עזרה

עזרה../images/Emo70.gif

אבי אלמן שאיבד את אימי פחות משנה. מאז הוא מבזבז ללא הגבלה קונה דברים שהוא לא צריך,מטייל ברחובות בשעות לא סבירות. וגם לא מקשיב לי לבת שלו,ולבעלי. אז כך בעבר הוא היה בטיפול נפשי קבוע לקח תרופות באופן קבוע כל יום,וגם זריקה אחת לחודש. מאז שאימי מתה הוא רק הדרדר...הפסיק לעבוד.....עבד בשיקום של עמותת "אנוש" ולפני פחות מחודש גם הפסיק את הטיפול על דעת עצמו.... התקשרו אליו ואמרו לו שיבוא לשיחה אבל שום דבר. האם המצב שלו יכול להיות גרוע יותר? ומה אני יכולה לעשות ולמי לפנות? כי זה מאד חמור הוא מטריד אותי מתקשר המון ובאמצע השיחה סוגר בא אלי ומחטט בארונות,מוכר דברים מהבית...יש לציין שלא חסר לו כסף אבל הכל מהחסכונות וגם זה יגמר. קנה המון דיסקים וקסטות בסכום של 12000 אלף ש"ח ושילם בתשלומים. אז המצב מאד קשה. דברתי עם הרפואה שלו ואמרתח לה את המצב היא אמרה שאני צודקת היא יודעת שהוא בטיפול אבל הוא אמר לה שהוא מרגיש יותר טוב. ובכוח אי אפשר להביא אותו למרפאה לשיחה.ואני ובעלי יודעים את המצב האמיתי שלו ועד כמה הוא נמצא במצב קשה. אז מי כן רשאי, לקחת אותו לטיפול? ומה קורה עם הפנסיה של הנכות שהוא מקבל......כי הוא לא רוצה לקבל את הטיפול הדרוש. מקוה שתעזרו לי .........

nutmeg

New member
כשאדם מסרב לקבל טיפול

והסרוב מגיע ממקום חסר שיפוט (שקשור למחלתו) אפשר להפעיל את הפסיכיאטר המחוזי... אבל זה ממש ממש כשאין ברירה ואין דרך אחרת להביא את אביך לטיפול. יכול להיות שתצטרכו לנקוט בהליכים לאפוטרופסות אם למשל הוא מסכן את נכסיו ועשוי להתרושש (שוב, מתוך חוסר שיפוט). ממה שכתבת הבנתי שיש לו רופא מטפל אצלו הוא נמצא במעקב - אולי בתור שלב ראשון לפנות לאותו רופא? קרוב לודאי שההתדרדרות במצבו של אביך נובעת מכך שהזניח את עצמו והפסיק לקחת את הטיפול התרופתי שאיזן אותו. במקרים מסויימים כדאי לשקול אשפוז ולו רק על מנת לאזן את התרופות בחזרה ובינתיים לעשות קצת ארגון מחדש לגבי סידורי המגורים שלו. יכול להיות שאביך לא מסוגל לדאוג לעצמו לבד. את כל הסידורים ניתן כבר להתחיל לעשות תוך כדי אשפוז עם מתאם הטיפול.

ל ו ל י ת

New member
עד כמה שידוע לי

(אל תקחי את דבריי כלשונם כי איני עורכת דין) ניתן להפעיל על אדם כח לשם קבלת טיפול רק אם הוא עומד לפגוע בעצמו או בסביבה. לפי התיאור שלך נשמע משהו יותר אפקטיבי אך אינני יודעת מספיק ולכן לא יכולה לקבוע אבחנה דרך מחשב. בכל מקרה מה שאני מציעה לך זה לנסות לדבר שוב עם מי שמטפל בו שיקראו לו באופן רציני יותר לטיפול. אני יודעת שלעיתים מקומות ציבוריים לא ממש מזיזים את עצמם לשם כך ולפעמים כן (תלוי בנפשות הפועלות) אבל תסבירי את המצוקה שאת רואה ותנסי שיקראו לו כדי שאיש מקצוע יוכל לעזור לו יותר. במידה וזה לא יעבוד העצה שלי אליך זה ללכת באופן פרטי לאיש מקצוע (אולי מטפל משפחתי?) ולנסות לחשוב יחד מה עושים, אולי אפילו להזמין את אבא שלך על בסיס משפחתי לשיחה עם מטפל משפחתי (לא יועץ, אלא מטפל) ויחד לחשוב מה עושים. שהרי הכוונה היא לחשוב יחד איך הוא חוזר להיות נעזר, איך הוא עובר את האבל המתמשך הזה על אמך שהלכה לעולמה, וגם איך אתם יכולים לעבור זאת מבלי להיות עסוקים כל הזמן בדברים שהוא עושה. אולי אם תוכלו לדבר את הדברים יחד כמשפחה, לפתוח גם דברים הקשורים לאובדן, לאבל ולרגשות סביב האובדן (שלו, שלך ואני לא יודעת מי עוד קשור למשפחה שלכם) זה יוכל לפתוח ערוץ חדש לתקשורת ואולי יאפשר לו גם לחזור עם הזמן לטיפול תרופתי. מקווה שנתתי כיוון,

