לכבוד גלגלול
שלום לך אז בעיקרון אני לא מבין יותר מידי בהבדלים בין אופנועים יפנים לסינים {וגם שימי לב שאת בפורום קטנועים וכדי לך לשאול את השאלה הזו בפורום אופנועים...}. אבל ממה שאני כן מבין היפנים עוסקים באופנועים כבר זמן רק ומהווים תחרות חזקה ביותר לחברות אירופאיות ואמריקניות, יש אפילו שיגידו שהחברות היפניות הן המובילות בתחום. בעיקרון בגלל הזמן הרב יש להם ידע ושם איכותי בשוק. מנגד יש את החברות הסיניות שהן כולן {לידיעתי, בלבד} חדשות והמדינה סין עצמה היא מדינה שלא "יוצרת" אלה "מעתיקה/משכפלת" ולכן אין לחברות הללו את הידע הדרוש לבניה איכותית. הן מפרקות כלים של חברות אחרות, מעתיקות את החלקים ומרכיבות על זה את השם שלהם. לא פעם ולא פעמיים היו מכוניות ואופנועים שלמים "מועתקים" תחת שם דומה למקור ונימכרים בשיווק סיני. אני חושב שזו נקודה מעניינת להתחיל ממה את העבודה. ואם זו לא עבודה אקדמאית אלה למטרות שיווק אז כל נושא האמינות, בטיחות ובעיקר הידע המקצועי חייב להגיע במרכז העבודה ולהעביר לציבור שהחברה הסינית החדשה היא איכותית ולא עוד מעתיקנית. בכל מקרה כדוגמא לכל מה שרשמתי פה אני מצרף לינק לכתבה על מכונית סינית שמדגימה את הפער העצום בין הידע המקצועי מבחינת בטיחות באירופה ובסין. בהצלחה! נ"ב גם אני סטודנט לתקשורת.