכונות והכל סיני).תנו לי ביד קרביים של מכשירים משני הסוגים ואני בטוח אבדיל בניהם.ההבדל תהומי. כשזה מדובר בטלבזיה שעולה 500 שקל אין לי בעיה לקנות משהו סיני אבל קטנוע/אופנוע בעשרות אלפי שקלים בטוח לא. ויותר מהכסף.שאלתם את עצמכם למה חברות רכב יפניות מיצרות רכבים שלהן באירופה אבל לא בסין.כנראה לא סומכים על הפועלים הסיניים במוצר שמרכיב הבטיחות בו הוא הכי חשוב.לפחות לגבי מכונית סינית קראתי שמבחני הבטיחות שלה היו מזעזעים.מות בטוח בתאונה שבמכונית ארופאית יפנית היית יוצא בפציעות קלות.אם יש אחרים שמוכנים לסכן את חייהם ולהיות שפן הנסיונות,אני אחכה כמה שנים ואז נראה. בקיצור,לא רוצה ליאש אותך אבל את בצרות עם השיווק של החברה הזאת.

למעלה