דיברתי עם הרופאה../images/Emo41.gif

של אבי והיא הזמינה אותו לשיחה כבר ביום רביעי בבוקר,ואני התקשרתי לאבי ולי הוא אמר שהוא לא ילך למרפאה.כי הוא בריא והוא לא יקח יותר כדורים נגד ההמחלה הנפשית.ושוב התקשרתי לרופאה והיא אמרה לי שבכוח אני חייבת להביא אותו למרפאה לבריאות הנפש. ושוב אני בבעיה רצינית,כי הוא חייב לקחת את הטיפול זה טיפול שהוא מקבל כבר 20 שנה,ועכשיו חודש הוא הפסיק את הטיפול על דעת עצמו. הבנתי מהרופאה שזה טיפול של זריקה פעם בשבועיים,וגם כדורים לשינה בלילה וגם נגד העצבים שלו שיהיה רגוע.אני עכשיו צריכה לטפל בכל זה לבד,ולקחת את אבי בכוח לטיפול. והוא ממש לא מבין כמו אדם שהולך עם הראש בקיר.... מה אפשר לעשות? הוא חושב שהוא הכל יכול,לא מקבל את האמת שהוא חולה ולי הוא אומר שאין לו אף בעיה פיזית אבל מחלה נפשית זאת מחלה קשה יותר. תודה על העזרה..... ומקוה שתעזרו לי לפתור את הבעיה ......

ל ו ל י ת

New member
אני בערפל

אתי כולה להיות שם ביום רביעי וממש ללוות אותו למרפאה? את יכולה לשבת איתו להבין מה מציק לו ולמה הוא לא רוצה ללכת? אגב מחלת נפש זה גם פיזי, אמנם נפש, אבל החומרים במוח, והכדורים מאזנים אותם או לפחות שואפים לזה. האם ידועה לך האבחנה של הדבר ממנו סובל אביך? כדורי שינה? למה? האם את יודעת שיש כדורי שינה שממכרים (לא כולם, אבל לידע כללי) שווה לבודק עם הרופאה מה הוא מקבל ולעשות סדר. כמה זמן שאמך לא בחיים? מישהו מדבר איתו מעבר לדאגה הבסיסית למחלה ולתרופות שלו? איך הקשר בינכם? אולי הוא בין יתר מנסה לומר משהו שמעבר למחלה? האם את בת יחידה? בן כמה אביך? למה הרופאה מתכוונת שאת חייבת ואפילו בכח?? כי אחרת מה? אני שואלת את כל שאלות הללו לא כדי חס וחלילה לערער על הסמכות או המקצועיות אלא משום שיש לי הרגשה (ותקני אותי בבקשה אם אני טועה) שאנו מדברים כאן על אביך כעל מחלה. אוקיי הוא סובל 20 שנה ומטופל זה לא אומר שהוא חסר רצונות ורגשות ודברים שכואבים ומפריעים לו. אני אומרת זאת כיוון שללא קשר לתרופות ולכלום, שווה לבדוק מה קורה בינכם מעבר לתכנים שקשורים בתרופות. מקווה שגם זה כיוון ובכל מקרה אני כאן עוד קצת הערב אם יש לך שאלות.

