עזרה...

• פותח הנושא snork
  • פורסם בתאריך

snork

New member
עזרה... ../images/Emo92.gif

או.קיי, אז הבנתי שהגוף מתחיל להשתמש במאגרי השומן 20-30 דקות לאחר שמתחילים בפעילות שעובדת על סיבולת. אני רצה 30 דקות ולאחר מכן הולכת הליכה מהירה כ20 דקות. האם הגוף ממשיך לשרוף שומן למרות שהדופק ירד? או שהמטרה היא להישאר עם אותו הדופק בכל אותו הזמן, ולכן עדיף ללכת 50 דקות רצופות? אם אני אלך קודם ורק אחרי 20 דקות אתחיל לרוץ תהיה שריפה משמעותית יותר של שומן? או שאין הבדל? רק סקרנית, אודה לכם אם תעזרו... סוף שבוע מצויין!
זהבית.

דורון ק

New member
מיתוסים על ארובי

הגוף מתחיל להשתמש במאגרי השומן מיד עם תחילת הפעילות!גם אחרי 5 דקות תחמצני שומן,העניין הוא שמאגרי הגליקוגן(פחמימות) עדיין לא התרוקנו ולכן תוציאי גם פחמימות וגם שומנים כשאחרי כ-30 דקות מאגרי הגליקוגן הידלדלו הגוף יסתמך על יותר שומן לאנרגיה-ככל שהדופק יהיה יותר נמוך ככה ההסתמכות על שומן תהיה גבוה יותר בכל מקרה. ולמרות כל זה הצעתי לך היא לעשות את האימון עם דופק כמה שיותר גבוה כך ההוצאה הקלורית שלך תהיה יותר גדולה,ולמרות שאחוז הקלוריות מהשומן יהיה יותר קטן,הרי שיותר קלוריות(שומן ופחמימות)בסך הכל יוצאו באימון עם עצימות גבוה. עוד הערה:מאחר שידוע לכל שפחמימה יכולה להפוך לשומן בתוך הגוף הרי שאחרי אימון סביר להניח שפחמימות ילכו למאגרי הגליקוגן ברובן,ולכן גם פה יהיה איזשהו רווח בשומן שלא נאגר.

snork

New member
כלומר...

אם אני מתחילה בריצה 30 דקות ואחר כך עוברת להליכה 20 דקות אני אשרוף יותר שומן באימון עצמו מאשר אם אני אלך 20 דקות ולאחר מכן ארוץ? למרות שההוצאה הקלורית זהה? הגוף הוא מכונה משונה...
זהבית.

דורון ק

New member
רשמתי לך...

שבעצימות נמוכה כמו הליכה תחמצני יותר שומן באחוזים ולעומת זאת בריצה שהיא פעילות בעצימות גבוה יותר תוציאי יותר קלוריות כאשר האחוז מהשומן יהיה קטן יותר-זאת אומרת שנגיד(תיאורטית)תעשי הליכה למשך שעה תוציאי כ-400 קלוריות כאשר 50% מהן שומן זאת אומרת 200 קלוריות משומן,בריצה תוציאי נגיד 1000 שנגיד 30% מזה שומן אזי שהוצאת 300 קלוריות משומן ולכן אני ממליץ לך לעשות פעילות יותר עצימה עם דופק כמה שיותר גבוה. וגם צריך לזכור שפעילות עצימה יותר: 1)תביא להוצאה אנרגטית גבוה יותר במנוחה גם שעות לאחר הפעילות! 2)תביא לזה שפחות פחמימות(אם בכלל)יעברו המרה לשומן בארוחה שלאחר האימון!ובטווח הארוך אף יכולה להגדיל במעט את ספיגת הגליקוגן(מאגרי הפחמימות). לכן אל תיכנסי לחישובים!-תעשי את הפעילות הכי מעייפת וקשה שאת יכולה,ותאכלי טוב לאחר מכן(הרבה פחמימות).

snork

New member
תודה רבה על העזרה!

השכלתי והפנמתי
זהבית.

ועוד טיפ

אם תתחילי את האימון שלך עם אימון המשקולות, ואח"כ תעברי לאימון האירובי, "תשרפי" שומן בקצב מהיר הרבה יותר כי כבר במהלך האימון האנ-אירובי את משתמשת במאגר הגליקוגן וכשאת מגיעה לאירובי - את מתחילה להשתמש ברזרבות.

למעלה