עזרה....

vintelator

New member
עזרה....../images/Emo39.gif

היי, לפני מס' חודשים קניתי מצלמה דיגיטלית של קנון (S230). כשהעלתי את התמונות למחשב הם היו בסדר גמור, אך כשפיחתי את התמונות (בחנות) הן יצאו עם שני פסים לבנים בצדדים. חיפשתי במדריך ההפעלה איך להיפטר מהפסים הללו "BORDERS", אך למרות הכל לא הצלחתי....
אולי מישהו יודע איך לסדר את התמונות כך שהן יצאו "מתוחות" על כל התמונה? המון תודה

ron8

New member
הפסים הללו

נוסעים מיחס שונה בין הפריים שמצלמת המצלמה לזה של הנייר עליו מודפסת התמונה. הסבר : המצלמה שלך מצלמת בפורמט 4:3 כלומר על כל 4 יחידות רוחב, יש 3 יחידות גובה. היחס הזה הוא גם היחס במסכי מחשב. (למשל רזולוציה של 800 על 600, 1024 על 768 וכו...) הנייר עליו מדפיסים תמונות הוא עדיין בפורמט 3:2 המסורתי מהפילם למשל בגודל תמונה סטנדרטי יש 15 ס"מ רוחב על 10 גובה. עכשיו קח תמונה ביחס 4:3 ונסה להכניס אותה לנייר ביחס 3:2 תגלה ש: אם יש התאמה מלאה בגובה, הרוחב לא ממלא את כל הדף עליו אתה רוצה להדפיס אם יש התאמה מלאה ברוחב, הגובה בורח החוצה מהדף וצריך לחתוך את התמונה. לכן מעבדת הצילום העדיפה לא לחתוך, אלא לדחוס את התמונה שלך לגובה של הדף, וכך נוצרו השוליים הלבנים עליהם שאלת. לפנייך שלושה פתרונות אפשריים : 1. לחיות עם זה. לקבל את השוליים הלבנים בהבנה. 2. לחתוך את הצילומים ליחס 3:2 עוד במחשב , לפני ההדפסה (יש מצלמות שמאפשרות לבחור צילום ביחס הזה, לפי המפרט שקראתי כרגע, המצלמה שלך לא מאפשרת את זה) 3. לבקש מהמעבדה לחתוך בגובה כדי שהתמונה תמלא את כל הדף, אבל אז אתה מוותר על חלק מהצילום ...

LazyGecko

New member
זה קורה בגלל היחס גובה-רוחב

פילם היה ביחס של 2:3 ולכן גם הגודל הסטנדרטי לתמונה נקבע 10X15 מסך המחשב הוא היחס 3:4 ולכן גם המצלמות הדיגיטליות מצלמות היחס הזה. אם אתה לוקח תמונה 3:4 ומקטין אותה כך שתכנס ל2:3 אז תקבל בצדדים שני פסים מיותרים. האפשרות השניה זה להגדיל את התמונה כך שהרוחב יתאים אבל אז יחתכו שני פסים מלמעלה ומלמטה ותאבד את מה שיש שם. שאתה שולח לפיתוח אתה יכול לציין באיזה שיטה אתה מעוניין.

נמיה222

New member
ומה היתרונות והחסרונות אם מכוונים

מראש את המצלמה למצב צילום 2:3 (במצלמה בה זה אפשרי)?

ron8

New member
היתרון

הוא כמובן התאימות לפורמט ההדפסה הנפוץ. החסרון בו נתקלתי אישית אבל אינני בטוח אם הוא תקף בכל תצורה : כשאני מצלם ב 3:2 ובא להעלות את התמונות למחשב, התהליך בו נבנים ה thumbnails (התמונות המוקטנות) לקראת ההעתקה למחשב איטי מאוד (במקום שבריר שניה לתמונה לוקח כשתי שניות לתמונה). ההנחה שלי שמדובר בחישוב כלשהו שה windows עושה כדי להציג את התמונה שצולמה ביחס שאינו רגיל אליו. לאחר שמסתיים תהליך ה tumbnails ואני עובר להעתקה ממש, התהליך מתנהל במהירות הרגילה. שווה בדיקה גם מול מצלמות אחרות ותוכנות אחרות המטפלות בהעתקת התמונות למחשב.

ron8

New member
וחסרון נוסף

הוא אם התרגלת להשתמש בתמונות כ Desktop Wallpaper - המעבר לפורמט 3:2 יגרום לתמונה להיות קטנה יותר בגובה מגודל הדסקטופ. לפיכך אני ממליץ : שמוש למחשב - 4:3, שמוש להדפסה - 3:2

vintelator

New member
../images/Emo140.gifתודה לכולם!

בעצם מה שאתם אומרים זה שאין פתרון מושלם, צריך רק להחליט מה הכי פחות מפריע לי....

למעלה