לולית../images/Emo141.gif

אמי נפטרה בינואר שנה שעברה. אני בת יחידה ומגיל צעיר מאד עצמאית. הייתי נמון בחו"ל ותקופה ארוכה כמעט שלא הייתי בבית ואימי ידעה הכל על המחלה.הוא לוקח כדורי שינה בגלל שבמשך חודש הוא לא יכול לישון באופן טבעי.אין לו תעסוקה למרות שעבד כמה שעות במשקם,עכשיו הוא טוען שלא מספיק לו הכסף.והוא מחפש עבודות שהוא לא מסןגל לעבוד.....כמו בבנק,וכמו במשרד. אין לו מקצוע והוא מבין את זה ורוצה דברים שהוא לא מסוגל. עד עכשיו הקשר היה מצוין.אני מגיעה אליו פעמים בשבוע מבשלת לו מה שהוא רוצה,קונה דברים ומסדרת את הבית. אבל מאז שהוא מבזבז בצורה קיצונית וסתם נוסע למקומות ללא טעם לא מקשיב לי יותר.ולא רוצה לדבר יותר כמו פעם. אתמול הגיע אלינו בשעה אחת בלילה......כי אין לו שינה....אמרתי לו שהוא יכול לישון אצלנו.אבל הוא רצה ואמר לי שהו כל הלילה יסתובב. אני ובעלי דברנו איתו אבל אין עם מי לדבר...... לא מוכן לשמוע, חושב שרק הוא צודק..... וחבל שאני לא יכולה לדבר איתו כמו פעם. אבי בן 54. אפילו אחרי מות אימי הוא הכיר אישה חדשה,אבל הקשר החזיק רק חודש וחצי. והיה קמצן לא רצה לשלם,וכך היום הוא קונה דברים שהוא בכלל לא צריך.הרופאה אמרה לי לבוא איתו כי היא יודעת כמה הטיפול חשוב לו וכמה ללא טיפול המצב הנפשי שלו מאד קשה. תודה לך מקווה שאוכל למצוא פתרון ועזרה לאבי.

ל ו ל י ת

New member
כן.

לא פשוט העסק. אני חושבת שאבא שלך סובל. אז אני חוזרת להצעה המקורית שלי ללכת איתו ביום רביעי. מבלי לדעת את השם של מה שהוא סובל ממנו, אני חושבת שכצעד ראשון אולי את זה. אולי תוכלי לגייס את בעלך מחר שיבוא איתך (תלוי אם זה יהיה לך לעזר או שלא) ולעבוד על זה שמחר הולכים לרופאה. לעשות הכל כדי שזה יקרה, לדבר עם רופאה כבר היום כדי לחשוב יחד על דרכים של שתיכן מה עושים כדי שיגיע אליה מחר, כמו שהיא תשאיר לך קו פתוח אליה בשעות שטרם כדי שתוכלי להיעזר בה אם הוא לא ירצה לבוא, כמו שהיא תדבר על ליבו ואולי אפילו ביקור בית? יש דבר כזה עדיין בקופות? מה עם רופא משפחה? האם אפשר לגייס אותו לעניין? (לא זכור לי אם הרופאה היא פסיכיאטרית או רופאת משפחה). אולי באמת ביקור בית. אבל כל אלה אומרים שמחר את איתו. אם את יכולה, כלומר. אני אהיה כאן רק בשעות הערב היום, את מוזמנת להתייעץ כאן בפורום יש כאן אנשים חכמים ולמודי נסיון, ולגבש תכנית עשיה למחר. בהצלחה,

תודה../images/Emo41.gif

רק עכשיו אני ליד מחשב ואני חייבת להוסיף שהמצב כלל לא פשוט,ואפילו חמור. אבי סובל בחלק מהזמן מקיפאון אדישות לסביבה וכך היה עד עכשיו עם הכדורים,וגם ממאניה דפרסיה טירוף והוא צוחק מכל דבר סתם ללא סיבה בקול רם. אני ממש לא ידעתי שהמצב כזה חמור. היום אפילו הייתי אצלו בביקור,והוא אמר שנעלמים לו דברים וגם גונבים לו. אמר לי שפתאום טבעת זהב שהיתה לו על האצבע נעלמה,ואמר שהוא חייב אישה. ואפילו הוא ילך למכון בריאות. בעלי יודע מזה וצעק עליו והסביר לו יפה אבל אין עם לדבר. מה אוכל לעשות? הפגישה מחר בשעה 12 אבל אוכל לקבל תשובה עד השעה 8 בבוקר כי אני יוצאת לעבודה ואחר כך הולכת עם אבי לרופאה לשיחה. רציתי לדעת יותר ולקבל מכאן עזרה.....על אופן השיחה ואיך לקבל את הפרטים המלאים?דברתי עם הרופאה בטלפון,היא רופאה פסכיאטרית והרופאה שאלה אותי מי ידאג לו?כי הוא יהיה לבד אף אחד לא גר איתו מי ישים לב ויראה מה קורה באופן יום יומי? וגם אני רוצה לדעת קצת על התופעות לוואי?וכמה זה יכול להזיק? לולית מקוה שתעזרי לי ואפילו במסר כי זה דחוף מאד.

takitez

New member
באחריות מי?

