עזרה

עזרה../images/Emo9.gif

טוב אני לא יודעת אם זה לפה אבל אנסה..אני לומדת במגמת תקשורת רדיו ואני עושה את העבודת גמר שלי על רבי מכר.ואני צריכה אות תוכנית,עכשיו חשבתי להתחיל את האות תוכנית עם השיר אוהב להיות בבית-בחידוש של 'הקרטל"..אבל אין לי רעיון למה להגיד באות תוכנית. יש למישהו רעיון מגניב ומקורי?אשמח לעזרה!

smailie

New member
כמה שאלות:

1) איך השיר "אוהב להיות בבית" קשור בדיוק לנושא של רבי - מכר? האם זה בגלל השורה: "... והספרים הישנים" וכו'? 2) מה את מבקשת מאיתנו, בעצם? רעיון לטקסט של הפתיח? מה לומר בהמשך התוכנית עצמה? 3) יש לך כבר מרואיינים / אייטמים? בהצלחה:)

עונה../images/Emo13.gif

ואוו באמת לא הסברתי את עצמי כמו שצריך..הנה התשובות
1.כןן..בגלל הפזמון "אבל אני אוהב להיות בבית עם התה והלימון והספרים הישנים.." אבל בלי קשר,אולי יש לכם עוד שירים שמדברים על ספרים ואולי יותר יתאימו?
2.מה שאני רוצה זה רק רעיון לטקסט של הפתיח-אות תוכנית
3.מרואיין אחד בינתיים-רון לשם הסופר שכתב את אם יש גן עדן
אייטמים-פינה אחת על הספר 'דרך' שהוא רב מכר עולמי והוא נבחר לספר העשור..ואני רוצה לעבוד גם על כתבת אינסרטים אך עדיין לא מצאתי שאלה לכתבה.. סליחה על החפירה

smailie

New member
אני מבין שזה תרגיל הגשה במסגרת מגמה של בי"ס

אז מה דעתך על פתיח כזה? "שלום לכם. תניחו עכשיו את כל המחברות והספרים ותאזינו לנו. זה בסדר... יש אישור מההנהלה. כי בשעה הקרובה אנחנו גם ככה נדבר על ספרים, אז לא צריכה להיות בעייה". את, כמובן, לא צריכה לומר את זה בדיוק במילים האלה, אבל הפאנץ' ברור. שירים שמתאימים? 1) בסמיכוּת לראיון עם הסופר רון לשם (לפני האייטם או מיד אחרי סיומו), להשמיע את השיר "אם יש גן עדן" בביצוע אייל גולן. 2) "באושר ועושר" - אתי אנקרי. 3) "סינדרלה" - להקת "רוקפור". 4) "בן המלך" - להקת "משינה" (לא קשור לסיפור ידוע ספציפי, אבל בנוי כמו אגדה). 5) שיר שלקוח מסרט שנעשה לפי ספר שהיה רב - מכר. לדוגמא: "השיר סוף קיץ" בביצוע ברי סחרוף וערן צור, שליווה את פסקול הסרט "חכמת הבייגלה" או הנעימה של הסרט "מלחמת הכוכבים". 6) "כמו עפיפון" / יהודית רביץ (באסוציאציה ל"רודף העפיפונים"). מקווה שעזרתי במשהו. שיהיה בהצלחה:)

אמממ... רק הצעה אחת (חלש בספרות)

ניתן לראיין את אבירמה גולן או ציפי גון-גרוס, שמגישות תכניות בנושא ספרות ברדיו ובטלוויזיה. כמו כן - "הערונת" על הפתיח שנכתב כאן למעלה, יש לומר "הניחו" ו"האזינו" ולא כפי שנכתב. בהצלחה!!!

רפי35

New member
הצעה לאינסרט...

אולי זה טיפה מנוגד לרעיון אבל יתפוס לדעתי 2 ציפורים במכה אחת: "בזמן הפנוי, ספר או רדיו???" ... מכאן תוכלי לשחק עם התשובות וכמובן חשוב שיהיו כמה הסברים של למה ספר או רדיו... בהצלחה.

כןן הבעיה שאני צריכה לא רק לאסוף

קולות כמו בקולאז' אלא גם לראיין מישהו מומחה..ואין לי זמן..אני צריכה להגיש את זה יום חמישי,בעייייה\: אבל תודה

נגיד אם הנושא שלי זה רבי מכר..

אז לראיין מישהי מצומת ספרים או סטימצקי שמבינה בנושא ואז לשלב את זה בכתבת אינסרטים בנוסף לקולאז'..|:

תפסיקי לקרוא, תתחילי לשמוע שירים..

אולי אז תביני על מה כולם מדברים (תמיד אהבה, עברי לידר - יכול להיות אחלה סגיר לתכנית שלך) שירים על ספרים: הסוף של הסיפור - איה כורם סיפור מכור - מאיה בוסקילה שני סיפורי אהבה קטנים - החברי של נטשה אבא סיפור - מיקי גבריאלוב (אחד האהובים עלי) לילה שקט עבר על כוחותנו בסואץ- מאיר אריאל (קורא איים בזרם...) מה קורה - אני קורא! - צוות בלי סודות (תודי שמדובר ביציאה) נרקוד נשכח - שלמה ארצי (בספר שאני קורא, גם ג'ורג' זרוק דפוק) מדפים - בית הבובות לא רואה ממטר - מוקי (קונים ספרים שמסבירים איך צריך לחיות) גרה בשנקין - מנגו (היא כל כך מסובכת, כותבת ספרים במיטה) בומביי דנה ברגר (ריקוד חייזרים, דיון על ספרים במבצע מחירים) רעיונות לראיונות: - רם אורן - אילן הייטנר הגאון - אבי שומר - מנכ"ל צומת ספרים ואיריס בראל מנכ"ל סטימצקי - על התחרות למכירת ספרים (מבצעי "4 במאה" מול "ספר מתנה"). מתי כדאי לקנות ספרים? האם לשבוע הספר יש בכלל משמעות? (הרי כל השנה הפכה למבצע אחד גדול). האם למבצעים יש השפעה ישירה על רשימת רבי הכר. - בעלים של חברת הוצאה לאור (כאן אנחנו חוזרים שוב לרם אורן) - האם זה משתלם לכתוב ספרים? מה עשו המבצעים לכותבי ספרים? חוקר תקשורת - האם עולם הספרים עדין רלוונטי בעידן התקשורת האלקטרונית? - תחקיר אלו ספרים נמכרים יותר: סיפורת, עיון ופנאי, מדריכים, ילדים. בחרת נושא ממש מעניין, שיהיה לך בהצלחה.

ווווווווואווווו תודה ענקית!!!!!!!!!!!../images/Emo13.gif

כןן אני גם חושבת שהוא מעניין והוא גם קרוב לליבי,אני חולת ספרים
ושוב תודה גדולה!!!

למעלה