עזרה :)

absurd len

New member
עזרה :)

אהלן שוב.. המון, המון, המון מחזות ועדיין לא ממש בטוחה.. צריכה עצה: קראתי את "רומנטיקאים" של חנוך לוין ונהניתי נורא. יש סיכוי שאני אמשיך עם המחזה הזה, אבל יש בעיה קטנה (אבל פתירה): יש בהפקה שלי בין 3 ל5 שחקנים, כשאחד בן והשאר בנות. ברומנטיקאים יש שלוש דמויות, שזה אידיאלי, אבל יש שני גברים ואישה אחת. מה עדיף- לשנות את מין אחת הדמויות, או לגרום לשחקנית בהפקה לשחק תפקיד של בן? (האם שינוי מין הוא בכלל בגדר רעיון טוב?) תודהתודהתודה מראש :)

Etamar Perdo

New member
לפי דעתי

עדיף לשנות את מין הדמות מאשר שמישהו תשחק בן. זה תמיד יוצא ממש מכוער ולא אמין (לפחות מה שאני ראיתי) בנות שמשחקות בנים זה בעייתי ועדיף להשתמש בזה רק כמוצא האחרון. יש יוצאים מן הכלל, אבל עדיף לשנות את מין הדמות.

לדעתי,

יש המון בעיה בכך ששחקנית משחקת דמות של בן. זה על גבול המגוחך והלא מכבד - הן את הטקסט והמחזאי והן את האינטיליגנציה של הצופים. יתרה מכך, במחזה הספציפי הזה - שינוי דמות זכרית לנקבית הוא לא אפשרי בעליל. לחייצ'יק ובונבונל (הזכרים) יש תפקיד מהותי, עצם היותם זכרים. וכמובן - המחזאי בחר לכתוב את המחזה כך שישנן שלוש דמויות בלבד ושתיים מתוכן זכרים, כנראה שיש סיבה מוצדקת מאוד לכך. מה שאני יכול לומר, זה שיש לך טעם נפלא, כי זה מחזה באמת מדהים ביופיו, אבל הוא בעייתי טכנית (גם גיל הדמויות יכול להוות בעיה לבני נוער, יש להיזהר שלא לשחק גיל).

absurd len

New member
יותר מלקחתי לתשומת ליבי

עברו המחשבות האלה בראש שלי, אבל בהחלט עזרתם לי לחשוב יותר צלול. תודה :) לעזאזל..כל כך נהניתי מהמחזה הזה.. ניחא. יש למישהו אולי רעיון למחזה הדומה באיזשהו אופן למחזה הזה? אני חושבת שהכיוון הזה ממש קורץ לי.. ושוב תודה!

absurd len

New member
אהמ אם כבר..

אהיה יותר ספציפית: יש לי הפקה של בין 3 ל5 שחקנים, עם אפשרות לבן אחד והשאר בנות, או רק בנות. רעיון למחזה בסגנון "רומנטיקאים" עם הדרישות לעיל יוכל לעזור עזרה ענקית (עצומה!) תודה מראש

למעלה