לא ברור לי למה הרופאה חושבת שאת תדאגי לאביך באופן יומיומי. האמת היא שהיא צריכה לתת לך את התשובה לזה. יש כיום דיור מוגן לכאלה שזקוקים לו. כנ"ל לגבי הבאתו למרפאה. את לא תוכלי לעשות זאת בניגוד לרצונו, ושוב, זהו תפקיד הרופאה לשבור את הראש איך להביא את הפציינט שלה לטיפול. את לא האפוטרופסית של אבא. לדעתי, לכי לפגישה גם אם אביך יסרב, ונסי להעביר לממסד חלק מהאחריות עליו. אולי יש מקום לבקש עליו אפוטרופסות, זה יפתור את בעיית בזבוז הכספים. זה תהליך שעושים בבית משפט, בעזרת הפסיכיאטרית.

nutmeg

New member
הרופאה לא "חושבת"

שהבת "חייבת" להיות זו שמטפלת באב באופן יום יומי - אבל כשיש מצב של משבר ואין אפוטרופוס ואין מסגרת אחרת שדואגת לאב מישהו חייב לעזור לו. אם לא הבת ואין מישהו אחר הוא בהחלט יכול להתדרדר למצב בו המשטרה מביאה אותו לחדר מיון או ששכנים מתלוננים... מי צריך את זה? "להעביר לממסד" חלק מהאחריות זה טוב ויפה, ויכול להיות שהיא תעשה זאת אבל עד כמה שידוע לי אין אפשרות "להעביר לממסד" בזמן אמת טיפול במישהו. יש פרוצדורות, דברים לוקחים זמן - וזמן זה אחד הדברים שאין להם כרגע... לכן הרופאה אמרה את מה שאמרה. מהמקום שמכיר בדחיפות לא מהמקום שמצפה שהבת תקח על עצמה את הטיפול על אביה מעתה ועד עולם.

לולית../images/Emo141.gif

אמי נפטרה בינואר שנה שעברה. אני בת יחידה ומגיל צעיר מאד עצמאית. הייתי נמון בחו"ל ותקופה ארוכה כמעט שלא הייתי בבית ואימי ידעה הכל על המחלה.הוא לוקח כדורי שינה בגלל שבמשך חודש הוא לא יכול לישון באופן טבעי.אין לו תעסוקה למרות שעבד כמה שעות במשקם,עכשיו הוא טוען שלא מספיק לו הכסף.והוא מחפש עבודות שהוא לא מסןגל לעבוד.....כמו בבנק,וכמו במשרד. אין לו מקצוע והוא מבין את זה ורוצה דברים שהוא לא מסוגל. עד עכשיו הקשר היה מצוין.אני מגיעה אליו פעמים בשבוע מבשלת לו מה שהוא רוצה,קונה דברים ומסדרת את הבית. אבל מאז שהוא מבזבז בצורה קיצונית וסתם נוסע למקומות ללא טעם לא מקשיב לי יותר.ולא רוצה לדבר יותר כמו פעם. אתמול הגיע אלינו בשעה אחת בלילה......כי אין לו שינה....אמרתי לו שהוא יכול לישון אצלנו.אבל הוא רצה ואמר לי שהו כל הלילה יסתובב. אני ובעלי דברנו איתו אבל אין עם מי לדבר...... לא מוכן לשמוע, חושב שרק הוא צודק..... וחבל שאני לא יכולה לדבר איתו כמו פעם. אבי בן 54. אפילו אחרי מות אימי הוא הכיר אישה חדשה,אבל הקשר החזיק רק חודש וחצי. והיה קמצן לא רצה לשלם,וכך היום הוא קונה דברים שהוא בכלל לא צריך.הרופאה אמרה לי לבוא איתו כי היא יודעת כמה הטיפול חשוב לו וכמה ללא טיפול המצב הנפשי שלו מאד קשה. תודה לך מקווה שאוכל למצוא פתרון ועזרה לאבי.

למעלה